Mercedes 190 (W201) opinie, oceny użytkowników, Mercedes 190 (W201) spalanie benzyna+gaz (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes 190 (W201)

benzyna+gaz

Liczba ocen: 29

Średnia ocena: 8.86/10

Mercedes 190 (W201) spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.28/12.99
-.--
trasa
9.14/9.66
-.--
cykl mieszany
10.66/11.15
-.--

Oceny MERCEDESA 190 (W201)

2012-03-17

Ogólna ocena:

10/10

Wspaniały samochód lecz ostatni model trochę mnie zniechęcił.Nie wiem czy nie wrócę do niego.Teraz testuję Francuza.
Opinia o układzie napędowym:
Automat i to wszystko.Ponadto będąc rozważnym kierowcą nigdy nie pozwalałem sobie na "palenie gumy" albo starty ze świateł z piskiem opon.Czułem jednak że gdybym tylko chciał to auto napewno by to potrafiło.
Opinia o komforcie:
Nic do zarzucenia.Jedynie wiek i komplet osób "na pokładzie" przypominało że lata robią swoje.Jak dla mnie z tyłu mogło by być więcej miejsca jadąc w komplecie.To jednak nie ten model.Tam u mnie jeździł ...pies.
Opinia o nadwoziu:
Najniższa ocena dotyczy karoserii.Tylko dlatego że auto kupiłem od flejtucha który nic nie dbał o auto.Pół roku na myjni wypłukiwałem górskie błoto z każdego zakamarka.Auto było już niestety nadgnite.
Opinia o układzie jezdnym:
Wszyscy znający Mercedesa wiedzą że w tej kwestii nic nie da się zarzucić.Auto choć leciwe zachowało wszystkie walory które w czasie eksploatacji tylko się potwierdziły.Klasa pozostanie klasą.

2008-08-16

Ogólna ocena:

7/10

Fajne auto za małe pieniądze, lecz ciężko dostać w dobrym stanie:)
Opinia o układzie napędowym:
Jednostka napędowa działa poprawnie. spalanie(przy normalnej jeździe)od 7-10 litrów gazu\\ 7-9 l benzyny na 100 km. jeśli chcemy poszaleć od 11-13 l benzyny na 100km. Silnik jest dynamiczny, bez problemu się zbiera z niskich obrotów(100km\\h - 2500 obr\\min)
Opinia o komforcie:
Mercedes - jak to Mercedes, dla mnie poprawny (jak to Niemiec)
Opinia o nadwoziu:
Mesiu posiada blachy nie do zdarcia (chyba ze był bity), kupiłem samochód w bardzo dobrym stanie wizualnym zewnętrznym jak i zewnętrznym (przy zakupie byłem zadziwiony stanem auta, gość dbał o swój samochód!)
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód prowadzi sie niezle, lecz strasznie go nosi - w końcu naped na tył.

2010-04-09

Ogólna ocena:

9/10

ludzie w Stuttgarcie zbudowali dla ludzi na świecie świetne auto-dziś takich aut już nie ma a nowe silniki palą niewiele mniej-awaryjność pominę
Opinia o układzie napędowym:
dużo załatwia 3 bieg-jest super---od 40 do 130
Opinia o komforcie:
z tyłu siedzenie nie na długie trasy ale przód-super mam egz.jeszcze dodatkowo wygłuszony więc silnika nie słyszę:} z kompletem pasażerów jest średnio-brak mocy-powiedzmy 20 koni
Opinia o nadwoziu:
blacha pancerna:}1989 ---rdzy brak:}:}:}:}mój przyjechał z Włoch
Opinia o układzie jezdnym:
parkowanie jak wózkiem widłowym-kto jeżdził ten wie:}

2008-02-09

Ogólna ocena:

8/10

Spalanie oczywiście GAZU podałem. Przejechałem autem 50tyś i wymieniłe trzy części końcówke drążka oczywiście na używaną 30zł, gumę na wale napędowym 180zł i pompę paliwa 100zł. Ze w zględu że był to gaźnik to oczywiście problemy z gazem się zdażały wiązane z przełącza...
Opinia o komforcie:
Na biegu jałowym wogóle nie było słychać silnika - tak ekstra wyciszone autko
Opinia o nadwoziu:
20 letni samochó na 100% był bezwypadkowy nie było na nim żadnego śladu korozji
Opinia o układzie jezdnym:
Najwiekszy skręt chyba ze wszystkich aut. Super się prowadziło

