Mazda Tribute opinie, oceny użytkowników, Mazda Tribute spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mazda Tribute

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

8.71/10

Mazda Tribute spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.00/19.40 -.--
trasa 11.23/16.35 -.--
cykl mieszany 11.47/19.07 -.--

Tribute

OCENY MAZDY TRIBUTE


Ogólna ocena:  

9/10


Dla mnie jedyna wada to szum, który może wynikać z mojego przewrażliwienia. Zwłaszcza zimą człowiek docenia takie auto- kiedy wielu zostawało w zaspach ja spokojnie docierałem do celu. Dla mnie to auto jest super! Duże i w Polsce do kupienia za stosunkowo niewielkie pieniądze. Kto chce po...
Opinia o układzie napędowym:
Moim zdaniem moc silnika idealnie dopasowana do potrzeb. Świetnie współpracuje z automatyczną skrzynią. Wielu się dziwi jak to auto potrafi odjechać na starcie i w czasie wyprzedzania.
Opinia o komforcie:
Jedyny mankament, to szum w czasie jazdy. Mogli to lepiej dopracować. A może to ja jestem zbyt wrażliwy?
Opinia o nadwoziu:
Wygoda jak w amerykańskim aucie!
Opinia o układzie jezdnym:
Choć nie jest to typowa terenówka, to jazda nią jest samą przyjemnością.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


rewelacyjny rodzinny samochód, wadą w moim modelu jest biały kolor.
Opinia o układzie napędowym:
3.0 V6 i 200 KM pozwalają na bardzo dobre wrażenia i zadowolenie z jazdy
Opinia o komforcie:
przednie fotele bardzo wygodne również przy dużych odległościach, nie można tego powiedzieć o tylnej kanapie, która nie jest wyprofilowana i na skórze można czasami pojeździć
Opinia o nadwoziu:
samochód można nazwać rodzinnym, na tylnej kanapie mam dwa foteliki, wkładanie do nich dzieci przez duże drzwi bez schylania jest rewelacyjne. Bagażnik duży i pakowny, bardzo przydatne jest otwieranie szyby w drzwiach bagażnika.
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze się prowadzi, ale trzeba zwrócić uwagę czym się jedzie,jak szybko, po czym, i na jakiej oponie.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Jak na razie wad nie stwierdzono, jeżeli chodzi o zalety to niby mazda jest w klasie SUV ale jednak z przewagą na terenówkę
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


dobra jakosc do ceny, swietny motor slabe hamulse 9tyl bebnowy)
Opinia o układzie napędowym:
ok!
Opinia o układzie jezdnym:
stabilny,
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


pali ale duży
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY MAZDA TRIBUTE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.43% głosów 5
Raczej tak 28.57% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
7.4/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
8.9/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.6/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.1/10
Wyciszenie
6.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.6/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.1/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
8.6/10
Koszty napraw
7.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 2
Układ jezdny 2
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 2
Inne 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mazda Tribute brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda CRV.

  Mazda

  Tribute

  Honda

  CRV

Zobacz również opinie:

Mazda Tribute: kombi, terenowy

Mazda Tribute: benzyna, benzyna+gaz

Mazda Tribute: 2.0, 3.0

Mazda Tribute: 2004, 2003, 2002, 2001