Mercedes CLS opinie, oceny użytkowników, Mercedes CLS spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes CLS

Liczba ocen: 6

Średnia ocena: 9.67/10

Mercedes CLS spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
15.33/-.--
9.40
trasa
9.67/-.--
7.10
cykl mieszany
10.67/-.--
7.80

Oceny MERCEDESA CLS

2010-07-17

Ogólna ocena:

10/10

Niesamowite osiągi przy wylewającym się luksusie. Zawieszenie pneumatyczne bardzo pomaga na polskich drogach. Jedna z najpiękniejszych linii Mercedesa, jestem przekonany, że model pozostanie na wiele lat wyznacznikiem piękna samochodu... jak to można odczuć... wsiądź w CLS i się prz...
Opinia o komforcie:
pneumatyczne zawieszenie.... cud!!!! fotele z najlepszej opcji z funkcją dynamic - rewelacja

Adam2015-08-04

Ogólna ocena:

8/10

Godne polecenia ale komu? Ustatkowanym samotnych mężczyzn?
Opinia o układzie jezdnym:
Auto super, dobrze się zbiera. 19 Litrów miasto z klimatyzacja sobie spala na 100km. W trasie 11L nie żałując jemu być pierwszym na drodze. Problem miałem z ustawieniem zbieżność, ale wreszcie znalazłem Pana złotą rączkę, który sprawił że banan pojawil też się na mym lico. F

2009-02-16

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Chciaz jest to najsłabszy w palecie silnik, to jednak ciężko mu dorównać w zrywności i elastycznosci w porównaniu z innymi. Brak problemów z silnikiem
Opinia o komforcie:
Jedna wada, powyzej 185 cm na tyle jest ciasno nad głową..a tak to OK
Opinia o nadwoziu:
Bez zarzutów
Opinia o układzie jezdnym:
Rewelacyjnie, świetnie się prowadzi nawet przy wyższych prędkościach

Mariusz2018-05-10

Ogólna ocena:

10/10

Bardzo dobry samochód, oczywiście nie polecam ludziom z ubogim portfelem, jest to samochód luksusowy i tu wszystko kosztuje.

Średnie oceny MERCEDES CLS

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
83.33%
głosów 5
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
16.67%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.8/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
10.0/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
9.8/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.5/10
Przyspieszenie 60-120km
9.7/10
Przyspieszenie 80-120km
9.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.7/10
Fotele przednie
9.7/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
9.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.7/10
Przestrzeń z tyłu
8.2/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
9.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.8/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
9.5/10
Naprawy
Niezawodność
10.0/10
Koszty napraw
7.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
1
Inne
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mercedes CLS brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 6.

Mercedes CLS

Mercedes CLS

Mazda 6

Mazda 6

Zobacz również opinie:

Mercedes CLS: coupe, sedan (limuzyna)

Mercedes CLS: benzyna, olej napędowy

Mercedes CLS: 3.0, 3.2, 3.5, 5.0

Mercedes CLS: 2010, 2007, 2006, 2004