2009-01-10

Ogólna ocena:

10/10

Jeśli by nadal były w produkcji takie samochody bym znowu kupił taki sam,bez chwili zastanowienia.
Opinia o układzie napędowym:
Ma bardzo długie biegi ,i szybko nabiera prędkości.
Opinia o komforcie:
Jest bardzo wygodny z przodu jak i z tyłu ale nie polecam siedzenia z tyłu ludziom o więkrzych gabarytach np. 190cm wzrostu
Opinia o nadwoziu:
Jest twardy jak stal ,raz facet podjechał mi fiatem brawo przy 120km/h mi wyrwał tylko lusterko i rysę na całym boku ,którą dotarłem pasto.A jemu wypruło cały bok.
Opinia o układzie jezdnym:
to cacko płynie i ma bardzo dobry skręt.

Średnie oceny MERCEDES 190 (W201)

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
79.31%
głosów 23
Raczej tak
17.24%
głosów 5
Trudno powiedzieć
3.45%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
9.3/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
8.9/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.8/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
7.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
8.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
7.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
7.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.2/10
Karoseria
9.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.7/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.4/10
Elektronika
4.4/10
Naprawy
Niezawodność
4.2/10
Koszty napraw
3.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
8
Komfort jazdy
6
Nadwozie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Układ jezdny
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
8
Spalanie
6
Układ jezdny
1
Nadwozie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mercedes 190 (W201) brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes klasa S.

Mercedes 190 (W201)

Mercedes 190 (W201)

Mercedes klasa S

Mercedes klasa S

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie 190 (W201)

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 89

Mercedes 190 (W201) sedan 1800 KM 1994r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

Wspaniały samochód lecz ostatni model trochę mnie zniechęcił.Nie wiem czy nie wrócę do niego.Teraz testuję Francuza.

Układ napędowy

Automat i to wszystko.Ponadto będąc rozważnym kierowcą nigdy nie pozwalałem sobie na "palenie gumy" albo starty ze świateł z piskiem opon.Czułem jednak że gdybym tylko chciał to auto napewno by to potrafiło.

Widoczność

Jeżeli ktoś ma tzw podzielność uwagi to poradzi sobie doskonale.Ślepy to i jadąc rowerem niczego nie widzi.

Komfort

Nic do zarzucenia.Jedynie wiek i komplet osób "na pokładzie" przypominało że lata robią swoje.Jak dla mnie z tyłu mogło by być więcej miejsca jadąc w komplecie.To jednak nie ten model.Tam u mnie jeździł ...pies.

Nadwozie

Najniższa ocena dotyczy karoserii.Tylko dlatego że auto kupiłem od flejtucha który nic nie dbał o auto.Pół roku na myjni wypłukiwałem górskie błoto z każdego zakamarka.Auto było już niestety nadgnite.

Układ jezdny

Wszyscy znający Mercedesa wiedzą że w tej kwestii nic nie da się zarzucić.Auto choć leciwe zachowało wszystkie walory które w czasie eksploatacji tylko się potwierdziły.Klasa pozostanie klasą.

Naprawy

W tym roczniku nie da się nic nie robić.Szczególnie że pochodzenie auta było takie jak wyżej napisałem.Wymieniłem dużo ale efekt był oczekiwany.To nie jest auto dla kogoś kto tylko chce je mieć.O to trzeba dbać.Tu nistety jak z "dziwką".Jak chce się wyjąć to trzeba wsadzić.

Wentylacja i ogrzewanie

200-300 metrów i już czuło się ogrzewanie.Rewelacja.

Elektryka/elektronika

Wszystko w co zostało auto wyposażone w fabryce musiało u mnie działać.I działało bez problemu.

Zobacz również opinie:

Mercedes 190 (W201): hatchback, sedan (limuzyna)

Mercedes 190 (W201): benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mercedes 190 (W201): 1.8, 1.9, 2.0, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 3.2

Mercedes 190 (W201): 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985, 1984, 1983