Mitsubishi Space Runner opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Space Runner spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Space Runner

Liczba ocen: 13

Średnia ocena:

8.38/10

Mitsubishi Space Runner spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.67/11.48 7.00
trasa 7.66/9.80 6.00
cykl mieszany 8.93/10.84 6.00

Space Runner

OCENY MITSUBISHI SPACE RUNNER


Ogólna ocena:  

8/10


Auto godne polecenia, a więc polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Jest to japońskie auto także posiada bardzo dynamiczny silnik wysoko obrotowy, jedyną wadą jest dość duży poziom hałasu powyżej 100km/h. Przyspieszenie jest jak na tak mały silnik względem gabarytu auta OK. Skrzynia chodzi elegancko oprócz wstecznego z tym są czasami kłopoty.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest dość twarde jak na nasze polskie drogi jednak za to bardziej wytrzymalsze, dzięki temu auto dobrze trzyma się drogi.
Opinia o nadwoziu:
Jeśli chodzi o karoserię to mnie się strasznie nie podoba tył tego auta. Z przodu wygląda fajnie. Wnętrze jest dość duże (to takie rodzinne autko na 4 osoby) Po złożeniu tylnych foteli lub po całkowitym ich wyjęciu mamy naprawdę sporo miejsca na przewożenie szafek, biurek lub na przy...
Opinia o układzie jezdnym:
Autko prowadzi się bardzo dobrze dzięki wspomaganiu. Parkowanie zaznaczyłem na poziomie 5 bo tyłem jest troszkę ciężko parkować bo słaba widoczność jest z tyłu. Ogólnie auto bardzo dobrze się prowadzi, ponieważ siedzi się dość wysoko i przód jest krótki, także widoczność jest ...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Zalętą jest to że Van-em jeździ się jak autem sportowym(190km/h. żaden problem) Wadą- niskie zawieszenie, w terenie trzeba uważać.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jak dla mnie wystarczająco elastyczny. Skrzynia to chyba standard że czasami zgrzytnie wsteczny.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dość twarde ale na polne drogi troszkę za niskie. Wyciszenie silnika powinno być lepsze.
Opinia o nadwoziu:
•ilość miejca dla pasażerów z przodu i z tyłu,OK. •zabezpieczenie karoserii przed korozją oraz jej jakość, BDB.,pierwszych śladów korozji należy szukać nad osłoną tylnego tłumika
Opinia o układzie jezdnym:
Auto trzyma się drogi bdb, wspomaganie układu kierowniczego super. Z wyhamowaniem z większych prędkości żadnych problemów, w nagłych przypadkach ABS rządzi :-). Z parkowaniem tyłem troszku słabo ale nauka czyni mistrza.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Świetne auto, polecam dla rodziny (u mnie 2+2). Zapakowanie się na wakacje nie stanowi żadnego problemu. Mój model niesamowicie odporny na rdzę i bezawaryjny (może dlatego, że robiony jeszcze w Japonii, a nie jak Space Star'y w Hiszpanii).
Opinia o układzie napędowym:
Mój czasami zgrzytał przy wbijaniu wstecznego, ale podobno w tych modelach to normalne. Silnik świetnie pracuje, szczególnie na wysokich obrotach. Żadnych problemów z odpalaniem, praca bardzo równa i ładna.
Opinia o komforcie:
Świetne kubełkowe fotele z przodu, dobrze trzymają na zakrętach. Trochę głośno w środku.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo odporny na korozję. Duży bagażnik, który po złożeniu foteli lub wyjęciu kanapy jest prawie jak w vanie (pralkę przewoziłem na stojąco, bez składania tylnych siedzeń).
Opinia o układzie jezdnym:
Z uwagi na wysokość auta należy z rozsądną prędkością pokonywać zakręty.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Nie duży lecz zarazem mocny motor ktory super sie spisuje przy spokojnej jezdzie niskimi obrotami na mieście, jak i nie ma najmniejszych problemów jako 16V z wysokimi obrotami kiedy trzeba np. szybko ruszyć czy wyprzedzić z redukcji. Ciagnie przyjemnie calem zakresem obrotów jak prawdziwy jap...
Opinia o komforcie:
Przyjemny komfort z przodu. Troszke gorzej z tylu z uwagi na wysoka podloge. Wygodne wsiadanie dzieki odsuwanym drzwiom.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo slabe klamki drzwi. Bardzo latwo je urwac.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobre, pewne i przewidywalne prowadzenie mimo komfortowego zawieszenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


