Mitsubishi Galant opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Galant spalanie (strona 4)

Opinie o samochodach Mitsubishi Galant

Liczba ocen: 59

Średnia ocena: 8.54/10

Mitsubishi Galant spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
10.76/12.59
7.37
trasa
8.07/10.12
6.29
cykl mieszany
9.53/11.19
6.86

Oceny MITSUBISHI GALANT

Piotr2009-07-08

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o nadwoziu:
Ocena za bagażnik na 7 ponieważ niestety jak w większości aut tylne MC Person'y ograniczają przestrzeń ładunkową. Ale ogólnie nie jest źle :)
Opinia o układzie jezdnym:
Za układ kierowniczy oraz parkowanie dałem ocenę na 7 ponieważ obecny układ kierowniczy jest zaadoptowany z Galanta GTZ (wersja USA) co jest średnim rozwiązaniem. Najlepszą opcją jest układ kierowniczy z Galanta 2,5 V6 (rok prod. >2001) czyli z nowymi "snakami"

2008-02-10

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Moment jest ok ,to i elastyczność jest.Od 1000 obr na 5 biegu kręci i posuwa. Przyśpieszenie lepsze właściwie po wejściu na obroty,co podczas jazdy oznacza pow.setki dostaje lepszego kopa.
Opinia o komforcie:
Tak jak trzeba.Pełen komfort.Tylko silnik za głośny
Opinia o nadwoziu:
b/z.nic się nie psuje i nie zużywa.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak po szynach.Może to zasługa np amorków które 1 szt.kosztuje 450zł. Chyba ze względu na prowadzenie tylko go trzymam

2008-03-18

Ogólna ocena:

9/10

Auto ma 18 lat i mimo wieku brak korozji( blacha ocynk), przebija wygodą inne auta tej klasy. Japońska dokładność, ceny części zamiennych takie same lub tańsze jak do znanych marek(VW, FORD, OPEL).
Opinia o układzie napędowym:
Auto dynamicznie przyspiesza mimo swojej wagi.
Opinia o układzie jezdnym:
ABS i WK daje komfort jazdy

2011-07-15

Ogólna ocena:

10/10

uwielbiam to auto, niesamowita przyjemnosc z jazdy w tej klasie aut. szczerze polecam. jesli chodzi o dostepnosc czesci to troche gorzej niz w przypadku VW czy OPLU, ale w wiekszosci sklepow do sprowadzenia w przeciagu 1-2 dni.
Opinia o układzie napędowym:
jesli chodzi o moc to "apetyt rosnie w miare jedzenia" silnik niesamowicie elastyczny

2008-02-12

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
zaczyna zgrzytać synchronizator 3 biegu, niby 90 KM a rozpędza się do ok.210km/h 180km/h można trzymać w trasie choć jest gośno i duzo pali
Opinia o komforcie:
bardzo pojemne i komfortowe
Opinia o nadwoziu:
noga na gazie mi drętwieje, jest zbyt blisko, lewa noga super komfort

Średnie oceny MITSUBISHI GALANT

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
77.97%
głosów 46
Raczej tak
13.56%
głosów 8
Trudno powiedzieć
3.39%
głosów 2
Raczej nie
1.69%
głosów 1
Nie
3.39%
głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.1/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.6/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.9/10
Fotele tylne
8.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.2/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
8.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.2/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.6/10
Elektronika
6.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
4.2/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
15
Komfort jazdy
14
Napęd
9
Układ jezdny
3
Spalanie
3
Nadwozie
2
Wnętrze
1
Inne
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
14
Napęd
8
Inne
5
Spalanie
5
Układ jezdny
3
Wentylacja i ogrzewanie
3
Nadwozie
2
Widoczność
1
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Galant brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda Accord.

Mitsubishi Galant

Mitsubishi Galant

Honda Accord

Honda Accord

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Galant: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Mitsubishi Galant: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Galant: 1.8, 2.0, 2.4, 2.5

Mitsubishi Galant: 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1988