Mitsubishi Galant opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Galant spalanie 1.8 (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Galant

1.8

Liczba ocen: 7

Średnia ocena: 8.00/10

Mitsubishi Galant spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.00/10.50
8.25
trasa
6.25/10.00
6.50
cykl mieszany
7.15/10.00
7.40

Oceny MITSUBISHI GALANT

2008-08-12

Ogólna ocena:

8/10

No cóz w moim przypadku ten samochód to religia. zamierzam go zakonserwować i schowac, a jak zarobie na remont to wyremontować go na cacy i pomykać 30 letnim GALANTEM
Opinia o układzie napędowym:
Stary samochód więc nie ma co się spodziewać fajerwerków, słaby silnik, chociaż dzięki turbinie jak już się wkręci na obroty to można wyprzedzać.
Opinia o komforcie:
Jeździ się przyjemnie, pod warunkiem, że się porównuje do nowych super furek. Jest wygodnie, i co rzadkie w obecnie produkowanych samochodach o podobnych rozmiarach jest sporo miejsca z tyłu na nogi.
Opinia o nadwoziu:
Miejsca jest sporo, zarwno dla pasażerów jak i na bagaż. Wykończenie jest z kiepskich materiałów, ale mimo wieku nic nie stuka a tapicerka i wszystkie plastiki trzymają sie bez zarzutu. Karoseria ma się świetnie, rdza co miała zrobić to zrobiła, ale po niewielkich naprawach u blacharza w...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto duże, bez wspomagania kierownicy, więc przy parkowaniu może sprawić kłopot. W trasie prowadzi się bardzo przyjemnie, na zakrętach poczucie kontroli, chociaż nie polecam ostrego wchodzenia w zakręty, kontroli trakcji brak i jak straci przyczepność to ciężko wyciągnąć ze ślizgu. ...

2008-02-10

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Moment jest ok ,to i elastyczność jest.Od 1000 obr na 5 biegu kręci i posuwa. Przyśpieszenie lepsze właściwie po wejściu na obroty,co podczas jazdy oznacza pow.setki dostaje lepszego kopa.
Opinia o komforcie:
Tak jak trzeba.Pełen komfort.Tylko silnik za głośny
Opinia o nadwoziu:
b/z.nic się nie psuje i nie zużywa.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak po szynach.Może to zasługa np amorków które 1 szt.kosztuje 450zł. Chyba ze względu na prowadzenie tylko go trzymam

Przemek2008-08-08

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
126km silnik bardzo dynamiczny i zrywny ale niezbyt trwaly padl przy przebiegu 240 tys
Opinia o komforcie:
autko dosyc duze ale glosne
Opinia o układzie jezdnym:
Moj Galant jest po wypadku przy wiekszy predkosciach plywa ;]ale ogolnie ok

2008-08-22

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o komforcie:
Przestronny w środku.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo przyjemny w prowadzeniu,świetny na dalekie trasy.

Średnie oceny MITSUBISHI GALANT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
85.71%
głosów 6
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
14.29%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.1/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
7.0/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
7.9/10
Silnik
7.1/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
7.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.9/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.1/10
Możliwość aranżacji
6.4/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
8.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
7.0/10
Naprawy
Niezawodność
5.7/10
Koszty napraw
3.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
3
Niezawodność
2
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Napęd
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Galant brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Accord.

Mitsubishi Galant

Mitsubishi Galant

Honda Accord

Honda Accord

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Galant

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 121

Mitsubishi Galant podstawowa 1800 4D65 90KM 1989r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna

No cóz w moim przypadku ten samochód to religia. zamierzam go zakonserwować i schowac, a jak zarobie na remont to wyremontować go na cacy i pomykać 30 letnim GALANTEM

Układ napędowy

Stary samochód więc nie ma co się spodziewać fajerwerków, słaby silnik, chociaż dzięki turbinie jak już się wkręci na obroty to można wyprzedzać.

Widoczność

Do przodu i do tyłu widać w zasadzie wszystko co ma być widać, natomiast lusterka choć całkiem duże to nie "złamane" w połowie mają spory martwy punkt i generalnie zawsze trzeba rzucic okiem przez ramię czy ktoś nie jedzie obok.

Komfort

Jeździ się przyjemnie, pod warunkiem, że się porównuje do nowych super furek. Jest wygodnie, i co rzadkie w obecnie produkowanych samochodach o podobnych rozmiarach jest sporo miejsca z tyłu na nogi.

Nadwozie

Miejsca jest sporo, zarwno dla pasażerów jak i na bagaż. Wykończenie jest z kiepskich materiałów, ale mimo wieku nic nie stuka a tapicerka i wszystkie plastiki trzymają sie bez zarzutu. Karoseria ma się świetnie, rdza co miała zrobić to zrobiła, ale po niewielkich naprawach u blacharza wszystko się trzyma.

Układ jezdny

Auto duże, bez wspomagania kierownicy, więc przy parkowaniu może sprawić kłopot. W trasie prowadzi się bardzo przyjemnie, na zakrętach poczucie kontroli, chociaż nie polecam ostrego wchodzenia w zakręty, kontroli trakcji brak i jak straci przyczepność to ciężko wyciągnąć ze ślizgu. Hamulce bardzo dobre.

Naprawy

stare auto, można do niego jeszcze wciąż znaleźć sporo "dawców" na allegro itp.. Do tego mnóstwo zamienników na rynku i prosta (star) konstrukcja sprawia, że mechanicy radzą sobie z nim szybko i bez komplikacji.

Wentylacja i ogrzewanie

Nie ma klimy a wentylacja jak wentylacja. Daję niską notę, bo jak autko osiągnęło wiek 16lat to zepsuł sie termostat podgrzewania i można w zimie dmuchac albo na maxa ciepłym albo zimnym powietrzem. ;)

Elektryka/elektronika

Nie wiem jaka elektronika jest w tym samochodzie :) Układ elektryczny zero awarii.

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Galant: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Mitsubishi Galant: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Galant: 1.8, 2.0, 2.4, 2.5

Mitsubishi Galant: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988