Mercedes klasa ML opinie, oceny użytkowników, Mercedes klasa ML spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes klasa ML

Liczba ocen: 18

Średnia ocena:

7.50/10

Mercedes klasa ML spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 14.98/20.00 13.98
trasa 11.33/15.50 9.20
cykl mieszany 14.49/16.88 11.48

klasa ML

OCENY MERCEDESA KLASA ML


Ogólna ocena:  

10/10


samochód luksusowy z górnej półki, wysoka jakoś wykończenia , bezpieczeńswo na wysokim poziomie,daje prestiż posiadaczowi , bardzo dobry silnik brabusa
Opinia o układzie napędowym:
bardzo dobre przyśpieszenie do 80 km , można się ścigać z motorami
Opinia o komforcie:
wyciszenie jest idealne, należy patrzeć na obrotomierz gdyż nie słychać silnika
Opinia o nadwoziu:
wykończenie wnętrza to skóra jasna i drewno
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Silnik super, skrzynia mogłaby być lepsza, ale co wymagać od skrzyni która ma technologicznie swoje latka (np w porównaniu do multitronic lub DSG). Za to bezawaryjna przy prawidłowej eksploatacji.
Opinia o komforcie:
Super komfort. Fotele wygodne ale bez rewelacji. Cichutko w aucie (chociaż to diesel). Nie ma znaczenia czy jadę na pusto, czy z kompletem pasażerów. Jest super
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie bardzo dobre, znakomity skręt pojazdu. Samochód bardzo dobrze hamuje, pomimo swojej masy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


zalet ma b.duzo wiec za długo by się zeszło a wady są małe więc nie ma co pisac
Opinia o układzie napędowym:
co tu mówic prawie 300 KM i wszystko zgrane idealnie a nogę mam ciężką
Opinia o komforcie:
jest to auto terenowe a nie limuzyna ale komfort podruzownia miło mnie zaskakuje
Opinia o układzie jezdnym:
autko jest super i skręt ma rewelka jak i hamulce o przyspieszeniu nie wspomne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


polecam to auto tym co lubią terenówki, kobietą na zakupy, a także tym którym 160km/h wystarczy
Opinia o układzie napędowym:
z tą wersją silnika spokojnie można doczepić przyczepę kempingową. polecam to auto :)
Opinia o komforcie:
7 miejsc wszystkie w miarę wygodne
Opinia o układzie jezdnym:
duże auto, możliwość złożenia tylnych siedzeń daje imponującą przestrzeń załadunkową.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


j/w
Opinia o komforcie:
Powyzej 100 km/h za glosny,ale to chyba dlatego ze ma dosc duza powieszchnie szyb
Opinia o układzie jezdnym:
Pomimo swoich gabarytow nie sprawia szczegolnie trudnosci w parkowaniu,pomocny parktronik ,duze lustra,duze szyby
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY MERCEDES KLASA ML

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 55.56% głosów 10
Raczej tak 16.67% głosów 3
Trudno powiedzieć 11.11% głosów 2
Raczej nie 5.56% głosów 1
Nie 11.11% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.8/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
7.7/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
7.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.3/10
Przyspieszenie 60-120km
7.3/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.1/10
Fotele przednie
8.6/10
Fotele tylne
7.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
7.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
9.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.6/10
Możliwość aranżacji
7.7/10
Karoseria
7.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.2/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.3/10
Elektronika
5.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.4/10
Koszty napraw
4.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Napęd 2
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Widoczność 1
Nic 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 4
Nic 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Komfort jazdy 1
Inne 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes klasa ML brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW X5.

  Mercedes

  klasa ML

  BMW

  X5

Zobacz również opinie:

Mercedes klasa ML: terenowy

Mercedes klasa ML: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mercedes klasa ML: 2.7, 3.2, 3.8, 4.0, 4.3, 5.0

Mercedes klasa ML: 2006, 2005, 2004, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998