Mercedes 200-500 (W124) opinie, oceny użytkowników, Mercedes 200-500 (W124) spalanie 2.3 (strona 2)

Opinie o samochodach Mercedes 200-500 (W124)

2.3

Liczba ocen: 15

Średnia ocena:

9.07/10

Mercedes 200-500 (W124) spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.86/15.05 -.--
trasa 8.34/11.13 -.--
cykl mieszany 10.07/13.09 -.--

200-500 (W124)

OCENY MERCEDESA 200-500 (W124)


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Jak to MERCEDES bez problemów z silnikiem skrzynią biegów choć automat wystarczy dbać o wymianę oleju i nie zrywać na starcie,do przyśpieszenia też nie można mieć zastrzeżeń
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się super z układem kierowniczym nie ma kłopotów jedyne co wymieniłem to amortyzator drążka środkowego, hamulce bez zastrzeżeń, parkowanie bez problemu dzięki idealnemu wspomaganiu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
za małsilnik o jakies 50 KM sauto jest cieżkie
Opinia o komforcie:
komfort jazdy jak na taki rocznik iest super
Opinia o nadwoziu:
troche rdzewieja te auta jak sie niedba onie
Opinia o układzie jezdnym:
jet to naprawde bardzo dobre auto w prowadzeniu jak i parkowaniu chociaz jest duze
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Jest to bardzo dobrze zaprojektowany i zbudowany samochod,wygodny i tani!!!Prosty i latwy w ew.naprawach ktore zdarzaja sie bardzo rzadko, jest WIERNY jak pies...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


P...O...L...E...C...A...M!!!
Opinia o układzie napędowym:
Troszkę ma małą moc jak na tą wagę i motor.
Opinia o komforcie:
nic dodać, nic ująć
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się extra!!!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie jezdnym:
bardzo wygodny bez awaryjny tanie części prosty w naprawach
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY MERCEDES 200-500 (W124)

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 73.33% głosów 11
Raczej tak 26.67% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.1/10
Hamulce
9.2/10
Parkowanie
9.1/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.5/10
Wyciszenie
8.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.1/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.1/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.1/10
Elektronika
5.1/10
Naprawy
Niezawodność
4.5/10
Koszty napraw
4.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Niezawodność 3
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 7
Nic 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes 200-500 (W124) brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volvo 740.

  Mercedes

  200-500 (W124)

  Volvo

  740

Zobacz również opinie:

Mercedes 200-500 (W124): coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Mercedes 200-500 (W124): benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mercedes 200-500 (W124): 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 3.0, 3.2, 3.6, 4.2

Mercedes 200-500 (W124): 1999, 1997, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988, 1987, 1986, 1985