Mazda MX-3 opinie, oceny użytkowników, Mazda MX-3 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda MX-3

Liczba ocen: 15

Średnia ocena:

8.27/10

Mazda MX-3 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.04/12.00 11.00
trasa 7.73/8.00 8.00
cykl mieszany 8.74/10.03 10.00

MX-3

OCENY MAZDY MX-3


Ogólna ocena:  

9/10


Jeżdże tym autem prawie od roku. Zrobiłem około 16000 km i jestem z niego na prawde zadowolony. Dzięki nie małej mocy przyjemność z jazdy jest bardzo duża, samochód prowadzi się bez zarzutów. Duży minus to oczywiście spalanie.
Opinia o komforcie:
Na dłuższą trase przednie fotele nie są bardzo komfortowe. Na tylnej kanapie znajdują sie dwa miejsca dla nie wysokich osób.
Opinia o nadwoziu:
Jedynym mankamentem w tej kategorii jest miejsce przestrzeń z tyłu. Ale nie należy zapominać że jest to samochód sportowy. Bagażnik bardzo duży jak na te gabaryty samochodu. Karoseria bez zarzutów, nie widać śladów korozji.
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjne wspomaganie kierownicy. Na zakrętach auto bardzo dobrze trzyma się drogi.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Wady jakie posiada to nie wskakujący za pierwszym razem bieg wsteczny i hałaśliwe plastiki w bagażniku. Zalet ma bardzo dużo np: bezawaryjność i doskonały układ jezdny.
Opinia o układzie napędowym:
Duża elastyczność silnika; dynamizm. Zdarza się, że wsteczny bieg nie chce za pierwszym razem wskoczyć ( nagminne w tych modelach ).
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodne przednie fotele z tylnymi nieco gorzej.
Opinia o nadwoziu:
Ilość miejsca z przodu jest stosunkowo duża. Jeśli chodzi o tył zdecydowanie mniej oraz mniejsze fotele aczkolwiek nie stanowi to dużego dyskomfortu. Ruda praktycznie nie występuje ( podwójny ocynk ), choć warto zwrócić uwagę na tylne nadkola.
Opinia o układzie jezdnym:
Nawierzchni trzyma się jak przyklejona; stosunkowo twarde zawieszenie; precyzyjny układ kierowniczy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Zalety ładne auto fajnie sie nim jezdzi,wady jak sie cos zepsuje bulisz słono.
Opinia o układzie napędowym:
silnik elastyczny aczkolwiek,ja miałem z nim problemy,popychacze hydrauliczne dały znac o sobie,a taka naprawa jest kosztowna
Opinia o komforcie:
w 4 osoby nie ma mowy o jezdzie,auto praktycznie 2 osobowe.
Opinia o nadwoziu:
jak juz pisałem auto 2 osobowe a nie 4,siedzenie kierowcy ok chociaz przecierało sie od wsiadania i wysiadani,ma regulacje góra dół,itp.siedzenie pasazera kiepskie pasazer siedzi 10 cm od podłogi
Opinia o układzie jezdnym:
duza frajda z jazdy,wspomaganie ok,dobrze sie trzyma na zakrętach,dobrze sie parkuje jak nie ma krawęzników,auto dobijalo na nierównoścciach progi zwalniajace masakra
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
codo przyspieszenia auto nie ma sobie równych jest to dosyc lekki samochód który rwie sie aby jechac jechac to zle powiedziane on chce latac
Opinia o komforcie:
co do komfortu jazdy o wiele wygodniej niz w tigrze czy megane coupe z tyłu nietrzeba sie garbic pomimo wysokiego wzrostu mozna spokojnie usiasc wyprostowanym i podrózowac nawet w dalekie trasy a co do wyciszenia hmm mam sport wydech wiec troche daje po uszach:)
Opinia o nadwoziu:
wszystko wpozadeczku
Opinia o układzie jezdnym:
autko bardzo szybkie i zwinne co do parkowania tyłem to tylko na lusterka chociaz przez tylnia szybe tez mozna ale jest zbyt ogranczona widocznosc jest jeden mały plastik który nigdy nieparuje miedzy spojlerem tylnej klaoy a szybom idealne do parkowania
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
Elastyczny silnik - to fakt, wyprzedzanie tym autem jest przyjemnością bo nawet bez redukcji biegu można sobie szybko poradzić z tym manewrem, Skrzynia - hm wszystko by było świetne jak by nie ten wsteczny. Czasem nie wchodzi ale to podobno te modele tak mają. Ogólnie dobra krótkie przeło...
Opinia o komforcie:
Trzęsie ale jak to w sportowym aucie bywa :). Na przodzie wygodnie z tyłu mniej wygodnie podobno ( tak mi mówili pasażerowie bo nie miałem okazji jechać z tyłu). Wyciszenie jest dobre.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobre wspomaganie kierownicy, auto trzyma sie drogi bardzo dobrze ( ja miałem obniżone więc jeszcze lepiej się trzymało niż w standardzie )
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY MAZDA MX-3

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 80.00% głosów 12
Raczej tak 6.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 6.67% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 6.67% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
7.9/10
Parkowanie
7.2/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.9/10
Przyspieszenie 80-120km
8.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
6.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.1/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.6/10
Przestrzeń z tyłu
5.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.4/10
Bagażnik
8.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
6.7/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
4.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 4
Układ jezdny 4
Napęd 3
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Nic 2
Nadwozie 2
Widoczność 2
Komfort jazdy 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mazda MX-3 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan 100NX.

  Mazda

  MX-3

  Nissan

  100NX

Zobacz również opinie:

Mazda MX-3: coupe

Mazda MX-3: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mazda MX-3: 1.6, 1.8

Mazda MX-3: 1998, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991