Mercedes klasa S opinie, oceny użytkowników, Mercedes klasa S spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes klasa S

Liczba ocen: 42

Średnia ocena:

8.90/10

Mercedes klasa S spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.18/17.73 11.56
trasa 10.75/13.72 8.04
cykl mieszany 12.04/16.11 9.40

klasa S

OCENY MERCEDESA KLASA S


Ogólna ocena:  

8/10


super wygodny, mało awaryjny, troche drogie części ale to w końcu klasa "S"-ama dla siebie. Lepszego mi nie trzeba, a prosze uwieżyc ze jestem dosyc wybredny. jedyne co bym jeszcze dodał to masaż we wszystkich fotelach a nie tylko kierowcy. i pełną regulacje oraz podgrzewanie i ch...
Opinia o układzie napędowym:
silnik bardzo dobry choć musiałem wymienić zawór recyrkulacji spalin(cholewcia, źe mercedes-benz nie przewidział zeby można ominąc to ustrojsto), poza tym wszystko ok. ostatnio zaczyna mi czasami lekko szarpać skrzynia-musze wymienić olej."Pamietacie ze do automatów w mercedesie nale...
Opinia o komforcie:
nie jeżdziłem nigdy bardziej komfortowym automobilem. Audi a8 2004r nie ma szans. a w bmw 7 2005r można pogubic protezy szczękowe:-)))). ubustwiam ten luksus hehehe
Opinia o nadwoziu:
piękono, styl i harmonia, a nade wszystko niesamowita ilość miejsca, brak jakiegokolwiek zmęczenia nawet po 1000km. tu fachmani z mercusia się popisali
Opinia o układzie jezdnym:
moim zdaniem za mocno jest wspomagany układ kierowniczy. zawieszenie bardzo dobre-airmatic, choć nie dokońca zdaje egzamin na naszych polskich dziurawych ścieżkach(bo drogą tego cholerstwa nie nazwę)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Samochód jako całość- nie ma bardziej komfortowego, wnętrze rewelacja i to wyciszenie- takich aut już się nie robi, bardzo mało awaryjny (zadbane nie rozbite egzemplarze) niestety przy awarii koszta są raczej duże. Karoseria 18 lat i bez ślad rdzy, lakier jak nowy- niesamowite- a cały cz...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik rewelacja, skrzynia biegów przeciętna działa dobrze tylko wolno. Na gwałtowne przyspieszenie trzeba chwilę (1-1,5sek) poczekać, ale jak się już przyzwyczaisz wszystko jest ok.
Opinia o komforcie:
Zdecydowanie najwygodniejszy, komfort 1 klasa nie do porównania z innymi autami a miałem ich kilka. wszystko na najwyższym poziomie
Opinia o nadwoziu:
Opiszę tylko minusu- bagażnik obszerny równy ale jak to w limuzynie wysoki próg załadunku, brak możliwości powiększenia, a po załadowaniu nie dostaniesz się ani do koła zapasowego ani do schowków.Aranżacja wnętrza -poza regulacją foteli i takich tam nic więcej, ale więcej w tym auci...
Opinia o układzie jezdnym:
Zdecydowanie najwygodniejszy, komfort 1 klasa nie do porównania z innymi autami a miałem ich kilka. Parkowanie trochę utrudnione ze względu na gabaryty auta - ułatwienie bardzo skrętne koła, parkowanie tyłem dużo łatwiejsze niż przodem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Bardzo dobre, bezpieczne i komfortowe auto.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik pracuje cicho.Skrzynia biegów ok, ale przegrzewa się w korkach (można smażyć na niej jajecznicę), przydałaby się dodatkowa chłodnica oleju skrzyni biegów- niektórzy ją montują. Za mała moc silnika w stosunku do masy auta.
Opinia o komforcie:
Z kompletem osób dorosłych auto przyciera nadkolami na byle wyboju.
Opinia o nadwoziu:
Auto luksusowe, nawet w dzisiejszych czasach, mimo 12 lat w papierach.
Opinia o układzie jezdnym:
Po 400000 km puszczają uszczelniacze kolumny kierownicy. Trzeba też uważać, żeby nie wjeżdżać z rozgrzanymi tarczami hamulcowymi w kałuże, ponieważ rozhartowują się i potem hamowanie jest nierówne lub z lekką wibracją odczuwalną z tarcz na kierownicy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Auto ma tyle samo atutów ale i tyle samo wad,dlatego opinie stawiam posrodku.Napewno faktem jest to że byle jaki mechanik tego auta nie naprawi,nawet warsztaty nie wiedzą jak go naprawić.Zostaje serwis bo tylko oni wiedza jak podejsc do tego auta, ale każda wizyta to koszt ok 3000zł.
Opinia o nadwoziu:
Minus to występująca Rdza
Opinia o układzie jezdnym:
Jeżdzi sie super.Ale gdy coś sie psuje to koszta są ogromne.Moje auto psuje sie co chwila,wymieniłem juz prawie wszystko,a nadal powstają nowe awarie. Wersji przed liftem raczej nie polecam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Po s-klasie trudno znaleźć samochód, który by Cię zadowolil pod względem konfortu i osiągów.
Opinia o nadwoziu:
W zasadzie jedyny mankament tego auta. Pierwsze ogniska rdzy powstają na dolnych krawędziach drzwi, krawędziach błotników przy lampach przednich i przy szyberdachu.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY MERCEDES KLASA S

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 73.81% głosów 31
Raczej tak 16.67% głosów 7
Trudno powiedzieć 2.38% głosów 1
Raczej nie 4.76% głosów 2
Nie 2.38% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.7/10
Układ kierowniczy
9.6/10
Hamulce
9.4/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
9.2/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.9/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.6/10
Resorowanie z obciążeniem
9.5/10
Fotele przednie
9.8/10
Fotele tylne
9.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.4/10
Wyciszenie
9.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.9/10
Przestrzeń z tyłu
9.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.7/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.6/10
Możliwość aranżacji
8.3/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
4.5/10
Naprawy
Niezawodność
4.7/10
Koszty napraw
2.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 19
Spalanie 4
Niezawodność 2
Wnętrze 2
Napęd 2
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 6
Nic 6
Awaryjność 3
Nadwozie 3
Inne 2
Widoczność 1
Układ jezdny 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes klasa S brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 7.

