Lexus GS opinie, oceny użytkowników, Lexus GS spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Lexus GS

Liczba ocen: 12

Średnia ocena: 9.25/10

Lexus GS spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
14.16/-.--
-.--
trasa
10.28/-.--
-.--
cykl mieszany
11.86/-.--
-.--

Oceny LEXUSA GS

2013-10-13

Ogólna ocena:

10/10

luksusowa sportowa limuzyna za niższe pieniążki ok 1/3 w stosunku do audi i bmw, japońska jakość rodem z Japonii, auto Made in Japan!
Opinia o układzie napędowym:
307 KM i 5,9s do 100km/h robi wrażenie i wyjątkową przyjemność wtedy kiedy się tego używa
Opinia o komforcie:
komfortowe zawieszenie dla limuzyny sportowej z motorem 307 KM, wyciszenie wnętrza b.dobre, wyśmienite audio. fotele przednie z wentylacją i podgrzewaniem
Opinia o nadwoziu:
sympatyczna i ergonomiczna deska i kokpit kierowcy, zegary z odlotowym designem i umieszczone tak, że pasażer nie jest w stanie kontrolować prędkości i ujadać:)ze strachu
Opinia o układzie jezdnym:
doskonała przyczepność, zawieszenie komfortowe, żadnych stuków i wibracji, precyzyjne sterowanie, na oryginalnych klockach hamulce zaskakują sprawnością

2010-02-18

Ogólna ocena:

10/10

Nie mam ochoty wysiadać, gdy wracam do domu.
Opinia o układzie napędowym:
Rewelacyjne połączenie potężnej mocy widlastej ósemki z ośmio(a jakże!)biegową skrzynią. Kwintesencja samochodu!
Opinia o komforcie:
Mało miejsca z tyłu na głowy wyższych pasażerów. Przy wzroście kierowcy 190 cm, za jego fotelem usiądzie tylko dziecko. Mało miejsca nad głową wysokiego kierowcy.
Opinia o nadwoziu:
Brak możliwości połączenia kabiny z bagażnikiem w celu przewozu większych gabarytów.
Opinia o układzie jezdnym:
Brak zastrzeżeń.

Tadeusz2010-06-24

Ogólna ocena:

5/10

W stosunku do ceny - słabo !
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo wolne działanie skrzyni biegów-"refleks szachisty" niepotrzebna redukcja do zbyt niskiego biegu.
Opinia o komforcie:
Głośna praca tylnego zawieszenia-stuki, dobijanie na nierównościach, przednie zawieszenie jest OK.
Opinia o nadwoziu:
Niewygodne zapinanie i odpinanie pasów na przednich fotelach
Opinia o układzie jezdnym:
Nowe auto, 6000km. Dudnienie przy prędkości 80-90 km/h. Dobijanie tylnego zawieszenia na nierównościach.

2010-02-20

Ogólna ocena:

9/10

w konfrontacji z innymi markami Lexus wypada bardzo dobrze a że nie ma idealnch aut wie o tym więkrzosć z nas
Opinia o układzie napędowym:
automat+VVTi+power button+219KM,jest dobrze
Opinia o komforcie:
pełen komfort
Opinia o nadwoziu:
ocynk,skóra dobrej jakosci,ergonomia-(można się przyzyczajić)
Opinia o układzie jezdnym:
auto na autostrady,miekko zestrojone,duże przechyły na zakrętach,tylny napęd

2008-11-10

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
Prowzdzenie pojazdu na oponach 225 oceniam na 10,natomiast opony 245 nie nadają się na nasze nierówne drogi.

Średnie oceny LEXUS GS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 8
Raczej tak
25.00%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
8.33%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
9.7/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.4/10
Przyspieszenie 0-100km
9.5/10
Przyspieszenie 60-120km
9.5/10
Przyspieszenie 80-120km
9.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.2/10
Resorowanie z obciążeniem
9.1/10
Fotele przednie
9.5/10
Fotele tylne
9.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
9.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
7.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.5/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.1/10
Elektronika
8.7/10
Naprawy
Niezawodność
8.6/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
4
Napęd
2
Nadwozie
1
Inne
1
Niezawodność
1
Nic
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
5
Wnętrze
1
Spalanie
1
Komfort jazdy
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Lexus GS brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 5.

Lexus GS

Lexus GS

BMW seria 5

BMW seria 5

Zobacz również opinie:

Lexus GS: sedan (limuzyna)

Lexus GS: benzyna

Lexus GS: 3.0, 3.5, 4.2, 4.6

Lexus GS: 2008, 2007, 2006, 2005, 2001, 1999, 1994, 1992