Mitsubishi L 200 opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi L 200 spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi L 200

Liczba ocen: 13

Średnia ocena: 7.92/10

Mitsubishi L 200 spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
10.00
trasa
-.--/-.--
8.65
cykl mieszany
-.--/-.--
9.05

Oceny MITSUBISHI L 200

2008-08-15

Ogólna ocena:

3/10

kupując samochód kierowałem się długością sprzedaży na rynku japońską technologią i wytrzymałym silnikiem w opini wielu "ekspertów" w czasopismach ogólnie wielkie rozczarowanie pomimo ładnego wyglądu
Opinia o układzie napędowym:
producent mówi o mocy 115 KM w rzeczywistości było 91 po dołożeniu w salonie firmowym chipa moc wzrosła do 113 KM mimo niewielkiego przebiegu wycieki między silnikiem a skrzynią biegów, wykrzywiona lapa pompy wody bicie koła pasowego i w konsekwencji uszkodzony pasek;ogólnie wycieki z ...
Opinia o komforcie:
resorowanie wiadomo na piórach sztywne i rzuca tyłem ;drugi rząd siedzeń symboliczny na krótką drogę;
Opinia o nadwoziu:
mimo dużego wymiaru miejsca w sanochodzie jak w Zastawce tył to symboliczne miejsce paka to największy plus tego samochodu ale gożej z jej zagospodarowaniem brak uchwytów trzymających ładunek miękka blacha więc pełno wgnieceń nawety od lekkiego stuknięcia karoseria nie stety nie cynko...
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie średnie oczywiście za lekki tył w stosunku do przodu i wszystko co się z tym wiąże; ukł kierowniczy stare rozwiązania , duży promień zawracania hamulce przód wentylowane ale po jeździe w niedużym terenie wentylacja tarcz się zabłaca i hamulce się przegrzewają parkowa...

Remik2008-02-10

Ogólna ocena:

9/10

Swietne auto i do pracy i do opery!
Opinia o układzie napędowym:
Silnik z chip tuning\\\\\\\'iem RallyArt spisuje sie znakomicie. Samochod moze zaskoczyc nie jedna osobowke.
Opinia o komforcie:
Silnik troche glosny choc nie natarczywy. Ilosc miejsca z tylu wiecej niz wystarczajaca. Bardzo dobry komfort z tylu dzieki pochylonym oparciom.
Opinia o nadwoziu:
Jakosc materialow jak to w pick-up\\\\\\\'ie ale bez przesady - odpowiada klasie sredniej z poprzednich serii. Ilosc miejsca i mozliwosc aranzacji prawie nieograniczona.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na swoje wymiary i mase bardzo dobrze sie prowadzi i posiada minimalny promien skretu.

2008-12-28

Ogólna ocena:

10/10

W dwóch słowach fajne autko
Opinia o układzie napędowym:
bardzo duża kultura pracy silnika
Opinia o komforcie:
Wyciszenie pozostawia wiele do życzenia. Ale to w końcu jest samochód ciężarowy. W Fotelach przednich producent mógłby zwiększyć trzymanie boczne
Opinia o nadwoziu:
L 200 jest bardzo ergonomicznym pojazdem. wszystkie potrzebne rzeczy są łatwo dostępne . Przejrzysta i prosta bobsługa
Opinia o układzie jezdnym:
Dla osób nie jeżdżących samochodami o takich gabarytach może wystąpić na początku problem z parkowaniem

marek banach2009-07-16

Ogólna ocena:

6/10

samochód niezły, jeździ się bezproblemowo dopóki coś się nie zepsuje. Wyegzekwowanie napraw w ramach gwarancji prawie niemożliwe. Olewają klienta nawet u generalnego importera
Opinia o układzie napędowym:
Jest to silnik raczej do pracy a nie ścigania się
Opinia o komforcie:
mógłby być bardziej wyciszony
Opinia o układzie jezdnym:
auto na nasze drogi, dobrze amortyzuje dziury. Ze względu na gabaryty niektórzy mogą mieć problemy z parkowaniem. W końcu to ciężarówka

2009-07-13

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o nadwoziu:
delikatny lakier, rzdzewiejące elementy podwozia, tandetna jakość chromów na zamkach, znaczkach i lusterkach

Średnie oceny MITSUBISHI L 200

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
46.15%
głosów 6
Raczej tak
46.15%
głosów 6
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
7.69%
głosów 1
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.5/10
Układ kierowniczy
6.9/10
Hamulce
7.1/10
Parkowanie
5.5/10
Napęd
Elastyczność
7.8/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
7.1/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
5.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.3/10
Przestrzeń z tyłu
7.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.4/10
Widocznośc do tyłu
6.1/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
7.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.8/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
3
Spalanie
3
Widoczność
2
Komfort jazdy
1
Nadwozie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
5
Komfort jazdy
2
Napęd
1
Widoczność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi L 200 brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Navara.

Mitsubishi L 200

Mitsubishi L 200

Nissan Navara

Nissan Navara

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi L 200

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 120

Mitsubishi L 200 instyle 2400 136KM 2005r. pick-up

Ocena ogólna

kupując samochód kierowałem się długością sprzedaży na rynku japońską technologią i wytrzymałym silnikiem w opini wielu "ekspertów" w czasopismach ogólnie wielkie rozczarowanie pomimo ładnego wyglądu

Układ napędowy

producent mówi o mocy 115 KM w rzeczywistości było 91 po dołożeniu w salonie firmowym chipa moc wzrosła do 113 KM mimo niewielkiego przebiegu wycieki między silnikiem a skrzynią biegów, wykrzywiona lapa pompy wody bicie koła pasowego i w konsekwencji uszkodzony pasek;ogólnie wycieki z pod turbiny pokrywy zaworów itd.

Widoczność

bez kamery cofania i czujników do parkowania w mieście trzeba placu

Komfort

resorowanie wiadomo na piórach sztywne i rzuca tyłem ;drugi rząd siedzeń symboliczny na krótką drogę;

Nadwozie

mimo dużego wymiaru miejsca w sanochodzie jak w Zastawce tył to symboliczne miejsce paka to największy plus tego samochodu ale gożej z jej zagospodarowaniem brak uchwytów trzymających ładunek miękka blacha więc pełno wgnieceń nawety od lekkiego stuknięcia karoseria nie stety nie cynkowana i podatna na rdzę

Układ jezdny

prowadzenie średnie oczywiście za lekki tył w stosunku do przodu i wszystko co się z tym wiąże; ukł kierowniczy stare rozwiązania , duży promień zawracania hamulce przód wentylowane ale po jeździe w niedużym terenie wentylacja tarcz się zabłaca i hamulce się przegrzewają parkowanie jak to ponad 5 m samochodem w mieście tragedia

Naprawy

oczywiście jak nie kupuje się oryginalnych to trochę taniej ale na wiele krócej mimo że model juz od wielu lat na rynku to bardzo mało części z rozebranych samochodów i przez to drogie

Wentylacja i ogrzewanie

klimatronik działa ok

Elektryka/elektronika

tragedia w umieszczeniu alternatora w najniższym miejscu silnika niewielka kałuża i alternator po raz 3 w remoncie a nowy to wydatek ponad 3 tysięcy główna porażka w jeździe w terenie

Zobacz również opinie:

Mitsubishi L 200: pick-up

Mitsubishi L 200: olej napędowy, turbo diesel

Mitsubishi L 200: 2.0, 2.4, 2.5

Mitsubishi L 200: 2009, 2008, 2007, 2006, 2005