Mercedes 210 opinie, oceny użytkowników, Mercedes 210 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes 210

Liczba ocen: 12

Średnia ocena:

8.33/10

Mercedes 210 spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 11.40/16.67 8.36
trasa 8.90/11.33 5.91
cykl mieszany 10.60/9.00 7.23

210

OCENY MERCEDESA 210


Ogólna ocena:  

9/10


Duże, wygodne auto rodzinne za nie małe pieniądze z perspektywą na długie użytkowanie niewielkim nakładem kosztów.
Opinia o układzie napędowym:
Dobrze śmiga, moc wystarczająca do masy auta.
Opinia o komforcie:
Bardzo wygodne rodzinne auto. Dużo miejsca zarówno z przodu jak i na tylnej kanapie.
Opinia o nadwoziu:
Duże wygodne auto z ogromnym bagażnikiem. Zabezbieczenie antykorozyjne mogłoby być trochę lepsze. Rdza nie przystoi autu tej klasy.
Opinia o układzie jezdnym:
Super auto
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Autem jeżdzi się wspaniale. Odpoczywa się na trasie. Jedyną wadą która dyskwalifikuje u mnie ten samochód który jest absolutnie bezwypadkowy jest RDZA która wyłazi na nadkolach, progach, masce, błotnikach i w innych zakamarkach - miałem wcześniej audi i nie było grama rdzy tutaj nieste...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


wadliwe pompy wtryskowe Lucasa montowane w tych modelach bardzo drogie w naprawie:( zwracac uwage z jaką pompoe ma mercedes byle nie Lucasa,
Opinia o komforcie:
ok
Opinia o nadwoziu:
tragedja!!!!!!!!!!! rdzywieją w oczch' patrzec pod akumulatorem , pod kołem zapasowym , podłoda styłu pod pasarzerem, to jest najwiekszy minus tych samochoduw z fatalnej blacht zostały złożone
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


gdyby nie korozja byłoby b.dobrze.trochę wstyd i ujma dla takiej firmy
Opinia o układzie napędowym:
przy automacie odpowiednio pracując "gazem" wszystko działa super
Opinia o komforcie:
o.k
Opinia o układzie jezdnym:
nie wytrzymują na naszych drogach łączniki stabilizatora-wymieniam co rok.Reszta super
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


wrażenia z jazdy doskonałe, ale eksplatacja oraz utrzymanie bardzo kosztowne .
Opinia o nadwoziu:
perforacja karoserii pozostawia wiele do życzenia. wstygd mi że tak renomowana firna tak mocno koroduje,praktycznie kwitnie w oczach
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY MERCEDES 210

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 9
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 8.33% głosów 1
Raczej nie 8.33% głosów 1
Nie 8.33% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.3/10
Hamulce
9.8/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
9.3/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.2/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.6/10
Resorowanie z obciążeniem
9.2/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.6/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
7.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
5.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.9/10
Elektronika
7.6/10
Naprawy
Niezawodność
8.4/10
Koszty napraw
6.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Spalanie 2
Inne 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 3
Nic 2
Inne 2
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes 210 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Fiat Seicento (600).

  Mercedes

  210

  Fiat

  Seicento (600)

Zobacz również opinie:

Mercedes 210: kombi, sedan (limuzyna)

Mercedes 210: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mercedes 210: 2.0, 2.2, 2.7, 2.9, 3.2

Mercedes 210: 2000, 1999, 1997, 1996, 1995