Mitsubishi Colt opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Colt spalanie (strona 4)

Opinie o samochodach Mitsubishi Colt

Liczba ocen: 45

Średnia ocena: 8.18/10

Mitsubishi Colt spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.62/9.12
-.--
trasa
5.78/7.30
-.--
cykl mieszany
6.75/8.07
-.--

Oceny MITSUBISHI COLT

2010-02-27

Ogólna ocena:

8/10

troczę sztywny, ograniczona widoczność boczna przy skrętach w lewo
Opinia o układzie napędowym:
trudności z właczaniem biegu wstecznego
Opinia o nadwoziu:
uciążliwość podcas wsiadania na tylne siedzenie jeśli posiada się duże buty (zbyt wąske drzwi w dolnej części )
Opinia o układzie jezdnym:
zawieszenie twarde, małe wspomaganie kierownicy

2013-04-29

Ogólna ocena:

10/10

ogólnie ok.
Opinia o układzie napędowym:
przyspieszenie to poprostu miodzio ! 7,8 sek do 100 to naprawdę szybko wciąga w fotel :)
Opinia o komforcie:
ogólnie ok.
Opinia o nadwoziu:
auto nie rdzewieje jak to ma się np w oplu , po prostu super karoseria
Opinia o układzie jezdnym:
cóż dla mnie to auto było idealne , ale jedna jego wada jest małe i w końcu trzeba się przesiąść do rodzinnego kombika.

Tomal2008-02-10

Ogólna ocena:

6/10


Opinia o nadwoziu:
Niestety auto to nie zapewnia komfortu wykończenie plastikowe jest nie najlepsze .
Opinia o układzie jezdnym:
Samochód ten bardzo dobrze się , jedyny kłopot to jazda w intesywnie padającym deszczu auto zaczyna pływać po drodze jdenym słowem jest za lekkie .Samochód dobrze rozpędza się do 120 km/h poźniej niestety brakuje już mocy .

2010-02-19

Ogólna ocena:

8/10

samochód jak na ten rocznik o dobrym wyposażeniu zrywny dobrze się prowadzący bezawaryjny cichutka praca silnika elastyczna skrzynia biegów
Opinia o układzie napędowym:
silnik pracuje bardzo cichutko samochód bardzo zrywny
Opinia o nadwoziu:
korozja progów spodu pojazdu tylnych nadkoli
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo dobrze trzymał się drogi nie wynosiło go przy zakrętach

dawid2010-02-01

Ogólna ocena:

9/10

stary i jak wino. jeździłem francuzami nowymi i psuły się jak na zawołanie a tu 21 letnie auto i bez awarii a silniczek cieszy serce
Opinia o układzie napędowym:
silnik to miód dla serca. 1.5 90 km niezniszczalny. mocny i elastyczny.polecam.
Opinia o układzie jezdnym:
brak wspomagania, ale układ precyzyjny

Średnie oceny MITSUBISHI COLT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
62.22%
głosów 28
Raczej tak
31.11%
głosów 14
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
4.44%
głosów 2
Nie
2.22%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.3/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.4/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.4/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
6.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
6.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.4/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
7.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.2/10
Widocznośc do tyłu
7.3/10
Widoczność w lusterkach
8.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.7/10
Elektronika
6.6/10
Naprawy
Niezawodność
6.7/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
10
Napęd
6
Komfort jazdy
5
Spalanie
2
Nadwozie
2
Widoczność
1
Inne
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
12
Widoczność
4
Inne
3
Nadwozie
2
Wentylacja i ogrzewanie
2
Spalanie
1
Komfort jazdy
1
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Colt brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Colt: coupe, hatchback, mini-van, sedan (limuzyna)

Mitsubishi Colt: benzyna, benzyna+gaz

Mitsubishi Colt: 1.1, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.8

Mitsubishi Colt: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2001, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1989, 1985