Mercedes klasa CLK opinie, oceny użytkowników, Mercedes klasa CLK spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes klasa CLK

Liczba ocen: 14

Średnia ocena:

9.07/10

Mercedes klasa CLK spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.99/12.50 9.00
trasa 7.89/10.10 6.35
cykl mieszany 9.63/6.00 7.45

klasa CLK

OCENY MERCEDESA KLASA CLK


Ogólna ocena:  

10/10


Moje auto nprawdę robi wrażenie. Często ludzie oglądają się mimo że jest to 10-cio letnie CLK. Jak na sportowego bolida jest sporych rozmiarów porównując z innymi coupe. Długo szukałem i udało mi się znaleść niestyrany pięknie ospojlerowany z podwójnym wydechem egzemplarz. Elektoni...
Opinia o układzie napędowym:
silnik mocny z dobrym momentem obrotowym. Co prawda przyśpieszenie nie jest jak porshe GT ale rzadko się zdarza kozak na światłach który by mógł mi dorównać gdy startujęod zera, ale zdarza się. Za to "9"
Opinia o komforcie:
Co do resorowanie jeśli chodzi o mnie nie mam większych zastrzeżań. Jeśli chodzi o wyciszenie to przy 230km/h da się jeszcze porozmawiać z pasarzerami:)
Opinia o nadwoziu:
Jakość wykończenia OK. Auto w skórach, z pełną możliwą elektryką(ustawienie, pamięć foteli z pamięcią itp.)+duża nawigacja. Ja na coupe i miejśce z tyłu pasażerowie nie narzekają. Jak na coupe bagażnik ogromny- wkładam złożony dziecięcy wózek i zakupy!!! Polak potrafi:)
Opinia o układzie jezdnym:
Choć auto ospojlerowane i obniżone z utwardzonym zawieszeniem świetnie spisuje się nawet na polskich drogach mimo iż te dwie kwestie mogą się nawzajem wykluczać
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


moze nie bedę obiektywny chociaż motyrazacja to mój konik interesuje się nią od lat posiadałem kilka modeli samochodów głównie niemieckiej produkcji VW, Audi, i teraz mercedes gość od którego kupowałem to auto powiedział jeżeli to jest pana pierwszy mercedes to nigdy nie zmieni pan te...
Opinia o układzie napędowym:
6- biegowa skrzynia biegów naprawde jest rewelacyjna bardzo miłe przełożenia dzi dzięki mocy zero problemów z przypieszeniem nawet przy prędkości 70 km na 6 biegu przy wyprzedzaniu nie tzreba dotykać lewarka zmiany biegów
Opinia o komforcie:
zaczne od wyciszenia auto nie ma obramowania od szyb drzwi są na zasadzie skrzydeł szyba przychodzi do uszcelki co przy duzych prędkościach słychać lecz niema tragedi fotele pełna regulacja elektryczna dobre tzrymania boczne tył mimo iz jest to wresja coupe wygodnie siedzi się z tyłu jak n...
Opinia o nadwoziu:
bardzo dużo miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu bagażnik prawie jak w combi 473 litry ustawny ergonomia na plus wzsystko w zasiegu ręki karosreia jak to w mercedsie bez zastzreżeń
Opinia o układzie jezdnym:
cóż mogę powiedzieć autko na drodze sprawuje się rewelacyjnie mercedes a to samo mówi za siebie samochód płynie po drodze niemam żadnych zastrzeżeń
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Super wygląda, jest wygodny, mieści się cała rodzina. Jest szybiki i oszczędny - jak na takie auto. A przede wszystkim nie jest nudne.
Opinia o układzie napędowym:
Układ napędowy nie jest najmłodszy. Silniki są już lepsze na rynku,, skrzynia lekko szarpie przy ostrym przyspieszaniu. Natomiast z tamtych lat - 2002 auto nie ma konkurencji. Przyspiesza do setki w nieco ponad 7 sek. spala po mieście 9 litrów a na trasie 7 i nie mówię o ecodrivingu.
Opinia o komforcie:
Dość twarde ale szalenie wygodne auto.
Opinia o nadwoziu:
To jest Coupe a nie Van dlatego oceniam jak na ten typ nadwozia. W aucie spokojnie jadą 4 osoby. Bagażnik spory i rozkładają się tylne fotele. Praktycznie fajny wygląd przy walorach użytkowych C klasy.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto z tylnym napędem daje masę frajdy. Gwarantuje pewne prowadzenie dzięki ESP, ale nie jest nudne i przy naprawdę ostrej jeździe pozwala na minimalne uslizgi tylnych kół. Komfort na codzień i łyk adrenaliny od święta.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Suuuuuuuuper auto.Miłość od pierwszego przejechania się.
Opinia o układzie napędowym:
Biegi 1,2,3 szybko trzeba zmieniac,jest dość miłowato,ale potem autko ożywa i jest już normalnie.
Opinia o komforcie:
Auto płynie po drodze w każdych warunkach jest przyjemnie.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik ogromny,jakość materiałów i wykończenia super,ale tylko w AVANTGARDE.Karoseria ma dobry lakier i jest jak w czołgu-gruba.Jak puknie sie Japończyka to tamten sie rozpada a my nie mamy śladu.
Opinia o układzie jezdnym:
Super promień skrętu.Parkowanie to przyjemność.Zakręty też.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Wspaniałe autko gdyby elektronika nie była taka zawodna...:(
Opinia o układzie napędowym:
Silnik 2.7 Cdi bardzo mocny punkt programu, świetna elastyczność, biorąc pod uwagę jego pojemność bardzo ekonomiczny. 6cylindrowy to on nie jest ale jak na diesla daje fajny pomruk powyżej 3tyś obrotów.
Opinia o komforcie:
Jak dla mnie komfort wyśmienity.
Opinia o nadwoziu:
Jak na coupe, wspaniała ilość miejsca zarówno z przodu jak i w przestrzeni bagażowej. Cóż pasażerowie z tyłu...hmm do 180cm nie narzekają...
Opinia o układzie jezdnym:
Sportowy bardziej z wyglądu niż właściwości jezdnych. Mercedes bardziej postawił tu na komfort, mianowicie na ostrym łuku oraz w ciasnych zakrętach ustępujemy BMW.
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY MERCEDES KLASA CLK

