Mercedes Sprinter opinie, oceny użytkowników, Mercedes Sprinter spalanie 2004r. (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes Sprinter

2004r.

Liczba ocen: 3

Średnia ocena:

6.67/10

Mercedes Sprinter spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto -.--/-.-- 9.67
trasa -.--/-.-- 8.00
cykl mieszany -.--/-.-- 8.67

Sprinter

OCENY MERCEDESA SPRINTER


Ogólna ocena:  

7/10


Zbyt mało schowków w kabinie, tragiczna pod kątem zabezpieczenia antykorozyjnego karoseria, słabe światła. Dobry i oszczędny silnik, wytrzymałe zawieszenie.
Opinia o układzie napędowym:
Dosyć dobra elastyczność. Na 5 biegu można jechać zarówno 50 jak i 150 km/h. Pierwszy i drugi bieg trochę za krótki, ale to kwestia przyzwyczajenia. Silnik jest mocną stroną tego modelu, tylko nie można lać złego paliwa.
Opinia o komforcie:
To nie osobówka, ale sądze, że mogłoby być lepsze wygłuszenie kabiny.Jazda z kompletem pasażerów, czyli 1+2, na dłuższych odcinkach, to mordęga.Jest zbyt ciasno i o ile fotel kierowcy jest w miarę znośny, to kanapa pasażerów nie zachęca do długich podróży.
Opinia o nadwoziu:
Zabezpieczenie antykorozyjne w tym samochodzie to fikcja. On wyjeżdżając z fabryki już rdzewieje.
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie nie jest źle, jednak przy jeździe bez obciążenia po śliskiej nawierzchni, trudno utrzymać samochód na drodze. Kłania się tylni napęd. Lusterka boczne mogłyby być większe. Wadą lusterek jest szybkie zabrudzenia w trakcie padającego deszczu lub śniegu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY MERCEDES SPRINTER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 100.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
7.7/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
6.7/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.3/10
Silnik
7.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
5.7/10
Fotele przednie
6.3/10
Fotele tylne
2.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.0/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
6.0/10
Przestrzeń z tyłu
3.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.0/10
Bagażnik
7.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
5.7/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
4.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.3/10
Widocznośc do tyłu
5.0/10
Widoczność w lusterkach
6.7/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.7/10
Elektronika
6.7/10
Naprawy
Niezawodność
8.3/10
Koszty napraw
5.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Spalanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 2
Nic 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes Sprinter brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Volkswagen LT.

  Mercedes

  Sprinter

  Volkswagen

  LT

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie Sprinter

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 23

Mercedes Sprinter 316 CDI 2700 160KM 2004r. bus

Ocena ogólna
Zbyt mało schowków w kabinie, tragiczna pod kątem zabezpieczenia antykorozyjnego karoseria, słabe światła. Dobry i oszczędny silnik, wytrzymałe zawieszenie.

Układ napędowy
Dosyć dobra elastyczność. Na 5 biegu można jechać zarówno 50 jak i 150 km/h. Pierwszy i drugi bieg trochę za krótki, ale to kwestia przyzwyczajenia. Silnik jest mocną stroną tego modelu, tylko nie można lać złego paliwa.

Widoczność
Za małe lusterka boczne, które w dodatku szybko zbierają brud w trakcie opadów deszczu lub śniegu.

Komfort
To nie osobówka, ale sądze, że mogłoby być lepsze wygłuszenie kabiny.Jazda z kompletem pasażerów, czyli 1+2, na dłuższych odcinkach, to mordęga.Jest zbyt ciasno i o ile fotel kierowcy jest w miarę znośny, to kanapa pasażerów nie zachęca do długich podróży.

Nadwozie
Zabezpieczenie antykorozyjne w tym samochodzie to fikcja. On wyjeżdżając z fabryki już rdzewieje.

Układ jezdny
Ogólnie nie jest źle, jednak przy jeździe bez obciążenia po śliskiej nawierzchni, trudno utrzymać samochód na drodze. Kłania się tylni napęd. Lusterka boczne mogłyby być większe. Wadą lusterek jest szybkie zabrudzenia w trakcie padającego deszczu lub śniegu.

Naprawy
Jak dbasz, tak jeździsz. Nie zdarzyło mi się nie wrócić z trasy. Jeden mankament, to zawór egr, ale wymienia się wydech na stary typ plus zmiana komputera (koszt ok.2500 zł) i nie ma problemu.

Wentylacja i ogrzewanie
Przy komplecie pasażerów, xczyli 1+2 ciągle zaparowane szyby.

Elektryka/elektronika
Całkiem nieźle.

Pełna opinia o Mercedes Sprinter 316 CDI 2700 160KM 2004r. bus »

Zobacz również opinie:

Mercedes Sprinter: bus, kombi, van

Mercedes Sprinter: olej napędowy, turbo diesel

Mercedes Sprinter: 2.2, 2.3, 2.4, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0

Mercedes Sprinter: 2009, 2007, 2006, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995