na pewno bez wachania kupilbym ten samochod ponownie i to jest chyba najlepsza z mozliwych ocen,spisal sie doskonale i przy przeprowadzkach (czeg to on nie przewiozl,stad wymiana amortyzatorow ,jak rowniez w codziennej sluzbie!
Opinia o układzie napędowym:
stosunek wielkosci auta do osiagow uwazam za bardzo dobry
Opinia o komforcie:
tylne fotele zbyt niskie poza tym jest ok
Opinia o nadwoziu:
wyglad rzecz gustu ale swoje zadanie jako mini van spelnia wystarczajaco,jakosc wykonczenia i trwalosc bez zastrzezen w okresie eksploatacji zrobilem okolo 80 tys km nic nie trzeszczalo,piszczalo zadnych uszkodzen tapicerki
Opinia o układzie jezdnym:
dobra trakcja swietnie trzyma sie drogi,precyzyjny uklad kierowniczy
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY MITSUBISHI SPACE RUNNER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 69.23% głosów 9
Raczej tak 30.77% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
7.1/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
7.9/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.2/10
Wyciszenie
6.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.5/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.2/10
Możliwość aranżacji
8.5/10
Karoseria
8.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.5/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.8/10
Elektronika
6.8/10
Naprawy
Niezawodność
7.4/10
Koszty napraw
6.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 6
Komfort jazdy 2
Nadwozie 1
Inne 1
Układ jezdny 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Inne 3
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Space Runner brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Picnic.

  Mitsubishi

  Space Runner

  Toyota

  Picnic

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Space Runner

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 102

Mitsubishi Space Runner city 1800 110KM 1995r. mini-van

Ocena ogólna
Auto godne polecenia, a więc polecam.

Układ napędowy
Jest to japońskie auto także posiada bardzo dynamiczny silnik wysoko obrotowy, jedyną wadą jest dość duży poziom hałasu powyżej 100km/h. Przyspieszenie jest jak na tak mały silnik względem gabarytu auta OK. Skrzynia chodzi elegancko oprócz wstecznego z tym są czasami kłopoty.

Widoczność
troszeczkę się pospieszyłem i opisałem to w poprzednim dziale. Z przodu widoczność rewelacja , tył zaś nie najlepiej. (moja żona jest zachwycona prowadzeniem tego auta:))

Komfort
Zawieszenie jest dość twarde jak na nasze polskie drogi jednak za to bardziej wytrzymalsze, dzięki temu auto dobrze trzyma się drogi.

Nadwozie
Jeśli chodzi o karoserię to mnie się strasznie nie podoba tył tego auta. Z przodu wygląda fajnie. Wnętrze jest dość duże (to takie rodzinne autko na 4 osoby) Po złożeniu tylnych foteli lub po całkowitym ich wyjęciu mamy naprawdę sporo miejsca na przewożenie szafek, biurek lub na przykład teściowej zwiniętej w dywanie:)

Układ jezdny
Autko prowadzi się bardzo dobrze dzięki wspomaganiu. Parkowanie zaznaczyłem na poziomie 5 bo tyłem jest troszkę ciężko parkować bo słaba widoczność jest z tyłu. Ogólnie auto bardzo dobrze się prowadzi, ponieważ siedzi się dość wysoko i przód jest krótki, także widoczność jest bardzo dobra. Bardzo wygodny jeśli chodzi o jazdę po mieście jak i również poza miastem.

Wentylacja i ogrzewanie
Mój model posiada ręczną klimatyzację której jak dotąd nie miałem możliwości użycia, ponieważ jest nieszczelny układ chłodniczy. Wiem jednak że w lato taką budę ochłodzić zwykłym wentylatorem jest naprawdę ciężko. Zimą zaś bardzo dobrze i szybko nagrzewa kabinę.

Elektryka/elektronika
Elektryczne lusterka podgrzewane razem z tylnią szybą, regulacja świateł elektryczne szyby i to by było na tyle (mogłyby być podgrzewane fotele ale w tym modelu nie ma)

Pełna opinia o Mitsubishi Space Runner city 1800 110KM 1995r. mini-van »

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Space Runner: hatchback, mini-van, van

Mitsubishi Space Runner: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Space Runner: 1.8, 2.0

Mitsubishi Space Runner: 2000, 1999, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992