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 78.57% głosów 11
Raczej tak 21.43% głosów 3
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.2/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.8/10
Skrzynia biegów
8.4/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.1/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.6/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.6/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Spalanie 3
Niezawodność 1
Wnętrze 1
Inne 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Spalanie 1
Awaryjność 1
Nadwozie 1
Komfort jazdy 1
Widoczność 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes klasa CLK brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 3.

  Mercedes

  klasa CLK

  BMW

  seria 3

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie klasa CLK

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 105

Mercedes klasa CLK AMG optik 3200 V6 218KM 1999r. coupe

Ocena ogólna
Moje auto nprawdę robi wrażenie. Często ludzie oglądają się mimo że jest to 10-cio letnie CLK. Jak na sportowego bolida jest sporych rozmiarów porównując z innymi coupe. Długo szukałem i udało mi się znaleść niestyrany pięknie ospojlerowany z podwójnym wydechem egzemplarz. Elektoniczna dwu strefowa klima, parktronik przód,tył, duża navi, skóra, extranagłośnienie BOSE, pełna elektryka siedzeń z pamięcią podgrzewanych z masażem, xenon itp. SUPER AUTKO

Układ napędowy
silnik mocny z dobrym momentem obrotowym. Co prawda przyśpieszenie nie jest jak porshe GT ale rzadko się zdarza kozak na światłach który by mógł mi dorównać gdy startujęod zera, ale zdarza się. Za to "9"

Widoczność
Powyższe bez zastrzeżeń. Minus - ograniczona widoczność oglądając się za siebie gdy przejeżdzam przez tory kolejowe ułożone poprzecznie.

Komfort
Co do resorowanie jeśli chodzi o mnie nie mam większych zastrzeżań. Jeśli chodzi o wyciszenie to przy 230km/h da się jeszcze porozmawiać z pasarzerami:)

Nadwozie
Jakość wykończenia OK. Auto w skórach, z pełną możliwą elektryką(ustawienie, pamięć foteli z pamięcią itp.)+duża nawigacja. Ja na coupe i miejśce z tyłu pasażerowie nie narzekają. Jak na coupe bagażnik ogromny- wkładam złożony dziecięcy wózek i zakupy!!! Polak potrafi:)

Układ jezdny
Choć auto ospojlerowane i obniżone z utwardzonym zawieszeniem świetnie spisuje się nawet na polskich drogach mimo iż te dwie kwestie mogą się nawzajem wykluczać

Naprawy
Co do kosztów napraw w sumie to nie wiem, gdyż nic jeszcze mimo przejechanych 30000km mi się nie sypnęło. Podałem taką warośćo wymagali w teście

Wentylacja i ogrzewanie
Wentytacja, klima z przodu OK. Ogrzewanie jak na solarium

Elektryka/elektronika
Mam problem niekiedy z czujnikami prakownia i elektryczną roletą na tylnej szybie

Pełna opinia o Mercedes klasa CLK AMG optik 3200 V6 218KM 1999r. coupe »

Zobacz również opinie:

Mercedes klasa CLK: cabrio, coupe

Mercedes klasa CLK: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mercedes klasa CLK: 2.0, 2.3, 2.7, 3.2

Mercedes klasa CLK: 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998