Mazda Premacy opinie, oceny użytkowników, Mazda Premacy spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda Premacy

Liczba ocen: 43

Średnia ocena:

8.37/10

Mazda Premacy spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.71/11.90 7.67
trasa 7.81/9.15 5.49
cykl mieszany 8.94/5.00 6.50

Premacy

OCENY MAZDY PREMACY


Ogólna ocena:  

7/10


fajne auto dla rodziny, można przewieźć prawie wszystko
Opinia o układzie napędowym:
Tu jest gorzej, silnik ma slabą dynamike i dla osób lubiących ostrzejszy sposób jazdy to bedzie porażka ( lepsza benzyna) skrzynia biegów precyzyjna
Opinia o komforcie:
dośc twarde zawieszenie które słychać na nierównościach, ale daje poczucie bezpieczeństwa podczas jazdy, każdy pasażer ma swój fotel, o ile z przodu jest ok to miejsca na fotelu z tyłu wystarcza raczej dla osób szczupłych. silnik jest dobrze słyszalny i im szybciej się jedzie tym lep...
Opinia o nadwoziu:
auto przestronne (rozstaw osi 2650mm)miejsca na nogi wystarcza zarówno z przodu jak i z tyłu. bagażnik wystarczający, niski próg, a jak braknie miejsca zawsze mozna wyjąć fotele tylne i mamy furgon. Linnia nadwozia ładna i bez zbednej ekstrawagancji, środek typowy japończyk trochę tandetn...
Opinia o układzie jezdnym:
pewny i precyzyjny układ kierowniczy, wspaniałe hamulce (porsche), łatość parkowania. Odpowiednio sztywne zawieszenie sprawia że auto dobrze zachowuje sie na ostrych zakrętach
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jedynymi wadami jakie zaobserwowałem to słabe przyspieszenie do 2000 obrotów i dość głośna wentylacja. Auto bardzo fajne ze względu na przestronność i dobrą kulturę jazdy.
Opinia o układzie napędowym:
Jest to diesel i przy starcie zanim nie wkręci sie na ok 2000 obrotów to trochę muli, poza tym skrzynia pracuje gładko. W zimę 2009/2010 nie miałem z nim żadnych problemów odpalał od razu (przy trzymaniu auta na zewnątrz) oczywiście przy zachowaniu podstawowych zasad urzytkowania przy tak...
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy z tyłu i z przodu bez zastrzeżeń, jedyne czego można się czepić to dość głośna praca silnika, ale to przeszkadza tylko na początku teraz już się przyzwyczaiłem.
Opinia o nadwoziu:
Mam 192cm w tym aucie bez względu na to gdzie siedzę mam dość miejsca, nad głową też. Wnętrze dobrze rozplanowane, przydatne schowki i uchwyty zawsze pod ręką. Bardzo łatwo składają się fotele można to zrobić dosłownie jedną ręką, przestrzeń po złożeniu foteli jest wystarczaj...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto pomimo swoich gabarytów prowadzi sie naprawdę dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Ogolnie auto przyjemne dla kogos do spokojnej jazdy.Moze trzeba umiec jezdzic tym autem.Napewno nie dla sportowcow bo beda zaskoczeni .Duzy rodzinny van.Mi sie podobal .Troszke jestem rozczarowny ale dopiero rok jezdze.Ceny czesci moze troche drogie ale mazda ma mocny silnik o ile sie dba o wymiane ...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik troche glosny ale przynajmniej slychac ze jedzie.Przyspieszenie zadne ,dopiero od 3 biegu auto zaczyna jechac i to dobrze jechac
Opinia o komforcie:
Miekie zawieszenie ,nie ma dobijania ,wszystko w porzadku.Wyciszenie zadne gdyz silnikw Premacy zostal okrzykniety najglosniejszym dieslem.Ale mi nie przeszkadza
Opinia o nadwoziu:
Wygodne siedzenie dla kierowcy i pasazera.Wszystko pod reka .Wykonczenie wyglada dobrze ale trzeszczace i piszczace plastiki sa najgorsza rzecza w tym aucie
Opinia o układzie jezdnym:
Autko super w jezdzie poza miejskiej.Trzyma sie dobrze drogi ,czasem sprwiajac wrazenie dylizansu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Zaleta jest niesamowity komfort prowadzenia samochodu na trasie , wogule czlowiek sie nie meczy a co dla mnie bylo najwazniejsze to to ze kolana bo 8 godzinach jazdy mnie nie bolaly w pzreciwienstwie doa wczesniejszych samochodow (passat i alfa romeo) .
Opinia o układzie napędowym:
Jezdze spokojnie ale jak czasem czlowiek nadepnie przy wyprzedzaniu to silnik sobie radzi calkiem ,calkiem.
Opinia o komforcie:
Jedyny problem jest taki ze gdzy jedzie 5 osob to pasazer kolo kierowcy(facet) ma jednak malo miejsca na nogi to w sumie jeden taki minus.Gdy zona prowadzila a ja siedzialem z boku to brakowalo mi wygody :( W tylnich fotelach mozna zmieniac polozenie wiec sa spoko :)
Opinia o nadwoziu:
Troche plastiku , moze czasem cos peknac ale da sie zyc i wytrzymac..
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze sie prowadzi.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Nie ma ideału.
Opinia o układzie napędowym:
Praca silnika super.Auto nie jest lekkie.Jest z czego wyprzedzić.W mieście niezbyt,ale na trasie super oszczędne ,nawet<5l/przy 100km/godz
Opinia o komforcie:
Głośny zimą do rozgrzania/bezpośredni wtrysk.Raczej rzadki olej 5/30-konieczność smarowania pierścieni ciśnieniem.
Opinia o nadwoziu:
Tylko superlatywy.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto nisko zawieszone,prowadzi się doskonale na równej drodze.Jednak zastosowanie obniżonego profilu opon 195/55/15 powoduje niezbyt przyjemne wrażenia przy jeżdzie po dziurach.Po wyjściu z fabrycznych zmieniam na 195/60/15.Takie mam zimówki-inna ,lepsza jazda zdecydowanie.Trzeba pilnować ci...
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY MAZDA PREMACY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 67.44% głosów 29
Raczej tak 27.91% głosów 12
Trudno powiedzieć 4.65% głosów 2
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.5/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.9/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
8.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
7.5/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
5.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 15
Niezawodność 8
Spalanie 6
Nadwozie 1
Wnętrze 1
Układ jezdny 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 12
Inne 5
Spalanie 3
Napęd 3
Komfort jazdy 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Wnętrze 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mazda Premacy brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi Space Star.

