Lexus IS opinie, oceny użytkowników, Lexus IS spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Lexus IS

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.50/10

Lexus IS spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.30/13.00 10.10
trasa 6.63/10.00 6.60
cykl mieszany 7.67/11.50 7.70

IS

OCENY LEXUSA IS


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
nie adekwatne spalanie w porównaniu do osiągw, miasto 10 wzwyż trasa 8 no styl babci 6-7l/100km osiągi ...czegoś brakuje elastyczność rekompensuje ale oszczegam nie powala można się grubo przejechać gdyż skody, fiaty opelki i gen vw tj. wszystkie z mniejsza jednostką jesli nie lykaja na ...
Opinia o nadwoziu:
minusy malo miejsca z tylu wrecz b.malo gdy przód siedzi wygodnie obawiam sie że tylni pasażerowie musieliby nie mieć nóg, przód nie dla wysokich, bagażnik nie jest powalający idealny dla 2 osób+ dziecko
Opinia o układzie jezdnym:
prawie bardzo dobrze, uklad precyzyjny wyważony nie za delikatny nie za toporny, w zakretach autko jak przyklejone brak przechylów tj. jakichś mega strasznych a przy tym komfortowe zawieszenie jedynie plastiki trzeszczace sa dramatem, no i hamulce moglyby byc nieco mocniejsze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
skrzynia biegów i silnik tzn jego zestrojenie w tymakurat aucie pozostawia wiele dożyczenia w porównaniu z toyota avensis wypada dosyć blado a silnik ten sam a jakoby inne :) nie ma co myślec o doścignięciu bmw moze i audi opla i wszelkich cudów spod znaku vw a tam silniki tylko 1,9
Opinia o nadwoziu:
pasażerowie na tylnej kanapie szczególnie słusznych rozmiaró mogą odczuwać dyskomfort, autorzy pomysleli z pewnością mo małych japończykach i to w wydaniu 2+2 z przodu pełen luksus i komfort we wszystkich możliwych wariantach foteler sterowane w 5 kierunkach wentylowasne i podgrzewane pa...
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie po 1,5 roku nie bije nie stuka a po przeglądzie na wydrukach komputerowych nadal w stanie dobrym nie ma konieczności wymiany czegokolwiek.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Z miejsca autko nie jest tak agresywne jak autka z silnikami V ale w ulicznej walce to auto jest naprawde mocne
Opinia o komforcie:
Troche głośny srodek ale autko jest bardzo wygodne! Z tyłu nigdy nie siedziałem :)!
Opinia o nadwoziu:
Auto jest calkowicie przyjzane dla oka! Jest po prostu dopasowane do uzytkownika w kazdej kwestii!
Opinia o układzie jezdnym:
0 zasrzezen oprócz delikatnego stuku przy ostrym skręcie ale to jest w każdej toyocie jaką jeżdziłem!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


To auto kupuje się oczami i sercem a nie rozumem ;)
Opinia o układzie napędowym:
Automat jest 4ro stopniowy co znacznie ogranicza osiągi auta.
Opinia o komforcie:
We wnętrzu za głośno słychać przednie koła
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik ma 400litrów i dodatkowo ograniczają go duże zawiasy klapy oraz nadkola.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Niesamowicie prowokuje do szybkiej jazdy. Duży komfort, zero awarii, ładnie wygląda , super auto. Jestem bardzo zadowolony - polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Niesamowicie elastyczny , rewelacyjne brzmienie
Opinia o komforcie:
To lexus mały , ale lexus
Opinia o nadwoziu:
Wykończenie wnętrza super. Ja mam auto bardzo zadbane.
Opinia o układzie jezdnym:
super
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY LEXUS IS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 66.67% głosów 4
Raczej tak 16.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 16.67% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
6.3/10
Silnik
7.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
6.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
8.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
7.8/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.5/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
9.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
8.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.2/10
Naprawy
Niezawodność
8.3/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 2
Układ jezdny 1
Niezawodność 1
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Spalanie 1
Inne 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Lexus IS brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Accord.

  Lexus

  IS

  Honda

  Accord

Zobacz również opinie:

Lexus IS: sedan (limuzyna)

Lexus IS: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Lexus IS: 2.0, 2.2, 3.0

Lexus IS: 2006, 2002, 2000, 1999