Mazda Premacy opinie, oceny użytkowników, Mazda Premacy spalanie 1.8 (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda Premacy

1.8

Liczba ocen: 9

Średnia ocena:

9.00/10

Mazda Premacy spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.91/11.90 -.--
trasa 7.69/9.15 -.--
cykl mieszany 9.07/5.00 -.--

Premacy

OCENY MAZDY PREMACY


Ogólna ocena:  

10/10


Zaleta jest niesamowity komfort prowadzenia samochodu na trasie , wogule czlowiek sie nie meczy a co dla mnie bylo najwazniejsze to to ze kolana bo 8 godzinach jazdy mnie nie bolaly w pzreciwienstwie doa wczesniejszych samochodow (passat i alfa romeo) .
Opinia o układzie napędowym:
Jezdze spokojnie ale jak czasem czlowiek nadepnie przy wyprzedzaniu to silnik sobie radzi calkiem ,calkiem.
Opinia o komforcie:
Jedyny problem jest taki ze gdzy jedzie 5 osob to pasazer kolo kierowcy(facet) ma jednak malo miejsca na nogi to w sumie jeden taki minus.Gdy zona prowadzila a ja siedzialem z boku to brakowalo mi wygody :( W tylnich fotelach mozna zmieniac polozenie wiec sa spoko :)
Opinia o nadwoziu:
Troche plastiku , moze czasem cos peknac ale da sie zyc i wytrzymac..
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze sie prowadzi.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Poczciwy samochód dla średnio wymagających. Na 7 lat od pierwszego samochodu ( zmiany średnio co rok ), tym pojeżdżę zdecydowanie dużo dłużej. Rewelacyjny samochód. Dla niezdecydowanych, którzy chcą kupić minivana w wieku do 10/12 lat nie ma nic lepszego w tej cenie.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik w wersji 102 kucy trochę za słaby. Jak bym miał kupować po raz drugi to na pewno wersja silnikowa 2.0.
Opinia o komforcie:
Przy zjeżdżaniu z wyższego krawężnika na ulicę można zawadzić dziwnie wygiętym drążkiem reakcyjnym z tyłu
Opinia o nadwoziu:
Przy foteliku z tyłu 3 trzy osoby mają ciasnawo, troszkę zbyt wąskie fotele ( każdy oddzielnie )
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na wysokość auta, naprawdę dobrze się prowadzi. Czasami przeszkadza przy skręcie przy szybszym ruszeniu, przeszkadza kontrola trakcji
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


szukałam bezawaryjnego auta i to takie jest.
Opinia o układzie napędowym:
Raczej duże auto więc nie ma co się spodziewać sportowych osiągów, minus za słabe przyspieszenie 0-100 co przeszkadza w jeździe miejskiej. Z obciążeniem pracuje dobrze, bez problemów.
Opinia o komforcie:
Ewidentny minus za wyciszenie przy prędkości powyżej 90km.
Opinia o nadwoziu:
W tej kategorii same 10 - nie zauważyłam żadnych zmian na lakierze ( autko 10lat), w bagażniku zmieściłam nawet małą kanapę, fotele sprawnie się składają na kilka wariantów.
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzi się dobrze, szczególnie zimą. nie zarzuca, wspomaganie wystarczające. Jak dla mnie hamulce troszkę za wolno reagują, może ze względu na ABS.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


oprócz tego że jest fabrycznie słabo wyciszony autko jest ok.jeżdzi jak nowy po10latach
Opinia o komforcie:
po zakupie wyciszyłem komorę silnika i drzwi i teraz jest ok.
Opinia o nadwoziu:
przyjemnie się jeżdzi
Opinia o układzie jezdnym:
przydał by się czujnik parkowania
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY MAZDA PREMACY

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 77.78% głosów 7
Raczej tak 22.22% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
9.1/10
Parkowanie
8.1/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.8/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
6.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.9/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.2/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.2/10
Elektronika
8.2/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 4
Niezawodność 2
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Inne 2
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mazda Premacy brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mitsubishi Space Star.

  Mazda

  Premacy

  Mitsubishi

  Space Star

Zobacz również opinie:

Mazda Premacy: hatchback, mini-van, van

Mazda Premacy: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mazda Premacy: 1.8, 1.9, 2.0

Mazda Premacy: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999