Mazda MPV opinie, oceny użytkowników, Mazda MPV spalanie 3.0 (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda MPV

3.0

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 8.67/10

Mazda MPV spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
14.10/20.00
-.--
trasa
10.90/14.00
-.--
cykl mieszany
12.45/17.00
-.--

Oceny MAZDY MPV

2008-08-12

Ogólna ocena:

7/10

Pakowny, dość dynamiczny,elektronika nie sprawia kłopotów.Wygodne wsiadanie i pozycja kierowcy.Zwrotny, łatwe parkowanie. Niewygodne przeszkadzające pasy bezpieczeństwa,zauważalny brak lewych tylnych drzwi,mało schowków.Subiektywnie odczuwana paliwożerność.
Opinia o komforcie:
Pasy bezpieczeństwa na przednich fotelach za wysoko zamocowane w górnym punkcie.Niższym osobom prawdopodobnie przebiegają przez twarz!.
Opinia o nadwoziu:
Siedzenia dość ciężkie i słabo składalne.Przestawienie z wersji 7 osobowej na towarową uciążliwe i mało efektywne.Trzeszczące plastiki.Odporne na korozję.
Opinia o układzie jezdnym:
Przy uszkodzonych amortyzatorach tylnych pompowanych na naszych drogach nie da się jechać.Sprężyny tylne bardzo miękkie.Auto dość czułe na podmuchy wiatru.

Paweł2012-01-01

Ogólna ocena:

10/10

Auto komfortowe i bezawaryjne, dla rodziny jak i małego biznesu.
Opinia o układzie napędowym:
zrywa pape z dachu, a serio samochód jakąś kwote a mina kierowców osobówek jak ich odstawiam bezcenna ;)
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jak w limuzynie w wszystkich trzech żędach,podatny na silne boczne podmuchy z racji gabaretu.
Opinia o nadwoziu:
Naprawde dopracowane wnętrze bez zbędnych wodotrysków.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się jak po szynach, hamulce mogły by być mocniejsze.

Wiesiek2008-05-02

Ogólna ocena:

9/10

Średnie oceny MAZDA MPV

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 2
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
33.33%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.3/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
8.7/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
9.3/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
8.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
6.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.7/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.3/10
Koszty napraw
8.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mazda MPV brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Hyundai Trajet.

Mazda MPV

Mazda MPV

Hyundai Trajet

Hyundai Trajet

Zobacz również opinie:

Mazda MPV: mini-van, van

Mazda MPV: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mazda MPV: 2.0, 2.3, 2.5, 3.0

Mazda MPV: 2005, 2004, 2003, 2001, 2000, 1999, 1996, 1994, 1991