Mercedes klasa CL opinie, oceny użytkowników, Mercedes klasa CL spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes klasa CL

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

9.50/10

Mercedes klasa CL spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.28/-.-- -.--
trasa 11.63/-.-- -.--
cykl mieszany 13.55/-.-- -.--

klasa CL

OCENY MERCEDESA KLASA CL


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik w miejskim cyklu spi nie dajac o sobie znac jednak po przelaczeniu na sport zmienia sie o 180 stopni. Jest elastyczny na kazdym biegu swietnie wspolpracujac z automatyczna skrzynia biegow.
Opinia o komforcie:
Autko swietnie wyciszone jedynie przy duzych predkosciach slychac szum wiatru przy uszczelkach ktore sa zamiast ramek. Fotele bardzo wygodne z pelna regulacja elektryczna z masazem i wentylacja dobrze trzymaja na zakretach
Opinia o nadwoziu:
Miejsca dla pasazerow siedzacych na przednich fotelach jest wystarczajaco mam ponad 1.86cm i nie narzekam jest pare przydatnych schowkow umieszczonych na wyciagniecie reki.Bardzo wysoka jakosc materialow skora dominuje na podsufitce desce rozdzielczej tylnej polce szfy na laczeniach drewno.Korozji n...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko dobrze trzyma sie drogi zawieszenie rewelacyjne dostosowuje sie do stylu jazdy jest mozliwosc manualnej regulacji twardosci i wysokosci. Przy wiekszych predkosciach samoczynnie sie utwardza i obniza oraz ciezej pracuje. Minus jest taki ze jadac powyzej 120km/h gdy sie obnizy i utwardz straszni...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
Troszkę niewygodne wysiadanie z tyłu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY MERCEDES KLASA CL

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 25.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.3/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
9.5/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.3/10
Przyspieszenie 80-120km
9.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.3/10
Fotele przednie
9.3/10
Fotele tylne
9.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.3/10
Bagażnik
8.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.5/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
9.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
7.0/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
2.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze 1
Niezawodność 1
Komfort jazdy 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 2
Nic 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes klasa CL brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chrysler 300M.

  Mercedes

  klasa CL

  Chrysler

  300M

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie klasa CL

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 42

Mercedes klasa CL W215 5500 360KM 2001r. coupe

Układ napędowy
Silnik w miejskim cyklu spi nie dajac o sobie znac jednak po przelaczeniu na sport zmienia sie o 180 stopni. Jest elastyczny na kazdym biegu swietnie wspolpracujac z automatyczna skrzynia biegow.

Widoczność
Widocznosc dobra do przodu bez zarzutu do tylu trzeba sie przyzwyczaic z uwagi na szerszy i wysoki tyl lusterka w sam raz.

Komfort
Autko swietnie wyciszone jedynie przy duzych predkosciach slychac szum wiatru przy uszczelkach ktore sa zamiast ramek. Fotele bardzo wygodne z pelna regulacja elektryczna z masazem i wentylacja dobrze trzymaja na zakretach

Nadwozie
Miejsca dla pasazerow siedzacych na przednich fotelach jest wystarczajaco mam ponad 1.86cm i nie narzekam jest pare przydatnych schowkow umieszczonych na wyciagniecie reki.Bardzo wysoka jakosc materialow skora dominuje na podsufitce desce rozdzielczej tylnej polce szfy na laczeniach drewno.Korozji nie zauwazylem uzywany tylko latem w sezonie letnim od nowosci aluminium i tworzywa sztuczne zamiast blachy nawet miernik grubosci lakieru nie lapie zadnego elementu. Co do aranzacji nie wypowiadam sie nie dotyczy tego modelu tak mi sie wydaje. Przelaczniki sa pod reka latwe w obsludze czytelne proste w uzyciu zegary bardzo czytelne lepszych nie widzialem.

Układ jezdny
Autko dobrze trzyma sie drogi zawieszenie rewelacyjne dostosowuje sie do stylu jazdy jest mozliwosc manualnej regulacji twardosci i wysokosci. Przy wiekszych predkosciach samoczynnie sie utwardza i obniza oraz ciezej pracuje. Minus jest taki ze jadac powyzej 120km/h gdy sie obnizy i utwardz strasznie dobija i trzesie gdy droga jest nierowna i wyboista az serce boli. Uklad kierowniczy fenomenalny precyzyjny i czuly.

Naprawy
Jak narazie nie mialem wiekszych problem. Wymienilem wahacz dolny i gorny z uwagi na wyrobienie tulei koszt ok 2800 czasami opada mi zawieszenie po zgaszeniu silnika.

Wentylacja i ogrzewanie
Ogrzewanie chlodzenie rewelacyjne. Lepsze jakie mialem to tylko elektryczne ktore dziala od razu bez znaczenia na temp.otoczenia.

Elektryka/elektronika
Nie mialem problemow jak narazie z elektronika.

Pełna opinia o Mercedes klasa CL W215 5500 360KM 2001r. coupe »

Zobacz również opinie:

Mercedes klasa CL: coupe

Mercedes klasa CL: benzyna

Mercedes klasa CL: 2.0, 4.2, 5.0, 5.5

Mercedes klasa CL: 2003, 2002, 2001, 1998