Mitsubishi Outlander opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Outlander spalanie 2007r. (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Outlander

2007r.

Liczba ocen: 12

Średnia ocena: 9.08/10

Mitsubishi Outlander spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.60/-.--
9.15
trasa
9.60/-.--
6.89
cykl mieszany
10.50/-.--
7.98

Oceny MITSUBISHI OUTLANDER

Piotr2008-12-28

Ogólna ocena:

10/10

Z uwagi na to, że uwielbiam przedmioty o praktycznych możliwościach zastosowania, uważam wybór Outlandera za najlepszy jakiego mogłem dokonać w tej cenie. Bardzo praktyczny samochód.
Opinia o układzie napędowym:
Sprawdzony silnik grupy VW. Niestety ja mam jeszcze ten na pompowtryskiwaczach co oznacza wyższe hałasowanie niż Common Rail. Jednak po rozgrzaniu może być. Podobno bardzo dobra, bezawaryjna jednostka napędowa. Na razie prawie 70 tyś.km i to się sprawdza.
Opinia o komforcie:
Głównie pokutuje jednostka napędowa jeżeli chodzi o wyciszenie. Kultura pracy silnika zapożyczonego od VW na pompowtryskiwaczach jest niższa niż nowoczesne jednostki konkurencji. Ale coś za coś - zużywa jak na te gabaryty i masę b.niewiele ON.
Opinia o nadwoziu:
Wybur padł na ten model z uwagi na niespotykane w segmancie tych samochodów pojemności wnętrza i BAGAŻNIKA. Kanapa tylna - przesuwana, b. wygodna. Ogólnie nie można sie do niczego tutaj przyczepić. Oferuje pod względem pojemności bagażnika znacznie więcej niż inne tej wielkości SUV-...
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na taką cenę, oczekiwałbym lepszego - bardziej komfortowego resorowania. Z drugiej strony nie ma się co dziwić - w końcu jest to SUV.

Zeos2010-07-14

Ogólna ocena:

10/10

Do brania oleju i otwierania maski przez kilkanaście lat eksploatacji kilku marek samochodów się odzwyczaiłem - znalazłem wyjście trzeba tankować na stacji z obsługą i prosić o sprawdzenie oleju i płynu do spryskiwacza - i znowu jest pięknie
Opinia o układzie napędowym:
bierze olej - co jest deprymujące a brak pomiaru poziomu oleju na komputerze prowadzi do częstego spadku ponad dopuszczalne minimum. (takie zużycie jest zaznaczone w instrukcji jako norma) Silnik podrasowany elektronicznie bez utraty gwarancji - przy zakupie
Opinia o komforcie:
Przy 200 km\h trochę świszczy
Opinia o nadwoziu:
W słoneczny dzień nie da się używać radia - nic nie widać, ale za to jak już zagra - to nie ma wątpliwości, że dźwięk i dynamika jest super. Zaślepki plastikowe w bagażniku mają tendencje do uszkodzeń. Na plus można zaliczyć fakt, że jednocześnie ma się sportową terenówkę lub...
Opinia o układzie jezdnym:
Czuć doświadczenie w sportowych autach, pierwsze wrażenie jest tak zaskakujące (zwłaszcza po Scenicu Grand Tour), że się go pamięta

2008-02-15

Ogólna ocena:

10/10

Jestem zadowolony z zakupu
Opinia o układzie napędowym:
Silnik nie czyni z Miśka wyścigówki, ale jest wystarczająco dynamiczny i elastyczny. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie zużycie paliwa. Jedyną wadą silnika VW jest trochę głośna praca. Dobra skrzynia biegów.
Opinia o komforcie:
typowy SUV, na asfalcie zachowuje się jak osobowy, komfort jazdy wysoki, niestety nie miałem okazji przetestować podczas jazdy z kompletem pasażerów. Bardzo wygodne przednie fotele, na tylnych nie miałem okazji być wiezionym.
Opinia o nadwoziu:
Dla mnie to autko jest super
Opinia o układzie jezdnym:
Misiek prowadzi się pewnie jak dobre auto osobowe, nie ma mowy o typowym dla terenówek przechylaniu nadwozia, zawieszenie jest przyjemnie twarde, na czy nie cierpi komfort jazdy, układ kierowniczy porównałbym bardziej do samochodu osobowego, jak na terenówkę bardzo precyzyjny

