Mitsubishi Space Runner opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Space Runner spalanie benzyna+gaz (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Space Runner

benzyna+gaz

Liczba ocen: 5

Średnia ocena: 8.20/10

Mitsubishi Space Runner spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.28/11.48
-.--
trasa
9.14/9.80
-.--
cykl mieszany
10.84/10.84
-.--

Oceny MITSUBISHI SPACE RUNNER

2010-06-20

Ogólna ocena:

9/10

Zalętą jest to że Van-em jeździ się jak autem sportowym(190km/h. żaden problem) Wadą- niskie zawieszenie, w terenie trzeba uważać.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jak dla mnie wystarczająco elastyczny. Skrzynia to chyba standard że czasami zgrzytnie wsteczny.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dość twarde ale na polne drogi troszkę za niskie. Wyciszenie silnika powinno być lepsze.
Opinia o nadwoziu:
•ilość miejca dla pasażerów z przodu i z tyłu,OK. •zabezpieczenie karoserii przed korozją oraz jej jakość, BDB.,pierwszych śladów korozji należy szukać nad osłoną tylnego tłumika
Opinia o układzie jezdnym:
Auto trzyma się drogi bdb, wspomaganie układu kierowniczego super. Z wyhamowaniem z większych prędkości żadnych problemów, w nagłych przypadkach ABS rządzi :-). Z parkowaniem tyłem troszku słabo ale nauka czyni mistrza.

2011-06-05

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Nie duży lecz zarazem mocny motor ktory super sie spisuje przy spokojnej jezdzie niskimi obrotami na mieście, jak i nie ma najmniejszych problemów jako 16V z wysokimi obrotami kiedy trzeba np. szybko ruszyć czy wyprzedzić z redukcji. Ciagnie przyjemnie calem zakresem obrotów jak prawdziwy jap...
Opinia o komforcie:
Przyjemny komfort z przodu. Troszke gorzej z tylu z uwagi na wysoka podloge. Wygodne wsiadanie dzieki odsuwanym drzwiom.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo slabe klamki drzwi. Bardzo latwo je urwac.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobre, pewne i przewidywalne prowadzenie mimo komfortowego zawieszenia.

2008-08-11

Ogólna ocena:

5/10

ogólnie w porządku, zadziwiająco dynamiczny zwłaszcza na wysokich biegach, mankamentem jest problem z częściami i ich ceną

2010-07-14

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
elastyczny, dobry silnik
Opinia o komforcie:
wyciszenie to kiepska sprawa
Opinia o układzie jezdnym:
mały skręt

Średnie oceny MITSUBISHI SPACE RUNNER

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
60.00%
głosów 3
Raczej tak
40.00%
głosów 2
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.6/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
8.4/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.4/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.4/10
Bagażnik
8.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
10.0/10
Widocznośc do tyłu
9.2/10
Widoczność w lusterkach
9.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.4/10
Elektronika
8.6/10
Naprawy
Niezawodność
8.4/10
Koszty napraw
7.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
2
Inne
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
3
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Space Runner brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Kia Carens.

Mitsubishi Space Runner

Mitsubishi Space Runner

Kia Carens

Kia Carens

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Space Runner: hatchback, mini-van, van

Mitsubishi Space Runner: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Space Runner: 1.8, 2.0

Mitsubishi Space Runner: 2000, 1999, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992