Mercedes klasa SEL opinie, oceny użytkowników, Mercedes klasa SEL spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mercedes klasa SEL

Liczba ocen: 2

Średnia ocena:

9.00/10

Mercedes klasa SEL spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 22.00/21.00 -.--
trasa 13.50/17.50 -.--
cykl mieszany 18.00/19.50 -.--

klasa SEL

OCENY MERCEDESA KLASA SEL


Ogólna ocena:  

10/10


TO PRAWDZIWIE KULTOWE AUTO - limuzyna dyplomatyczna :)
Opinia o układzie napędowym:
z każdego zakresu obrotów i prędkości auto pomimo jego ogromnej wagi startuje i przyspiesza oszałamiająco dobrze, a i to za mało powiedziane :) Widząc takie auto we wstecznym lusterku należy pokornie zjechać do prawej krawędzi jezdni :)
Opinia o komforcie:
mercedesy klasy "S" to niezastąpiony komfort jazdy tym bardziej, że jest to auto z tak zwanych "prawdziwych" mercedesów
Opinia o nadwoziu:
wnętrze to luxus lat 80/90 włącznie z klimatronikiem w II serii modelu. Nadwozie ocynk - odpowiednio traktowane i konserwowane - nie jest zniszczalne
Opinia o układzie jezdnym:
Komfort jazdy takim autem i prestiż ogromny :) Moc silnika, oraz konstrukcja auta pozwala na ogromne bezpieczeństwo podczas użytkowania. Spalanie kompletnie drenuje kieszeń i zabija :)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Jednostka 8 cylindrowa oj. 4.2 spisuje się rewelacyjnie. Skrzynia też OK.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie OK. Fotele OK. Podgrzewane w końcu to Mercedes SEL Limuzyna. Szyby podwójne termoizolacyjne.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie, jazda to sama przyjemność, można sobie nawet pozwolić na błędy kontrola trakcji ASR działa perfekcyjnie, zapobiega poślizgom. Układ kierowniczy wspomaganie rewelacja, promień skrętu bardzo dobry. Hamulce dlatego, średnia ocena waga samochodu robi swoje 2650 kg. bez obciąż...
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY MERCEDES KLASA SEL

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 1
Raczej tak 50.00% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
7.5/10
Parkowanie
6.0/10
Napęd
Elastyczność
9.5/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
10.0/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
10.0/10
Resorowanie z obciążeniem
9.5/10
Fotele przednie
10.0/10
Fotele tylne
10.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.5/10
Wyciszenie
10.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
9.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
6.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.5/10
Elektronika
8.5/10
Naprawy
Niezawodność
8.5/10
Koszty napraw
3.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Inne 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 1
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mercedes klasa SEL brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: BMW seria 8.

  Mercedes

  klasa SEL

  BMW

  seria 8

Najciekawsza opinia użytkownika o Mercedesie klasa SEL

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Piotr

liczba głosów: 92

Mercedes klasa SEL w126 5600 M117 238KM 1990r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
TO PRAWDZIWIE KULTOWE AUTO - limuzyna dyplomatyczna :)

Układ napędowy
z każdego zakresu obrotów i prędkości auto pomimo jego ogromnej wagi startuje i przyspiesza oszałamiająco dobrze, a i to za mało powiedziane :) Widząc takie auto we wstecznym lusterku należy pokornie zjechać do prawej krawędzi jezdni :)

Widoczność
to olbrzymie auto może jedynie sprawiać spore problemy w parkowaniu

Komfort
mercedesy klasy "S" to niezastąpiony komfort jazdy tym bardziej, że jest to auto z tak zwanych "prawdziwych" mercedesów

Nadwozie
wnętrze to luxus lat 80/90 włącznie z klimatronikiem w II serii modelu. Nadwozie ocynk - odpowiednio traktowane i konserwowane - nie jest zniszczalne

Układ jezdny
Komfort jazdy takim autem i prestiż ogromny :) Moc silnika, oraz konstrukcja auta pozwala na ogromne bezpieczeństwo podczas użytkowania. Spalanie kompletnie drenuje kieszeń i zabija :)

Naprawy
Silnik M117 do trudny silnik do diagnozowania ze względu na wtrysk mechaniczny i brak możliwości diagnozy komputerem. Naprawa intuicyjna - koszty poważne

Wentylacja i ogrzewanie
system ogrzewania działający sprawnie pozwala na klimat sauny w aucie włącznie z dwustopniową opcją podgrzewania wszystkich miejsc siedzących w aucie. Wentylacja i klimatyzacja bez zarzutu.

Elektryka/elektronika
problemy może jedynie sprawiać system KE-jetronic - nieodpowiednio wyregulowany może zatruc poważnie życie

Pełna opinia o Mercedes klasa SEL w126 5600 M117 238KM 1990r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Mercedes klasa SEL: sedan (limuzyna)

Mercedes klasa SEL: benzyna, benzyna+gaz

Mercedes klasa SEL: 4.2, 5.6

Mercedes klasa SEL: 1992, 1990