  Mercedes

  klasa S

  BMW

  seria 7

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie klasa S

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: DAWID

liczba głosów: 55

Mercedes klasa S 4000 cdi 250KM 2001r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
super wygodny, mało awaryjny, troche drogie części ale to w końcu klasa "S"-ama dla siebie. Lepszego mi nie trzeba, a prosze uwieżyc ze jestem dosyc wybredny. jedyne co bym jeszcze dodał to masaż we wszystkich fotelach a nie tylko kierowcy. i pełną regulacje oraz podgrzewanie i chłodzenie foteli tylnych

Układ napędowy
silnik bardzo dobry choć musiałem wymienić zawór recyrkulacji spalin(cholewcia, źe mercedes-benz nie przewidział zeby można ominąc to ustrojsto), poza tym wszystko ok. ostatnio zaczyna mi czasami lekko szarpać skrzynia-musze wymienić olej."Pamietacie ze do automatów w mercedesie należy lać jedynie ATF pełny syntetyk-bo inaczej grozi to zatarciem skrzyni lub opóźnioną pracą skrzyni"-Wymiany w skrzyni powinny być co jakieć 120-150tys.km.W drodze jeszcze nigdy mnie nie zawiódł

Widoczność
do tyłu troche za słabo ale przecierz nie da sie zrobic super limuzyny z widocznością na poziomie smarta. Parctronic częściowo załatwia sprawe ale ja zamierzam założyś kamerke cofania - wtedy będzie launia.

Komfort
nie jeżdziłem nigdy bardziej komfortowym automobilem. Audi a8 2004r nie ma szans. a w bmw 7 2005r można pogubic protezy szczękowe:-)))). ubustwiam ten luksus hehehe

Nadwozie
piękono, styl i harmonia, a nade wszystko niesamowita ilość miejsca, brak jakiegokolwiek zmęczenia nawet po 1000km. tu fachmani z mercusia się popisali

Układ jezdny
moim zdaniem za mocno jest wspomagany układ kierowniczy. zawieszenie bardzo dobre-airmatic, choć nie dokońca zdaje egzamin na naszych polskich dziurawych ścieżkach(bo drogą tego cholerstwa nie nazwę)

Naprawy
samochód naprawiłem sam. wystarczyło tylko podjechac do serwisu a oni podłązyli mi pod "stardiagnoze". poprosiłem o wydruk usterek i wziąłem sie do roboty z wymianą zaworu. Łatwe to nie było ale sie opłaciłó maszyna chodzi poprostu Zajebieniście. dla oszczędnych dodam że sybko lecą opony z tyłu - ale ja tego sie spodziewałem dlatego nie kupuje najdroższych tylko te w sredniej cenie. Z doświadczenia moge doradzić ze warto jest parami wymieniać koła co sezon z tylnych na przednie az do całkowitego zuźycia. Polecam Goodyear Excellence i Falken FK 452 . Ja zamawiam przez internet na stronie : www.oponytanio.pl mają najlepsze ceny i bardzo młode opony a nie zleżakowane jak u innych sprzedawców

Wentylacja i ogrzewanie
co tu pisac - bez zarzutu . klimatronic. wentylacja jest bardzo przydatna dla osób nadmiernie sie pocących - poprostu wsiadacz a fotel chłodzi ci tyłek - aż nie chce sie wysiadać- nawet do kiosku podjeżdżam samochodem :-))))

Elektryka/elektronika
tu trocze przedobrzyli - za duzo jest tych elektrycznych kagańców na silniku i skrzyni. za karzym razem gdy spieprzy się jakac pierdoła załącza sie tryb dla "awaryjnego debila". I tu musze wspomnieć o tym zaworze recyrkulacji to elektrychne dziadostwo chamuje silnik w najmiej ochekiwanym momencie-przy wyprzedzaniu. Ale po wymianie zaworu na nowy po dziś dzień mam spokój (czli już rok czasu). Miałem jescze problem z kierunkami ale sam ustąpił po 5 sekundach i nigdy sie juź nie pojawił. Ale po dziś dzień mam problem z załadowniem płyty do nawigacji comand- czasami trwa to dosłowienie 5 min ,a czasem niechce się załadować nawet cały dzień- ale to może byc wina płyty, bo nie jest już pierwszej młodości. Elektryka mogła by byc lepsza . Padł mi distronic i nie było wogóle funkcji tempomat.

Pełna opinia o Mercedes klasa S 4000 cdi 250KM 2001r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Mercedes klasa S: hatchback, sedan (limuzyna)

Mercedes klasa S: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mercedes klasa S: 2.6, 3.0, 3.2, 3.5, 4.0, 4.2, 5.0, 6.0

Mercedes klasa S: 2008, 2007, 2005, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1988, 1987