Mitsubishi Eclipse opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Eclipse spalanie 1999r. (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Eclipse

1999r.

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 9.33/10

Mitsubishi Eclipse spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
7.50/12.00
-.--
trasa
5.50/10.00
-.--
cykl mieszany
6.25/11.00
-.--

Oceny MITSUBISHI ECLIPSE

2010-07-16

Ogólna ocena:

10/10

pomimo niektórych wad jest to świetny samochód. posiadam go od roku a wciąż uśmiecham się gdy na niego patrze . jestem w nim zakochany :) POLECAM!
Opinia o układzie napędowym:
bardzo fajny, dynamiczny i elastyczny silnik. dosyć długie przełożenia biegów. drążek zmiany ma mały i twardy skok,dobry do szybkiej jazdy.pokazuje na co go stac od 5 tys obr
Opinia o komforcie:
samochód jest dosyć twardy, ale nie za bardzo. osobiście odpowiada mi taka twardość. samochód wyciszony dosyć słabo, ale to może i dobrze bo silnik pięknie chodzi. Fotele przednie bardzo fajne, lekko kubełkowe ,dla mnie są wygodne. z tyłu natomiast prawie nie ma miejsca, są to raczej m...
Opinia o nadwoziu:
karoseria bardzo porządna, nie ma u mnie śladu rdzy , środek natomiast jest raczej plastikowy, nie najwyższej jakości. bagażnik jak na takie auto mały, ale tylnie siedzenia składają się co jest czasem przydatne.
Opinia o układzie jezdnym:
samochód prowadzi się świetnie. ma jednak duży promień skręt, co nie pomaga przy manewrowaniu

2009-07-09

Ogólna ocena:

10/10

Autko ogólnie bardzo fajne pod warunkiem że dobrze utrzymane :)
Opinia o układzie napędowym:
Jak na auto z tego okresu i to wolnossące jest ok
Opinia o komforcie:
Ogólnie 2+2
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie Bardzo dobrze się jezdzi gorzej z Hamulcami po rozgrzaniu strasznie kierownica rzuca.

Średnie oceny MITSUBISHI ECLIPSE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
100.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
6.7/10
Parkowanie
6.7/10
Napęd
Elastyczność
9.7/10
Skrzynia biegów
10.0/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
6.7/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
6.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
6.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
3.7/10
Wyciszenie
6.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.7/10
Przestrzeń z tyłu
6.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
10.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.3/10
Widocznośc do tyłu
6.3/10
Widoczność w lusterkach
6.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.3/10
Elektronika
8.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.3/10
Koszty napraw
4.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Wnętrze
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Eclipse brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Celica.

Mitsubishi Eclipse

Mitsubishi Eclipse

Toyota Celica

Toyota Celica

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Eclipse

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 45

Mitsubishi Eclipse gs 2000 420a 107KM 1999r. coupe

Ocena ogólna

pomimo niektórych wad jest to świetny samochód. posiadam go od roku a wciąż uśmiecham się gdy na niego patrze . jestem w nim zakochany :) POLECAM!

Układ napędowy

bardzo fajny, dynamiczny i elastyczny silnik. dosyć długie przełożenia biegów. drążek zmiany ma mały i twardy skok,dobry do szybkiej jazdy.pokazuje na co go stac od 5 tys obr

Widoczność

widoczność raczej słaba we wszystkie strony, bardzo nisko się siedzi. Szybko jednak można się przyzwyczaić.

Komfort

samochód jest dosyć twardy, ale nie za bardzo. osobiście odpowiada mi taka twardość. samochód wyciszony dosyć słabo, ale to może i dobrze bo silnik pięknie chodzi. Fotele przednie bardzo fajne, lekko kubełkowe ,dla mnie są wygodne. z tyłu natomiast prawie nie ma miejsca, są to raczej miejsca \"awaryjne\". przy moim wzroście 185cm pasażer siedzący za mną ma na prawdę niezłą męczarnie

Nadwozie

karoseria bardzo porządna, nie ma u mnie śladu rdzy , środek natomiast jest raczej plastikowy, nie najwyższej jakości. bagażnik jak na takie auto mały, ale tylnie siedzenia składają się co jest czasem przydatne.

Układ jezdny

samochód prowadzi się świetnie. ma jednak duży promień skręt, co nie pomaga przy manewrowaniu

Naprawy

auto bezawaryjne( może dlatego, że udało mi się nabyć zadbany egzemplarz) ceny części potrafią być jednak wysokie, czasami trzeba ich porządnie poszukać( wersja usa z silnikiem 420a)

Wentylacja i ogrzewanie

bez zastrzeżeń.

Elektryka/elektronika

jak na razie wymieniłem tylko przerywacz kierunkowskazu(10zl). reszta jest ok

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Eclipse: cabrio, coupe, coupe cabrio

Mitsubishi Eclipse: benzyna, benzyna+gaz

Mitsubishi Eclipse: 1.8, 2.0, 2.4, 3.0

Mitsubishi Eclipse: 2004, 2003, 2001, 1999, 1995, 1994, 1993, 1992, 1990