Mercedes 200-500 (W126) opinie, oceny użytkowników, Mercedes 200-500 (W126) spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes 200-500 (W126)

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

9.50/10

Mercedes 200-500 (W126) spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.00/18.87 10.50
trasa 11.50/14.50 7.50
cykl mieszany 13.50/16.50 8.20

200-500 (W126)

OCENY MERCEDESA 200-500 (W126)


Ogólna ocena:  

10/10


Piękna sylwetka, rozkoszna wygoda. Niewiarygodna łatwość prowadzenia, mały promień skrętu. Niekiedy trudno się zmieścić na parkingach pod marketami, bo zajmuje tyle miejsca co 2 seicento.
Opinia o układzie napędowym:
Cóż tu pisac... Wciskasz gaz i jedziesz. Dopiero przy 100/h słychac silnik.
Opinia o komforcie:
Fotele jak kanapy w empiku. Zasnąc można.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik pojemnością przewyższa niejedno kombi, do przełączników trzeba się przyzwyczaić, dopiero po dłuższym czasie przestałem macać drzwi szukając opuszczania szyb. Schowek nieco za mały, dużo miejsca pod fotelami.
Opinia o układzie jezdnym:
Niezwykły samochód. Mój pierwszy mercedes. Nie spodziewałem się, że starszy samochód może by tak komfortowy i dawać tyle przyjemności z jazdy. Z początku po kupieniu zmieniłem kilka elementów, które uznałem za bliskie zepsucia i odtąd tylko wymieniam opony i olej. Spalanie jest z...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Przyspiesza dość ospale. Oceniam go ogólnie ale według mnie osobiście nie potrzeba mu niesamowitego przyspieszenia. Ma on dawać radość z poruszania się nim a nie wariowania. Jak ktoś chce osiągów to niech kupi SLR!
Opinia o komforcie:
w czasie wyjazdu w trasę to nim się płynie nie jedzie! Polecam przejażdżkę wszystkim bo to jest na prawdę coś!
Opinia o nadwoziu:
Powiem szczerze że ogniska rdzy się i owszem pojawiły, ale kiedy to auto miało 20 lat i poprzedni właściciel nie dbał o niego za bardzo. Jeżeli autko jest zadbane to nie ma problemu.
Opinia o układzie jezdnym:
Odnośnie parkowania to należy wspomnieć że jest posłuszny i nie ma większych problemów o ile jest się wystarczająco wprawionym w jeździe samochodem o takich gabarytach!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


samochod ideal polecam jedyny minus to jego cena bo dobre egzemplarze kosztuja od 10 000 nawet do 20 000
Opinia o układzie napędowym:
przyspieszenie od zera moze ciut przymula ale porownuje go do coupe 124 z 220KM tak wiec moze wypasc gorzej ale naprawde jak na swoje gabaryty to przyspiesza super
Opinia o komforcie:
tym autem sie plynie nie jedzi eplynie na nasze dziury rewelacja
Opinia o nadwoziu:
wspaniale wszystko super
Opinia o układzie jezdnym:
chyba nie jezdzilem autem ktorym by sie tak swietnie smigalo jest wielki a niesamowicie skretny
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
z racji wieku skrzynia przeciąga ale bez tragedii,silnik pracują całą swoją mocą,przyśpieszenie ok(bardzo ładnie przyśpiesza,nawet bez kick downa)
Opinia o komforcie:
poprostu super
Opinia o nadwoziu:
troszke mało miejsca z tyłu.pozatym ok
Opinia o układzie jezdnym:
abs rewelacja,trakcja i prowadzenie również,(wibrował przy 120-180)okazało się że urwana była poduszka pod silnikiem,wspomaganie super
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Cud stworzony przez człowieka.
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY MERCEDES 200-500 (W126)

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 83.33% głosów 5
Raczej tak 16.67% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
9.7/10
Hamulce
9.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
8.7/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.8/10
Resorowanie z obciążeniem
9.8/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
10.0/10
Wyciszenie
9.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.8/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.3/10
Elektronika
8.3/10
Naprawy
Niezawodność
7.7/10
Koszty napraw
7.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Spalanie 1
Nadwozie 1
Niezawodność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 4
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes 200-500 (W126) brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mercedes 190 (W201).

  Mercedes

  200-500 (W126)

  Mercedes

  190 (W201)

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie 200-500 (W126)

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: ZARK

liczba głosów: 17

Mercedes 200-500 (W126) 3000 298KM 1990r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Piękna sylwetka, rozkoszna wygoda. Niewiarygodna łatwość prowadzenia, mały promień skrętu. Niekiedy trudno się zmieścić na parkingach pod marketami, bo zajmuje tyle miejsca co 2 seicento.

Układ napędowy
Cóż tu pisac... Wciskasz gaz i jedziesz. Dopiero przy 100/h słychac silnik.

Widoczność
Nie można narzekać, widocznoś znakomita. Zresztą ten samochód budzi taką sympatię na ulicy, że łatwo go wpuszczają,żeby zobaczy jak z tyłu wygląda.

Komfort
Fotele jak kanapy w empiku. Zasnąc można.

Nadwozie
Bagażnik pojemnością przewyższa niejedno kombi, do przełączników trzeba się przyzwyczaić, dopiero po dłuższym czasie przestałem macać drzwi szukając opuszczania szyb. Schowek nieco za mały, dużo miejsca pod fotelami.

Układ jezdny
Niezwykły samochód. Mój pierwszy mercedes. Nie spodziewałem się, że starszy samochód może by tak komfortowy i dawać tyle przyjemności z jazdy. Z początku po kupieniu zmieniłem kilka elementów, które uznałem za bliskie zepsucia i odtąd tylko wymieniam opony i olej. Spalanie jest zależne od temperamentu, ale można się w 18 litrach gazu zmieścić. Tym samochodem nie wypada się ścigać, ale jak trzeba to warknie i wciska w fotel.

Naprawy
Alternator znieniłem, ponieważ pulsowały światła reflektorów, zatem sądziłem, że to jego wina i przestało pulsowac. Amortyzatory kupiłem od mercedesa "beczki" komplet za 250 zł.

Wentylacja i ogrzewanie
Grzanie działa znakomicie. Miałem wcześniej toyotę i tam nieraz parzyło w nogi. Mercedes grzeje skutecznie, ale bez nachalności. Z tyłu jest dodatkowy nawiew dla pasażerów tylnej kanapy. Dwustrefowa klimatyzacja działa wzorowo. Jest tam też funkcja odparowania szyb po nocnym postoju. Nie trzeba biegać ze szmatką, tylko włączy grzanie, klimę i spokojnie zaczekać.

Elektryka/elektronika
Nic nie sądzę o elektronice. Wiem, że sporo tam tego wsadzili. Na początku nie działała regulacja jasności podświetlenia wnętrza. Fachowiec wymienił wytarty potencjometr.

Pełna opinia o Mercedes 200-500 (W126) 3000 298KM 1990r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Mercedes 200-500 (W126): coupe, sedan (limuzyna)

Mercedes 200-500 (W126): benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mercedes 200-500 (W126): 3.0, 4.2, 5.0

Mercedes 200-500 (W126): 1990, 1989, 1988, 1985