Mitsubishi Lancer opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Lancer spalanie 2007r. (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Lancer

2007r.

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 9.00/10

Mitsubishi Lancer spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
16.48/-.--
-.--
trasa
12.36/-.--
-.--
cykl mieszany
13.56/-.--
-.--

Oceny MITSUBISHI LANCER

2009-06-30

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Typowy japoński silnik ze zmiennymi fazami rozrządu, więc na niższych obrotach trochę słaby, żeby jeździć dynamicznie trzeba go trzymać między 4 a 7 tyś. obrotów/min, inaczej nie czuć tych ponad 140 koni.
Opinia o komforcie:
Jak na zaiweszenie lekko "sportowe", to komfort resorowania jest więcej niż zadowalający. Jedyny makament samochodu to wyciszenie - powyżej 140 słychać nie tyle silnik i koła, co pęd powietrza - samochód ma bardzo duże lusterka i to prawdopodobnie od nich taki świst idzie.
Opinia o nadwoziu:
Nie mam tutaj zarzutów oprócz bagażnika, który jest nieprzyzwoicie wręcz mały i nieustawny - za to Lancer rekompensuje to ilością miejsca na tylnich siedzeniach, która jest niemała.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo komunikatywny i dający wyczucie układ jezdny, precyzyjny. Parkowanie oceniłem na 4 ze względu na widoczność, a nie ze względu na kierownicę.

marcin2012-11-14

Ogólna ocena:

10/10

Sam nie wiem, czy dobrze zrobiłem, sprzedając. Po prostu z zasady nie chciałem miec samochodu powyżej 5 lat. Teraz mam nowszy model, prowadzi się podobnie, ale pali więcej.
Opinia o układzie napędowym:
Mówią, że to najlepszy silnik 1,6. I maja rację. (Ale w cięższych autach ten sam silnik nie jest juz taki rączy, nawet w wersji kombi).
Opinia o komforcie:
Z tyłu na pewno więcej miejsca niż w VW Jetta. Ale i tak trzy grubsze osoby mają ciasno.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie - absolutna rewelacja, aż trudno przesiąść się na inne auto, nawet wyższej klasy. Z parkowaniem gorzej, długie auto, widoczność do tyłu licha.

Paweł2008-02-12

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Moim zdaniem bardzo dobrze!
Opinia o komforcie:
To auto poprostu jest sportowe.
Opinia o nadwoziu:
Mogło być lepiej!!!
Opinia o układzie jezdnym:
Gdyby nie hamulce:( rewelacja

Paweł2011-02-13

Ogólna ocena:

9/10

Średnie oceny MITSUBISHI LANCER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
80.00%
głosów 4
Raczej tak
20.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.4/10
Układ kierowniczy
9.4/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
8.4/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
9.2/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
9.4/10
Przyspieszenie 60-120km
9.4/10
Przyspieszenie 80-120km
9.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
6.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.6/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.8/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.2/10
Możliwość aranżacji
7.8/10
Karoseria
7.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.2/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.8/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
1
Niezawodność
1
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie
1
Nic
1
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Lancer brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 3.

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer

Mazda 3

Mazda 3

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Lancer

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 103

Mitsubishi Lancer 1800 dohc 143KM 2007r. sedan (limuzyna)

Układ napędowy

Typowy japoński silnik ze zmiennymi fazami rozrządu, więc na niższych obrotach trochę słaby, żeby jeździć dynamicznie trzeba go trzymać między 4 a 7 tyś. obrotów/min, inaczej nie czuć tych ponad 140 koni.

Widoczność

Do przodu jest ok, do tyłu już gorzej, ale za to w lusterkach jest bardzo fajnie - są duuuuże.

Komfort

Jak na zaiweszenie lekko "sportowe", to komfort resorowania jest więcej niż zadowalający. Jedyny makament samochodu to wyciszenie - powyżej 140 słychać nie tyle silnik i koła, co pęd powietrza - samochód ma bardzo duże lusterka i to prawdopodobnie od nich taki świst idzie.

Nadwozie

Nie mam tutaj zarzutów oprócz bagażnika, który jest nieprzyzwoicie wręcz mały i nieustawny - za to Lancer rekompensuje to ilością miejsca na tylnich siedzeniach, która jest niemała.

Układ jezdny

Bardzo komunikatywny i dający wyczucie układ jezdny, precyzyjny. Parkowanie oceniłem na 4 ze względu na widoczność, a nie ze względu na kierownicę.

Wentylacja i ogrzewanie

Bez zarzutów, momentalnie odparowywuje szyby, a dodatkowo plus za ogrzewane lusterka - nawet gdy są zaszronione w zimę lub zamoczone w lato, to po włączeniu bardzo szybko odparowywują.

Elektryka/elektronika

Zero problemów.

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Lancer: hatchback, kombi, sedan (limuzyna)

Mitsubishi Lancer: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Mitsubishi Lancer: 1.3, 1.5, 1.6, 1.8, 2.0, 2.4

Mitsubishi Lancer: 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2002, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989