  Mazda

  Premacy

  Mitsubishi

  Space Star

Najciekawsza opinia użytkownika o Mazdzie Premacy

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 42

Mazda Premacy Premacy 2000 tdi 101KM 2004r. mini-van

Ocena ogólna
Ogolnie auto przyjemne dla kogos do spokojnej jazdy.Moze trzeba umiec jezdzic tym autem.Napewno nie dla sportowcow bo beda zaskoczeni .Duzy rodzinny van.Mi sie podobal .Troszke jestem rozczarowny ale dopiero rok jezdze.Ceny czesci moze troche drogie ale mazda ma mocny silnik o ile sie dba o wymiane filtrow ,olejow.Kolega jezdzi mazda z przebiegiem 430000 .Ogolnie moze byc

Układ napędowy
Silnik troche glosny ale przynajmniej slychac ze jedzie.Przyspieszenie zadne ,dopiero od 3 biegu auto zaczyna jechac i to dobrze jechac

Widoczność
Wodocznosc do przodu jest w porzadku.Do tylu gorzej i z parkowaniem trzeba uwazac.Lusterka mogly by byc wieksze

Komfort
Miekie zawieszenie ,nie ma dobijania ,wszystko w porzadku.Wyciszenie zadne gdyz silnikw Premacy zostal okrzykniety najglosniejszym dieslem.Ale mi nie przeszkadza

Nadwozie
Wygodne siedzenie dla kierowcy i pasazera.Wszystko pod reka .Wykonczenie wyglada dobrze ale trzeszczace i piszczace plastiki sa najgorsza rzecza w tym aucie

Układ jezdny
Autko super w jezdzie poza miejskiej.Trzyma sie dobrze drogi ,czasem sprwiajac wrazenie dylizansu

Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja srednio.Zaparowuja szyby co w taim aucie nie powinno sie zdarzac.Ogrzewanie jak juz osiagnie temperature jest bardzo dobre

Pełna opinia o Mazda Premacy Premacy 2000 tdi 101KM 2004r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Mazda Premacy: hatchback, mini-van, van

Mazda Premacy: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mazda Premacy: 1.8, 1.9, 2.0

Mazda Premacy: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999