2008-02-11

Ogólna ocena:

8/10

Jak do tej pory oceniam auto bardzo dobrze - Jedyna rzecz to odpadająca opaska rury gumowej od turbo - fabryczna jest do bani = lepiej się zaopatrzyć w silniejszą i nie słuchac ASO że oryginał jest w porządku...
Opinia o układzie napędowym:
silnik fabrycznie troche za słaby to tego nadwozia ale po dołozeniu power box osiaga ok 170 KM i wtedy jest ok
Opinia o komforcie:
Wyciszenie troche za słabe
Opinia o nadwoziu:
Nadwozie super- funkcjonalność rewelacyjna, mega bagażnik z otwieraną burtą - super, deska rozdzielcza z plastiku trzeba było popracowac żeby nie trzeszczało ale sie udało
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi sie jak po szynach - rewelacja

2008-02-06

Ogólna ocena:

8/10

Samochód bardzo dobrze się prowadzi, duża różnica w stosunku do porzednika, przede wszystkim wielkośćią wnętrza ( w tyle pozostawia RAV4, CRV, XTreila) jest naprawdę obszerny. Silnik nie ma oszołamiających osiągów ale do jazdy wystarczy ekonomiczny (jak ktoś mi powie że silniki 2,2 c...

Średnie oceny MITSUBISHI OUTLANDER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
75.00%
głosów 9
Raczej tak
25.00%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.3/10
Układ kierowniczy
9.2/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.8/10
Silnik
7.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.4/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.3/10
Wyciszenie
7.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.3/10
Przestrzeń z tyłu
9.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
9.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.1/10
Możliwość aranżacji
8.9/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.8/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.3/10
Koszty napraw
4.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
4
Komfort jazdy
2
Spalanie
1
Napęd
1
Inne
1
Wnętrze
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
2
Napęd
2
Awaryjność
1
Nic
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Outlander brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Honda CR-V.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

Honda CR-V

Honda CR-V

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Outlander

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Zeos

liczba głosów: 87

Mitsubishi Outlander 2000 175KM 2007r. terenowy

Ocena ogólna

Do brania oleju i otwierania maski przez kilkanaście lat eksploatacji kilku marek samochodów się odzwyczaiłem - znalazłem wyjście trzeba tankować na stacji z obsługą i prosić o sprawdzenie oleju i płynu do spryskiwacza - i znowu jest pięknie

Układ napędowy

bierze olej - co jest deprymujące a brak pomiaru poziomu oleju na komputerze prowadzi do częstego spadku ponad dopuszczalne minimum. (takie zużycie jest zaznaczone w instrukcji jako norma) Silnik podrasowany elektronicznie bez utraty gwarancji - przy zakupie

Widoczność

Po chwili przyzwyczajenia (trzy lata w krótkiej masce Scenica) parkowanie i dojeżdżanie nie sprawia najmniejszych problemów - lusterka duże, bardzo dobre

Komfort

Przy 200 km\h trochę świszczy

Nadwozie

W słoneczny dzień nie da się używać radia - nic nie widać, ale za to jak już zagra - to nie ma wątpliwości, że dźwięk i dynamika jest super. Zaślepki plastikowe w bagażniku mają tendencje do uszkodzeń. Na plus można zaliczyć fakt, że jednocześnie ma się sportową terenówkę lub po 30 sekundach 7 miejscowy sportowy autobus terenowy - głupia mina policjantów nie do przecenienia

Układ jezdny

Czuć doświadczenie w sportowych autach, pierwsze wrażenie jest tak zaskakujące (zwłaszcza po Scenicu Grand Tour), że się go pamięta

Naprawy

po negocjacjach okres przeglądów został wydłużony, miałem problemy ze zużyciem klocków i tarcz, ale w autoryzowany serwisie montowali jakieś wynalazki o stabilnej marnej jakości - po przejściu na zamienniki dobrej jakości problemy minęły.

Elektryka/elektronika

Nic dodać nic ująć, a w najbogatszej wersji systemu audio i video super rozwiązanie z twardym dyskiem na muzykę i kamerą cofania

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Outlander: kombi, mini-van, terenowy, van

Mitsubishi Outlander: benzyna, olej napędowy, turbo diesel

Mitsubishi Outlander: 2.0, 2.2, 2.4, 3.0

Mitsubishi Outlander: 2015, 2010, 2009, 2008, 2007