Mercedes 190 (W201) opinie, oceny użytkowników, Mercedes 190 (W201) spalanie 1986r. (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes 190 (W201)

1986r.

Liczba ocen: 7

Średnia ocena: 9.00/10

Mercedes 190 (W201) spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.80/-.--
7.55
trasa
8.00/-.--
6.00
cykl mieszany
9.50/-.--
6.97

Oceny MERCEDESA 190 (W201)

2011-02-13

Ogólna ocena:

10/10

Ogulnie autko bardzo dobre i z czystym sumieniem moge go polecić, duże, przestronne, spory bagażnik, a przytym ekonomiczne i mało awaryjne. Jedyna wada dla mnie to że są to samochody niestety wiekowe bo kupując nawet jeden z ostatnich roczników auto ma prawie 20 lat, a szkoda bo właśnie po...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, skrzynia (ja mam 4-ro biegową), bardzo dobrze zgrana z silnikiem i wogule nie brakuje piątego biegu. Z przyśpieszeniem gorzej ale to nie jest auto do szaleństw.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie idealne na polskie drogi, bardzo wytrzymałe.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca jest sporo jak z przodu tak i z tyłu, bagażnik wielki, troche zbyt mało schowków.
Opinia o układzie jezdnym:
Jeździ się jak Mercedesem, nic dodać nic ująć, pełen komfort, godny polecenia promień skrętu przy tak stosunkowo dużym aucie można zawrucić prawie wszędzie, przydatne też przy parkowaniu i w ciasnych miejscach.

2009-07-14

Ogólna ocena:

10/10

Stare mercedesy są wspaniałe mimo wieku wolniej się starzeją
Opinia o układzie napędowym:
Moc 122KM to frajda,gdy się wyprzedza to wciska cię w fotel
Opinia o komforcie:
Wygoda i jeszcze raz wygoda nie brakuje nikomu miejsca ani z przodu ani z tyłu.
Opinia o układzie jezdnym:
Mercedes był moim marzeniem.Zakochałem się w nim jak stał u wuja na warsztacie.Wiedziałem że będzie to moje 1 wsze auto.wygoda i jeszcze raz wygoda.Układ kierowniczy precyzyjny świetny skręt.Mimo wieku jak dba się o niego potrafi przyciągnąć uwagę.

2010-02-18

Ogólna ocena:

8/10

Auto mimo swojego wieku (24 lata) jest praktycznie bezawaryje. Nie było ani jednej usterki silnika, karoseria też nie wymaga ingerencji blacharza czy lakiernika.
Opinia o układzie napędowym:
Na uwagę zasługuje bardzo dobrze zestopniowana skrzynia biegów - jest to skrzynia 4 biegowa ale nie odczuwa się braku 5-go biegu
Opinia o komforcie:
MERCEDES - nic dodać nic ująć
Opinia o nadwoziu:
Rocznik 1986 a blacharza nie widzi bo nie musi :)
Opinia o układzie jezdnym:
Promień skrętu to szczególna zaleta tego auta

Artur2008-08-30

Ogólna ocena:

10/10

nie moge sobie darowac ze sprzedalem i kupilem nowszy model klase C bo to lipa z mercedesa i niemieckiej solidnosci
Opinia o układzie napędowym:
To nie wyścigówka
Opinia o komforcie:
Jest ok
Opinia o nadwoziu:
ok
Opinia o układzie jezdnym:
Nie ma lepszego

Bartosz2008-08-15

Ogólna ocena:

9/10

Nestępny również bedzie 190 tylko z mocniejszym silnikiem

Średnie oceny MERCEDES 190 (W201)

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
85.71%
głosów 6
Raczej tak
14.29%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
9.9/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
7.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
8.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
6.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.7/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.4/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
5.7/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
4
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mercedes 190 (W201) brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes klasa S.

Mercedes 190 (W201)

Mercedes 190 (W201)

Mercedes klasa S

Mercedes klasa S

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie 190 (W201)

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 95

Mercedes 190 (W201) 2000 0KM 1986r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Ogulnie autko bardzo dobre i z czystym sumieniem moge go polecić, duże, przestronne, spory bagażnik, a przytym ekonomiczne i mało awaryjne. Jedyna wada dla mnie to że są to samochody niestety wiekowe bo kupując nawet jeden z ostatnich roczników auto ma prawie 20 lat, a szkoda bo właśnie po tych modelach (i jeszcze 124) widać że kiedyś robiło się auta na jakość a nie na ilość.

Układ napędowy

Silnik bardzo elastyczny, skrzynia (ja mam 4-ro biegową), bardzo dobrze zgrana z silnikiem i wogule nie brakuje piątego biegu. Z przyśpieszeniem gorzej ale to nie jest auto do szaleństw.

Widoczność

Troche zamałe lusterka ale to kwestia przyzwyczajenia.

Komfort

Zawieszenie idealne na polskie drogi, bardzo wytrzymałe.

Nadwozie

Miejsca jest sporo jak z przodu tak i z tyłu, bagażnik wielki, troche zbyt mało schowków.

Układ jezdny

Jeździ się jak Mercedesem, nic dodać nic ująć, pełen komfort, godny polecenia promień skrętu przy tak stosunkowo dużym aucie można zawrucić prawie wszędzie, przydatne też przy parkowaniu i w ciasnych miejscach.

Naprawy

Poza częściami eksploatacyjnymi jak filtry, klocki i inne jest to samochód praktycznie bezawaryjny. Mój ma prawie pól miliona km. zrobione i silnik bez zarzutu, nie kopci, nie bierze oleju, w zimie pali bez problemu chociasz stoi pod chmurką (przy większych mrozach trzeba tylko 2-3 razy podgrzać świece). Zawieszenie też się trzyma.

Wentylacja i ogrzewanie

Grzanie rewelacyjne.

Elektryka/elektronika

Chociasz w tym modelu niema tego zbyt dużo ale to co jest sprawuje sie bez zarzutu

Zobacz również opinie:

Mercedes 190 (W201): hatchback, sedan (limuzyna)

Mercedes 190 (W201): benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mercedes 190 (W201): 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 3.2

Mercedes 190 (W201): 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1983