Mitsubishi Space Star opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Space Star spalanie 1.6 (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Space Star

1.6

Liczba ocen: 19

Średnia ocena: 8.16/10

Mitsubishi Space Star spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.39/8.87
-.--
trasa
6.56/7.37
-.--
cykl mieszany
7.50/7.77
-.--

Oceny MITSUBISHI SPACE STAR

Andrzej2008-08-15

Ogólna ocena:

8/10

Niezłe auto, bezawaryjne, w sumie o sporym komforcie jazdy. Jednak przy rodzinie 2+2 problem stanowi zbyt mały bagaznik ( szczególnie przy małych dzieciach - spróbujcie zapakować wózek i coś jeszcze- porazka)no i jednak w mieście mógłby palic nieco oszczędniej.
Opinia o układzie napędowym:
cóż, "sportowiec" to nie jest, wydaje mi się ze jednak silnik 1,6 przy tej masie auta jest nieco za słaby, takze przy wyprzedzaniu często bezpieczniej jest zredukowac z 5 na 4 ale może to nawyk z poprzednich aut....
Opinia o komforcie:
jazda z kompletem pasazerow i pełnym obciazeniem do najprzyjemniejszych nie nalezy, poza tym -co jak poinformowano mnie w serwisie- jest najczęstszą wada tego auta, zdarza sie że przy pełnym obciażeniu i najechaniu na poprzeczną przeszkodę - wygina się tylni błotnik ( blacha) i później n...
Opinia o nadwoziu:
Niewatpliwie wielki plus za ergonomię- bez najmniejszych zastrzezeń. Natomiast minus i to powazny za bagaznik- jak na auto rodzinne stanowczo za mały i praktycznie ( przy komplecie pasażerów) trudno go powiększyc, chociaż teoretycznie taka możliwość jest.Karoseria- bez zastrzezeń ,za to j...
Opinia o układzie jezdnym:
ze względu na gabaryty auta ( jest wysokie) pojawiaja sie pewne problemy przy silnym wietrze bocznym, trzeba mocniej trzymać kierownicę :)Co do parkowania: no nie jest to auto małe a widok do tyłu w bok pozostawia tez sporo do zyczenia.

2008-05-20

Ogólna ocena:

7/10

Świetnie się jeździ, auto bardzo wygodne i przestronne, ale dużo pali w mieście i ma delikatną skrzynię biegów. Niestety drogie i trudno dostępne części.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dynamiczne auto, bardzo dobry stosunek masy do mocy silnika (lekkie auto). Bardzo dobrze przyspiesza. Wady: Gdy silnik jest jeszcze zimny klekocze jak diesel. Delikatna, francuska skrzynia biegów, którą łatwo uszkodzić. Za delikatna jak na taki mocny silnik.
Opinia o komforcie:
Twarde zawieszenie, które tłucze na nierównościach i przy zjeździe z krawężnika. Wygodne, przestronne wnętrze. Da się go mocno naładować a zawieszenie nie siada.
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca, tylna dzielona kanapa składa się na płasko bardzo ładowny. We wnętrzu popielate plastiki pomalowane na czarno - to nieporozumienie, czarna farba łatwo się ściera. Uchwyty pokryte gumą którą łatwo zedrzeć (można uszkodzić paznokciem. Karoseria pokryta grubym podkładem i...
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się go doskonale, świetnie trzyma się na zakrętach i nie przechyla się, twarde zawieszenie. Bardzo dobre hamulce, nawet gdy zadziała ABS auto staje jak wryte. Wady: powyżej 150km/h odczuwa się wibracje na kierownicy, powyżej 160km/h auto zaczyna lekko pływać.

2009-09-13

Ogólna ocena:

9/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik optymalnie dopasowany do masy samochodu, reaguje właściwie na pedał przyspieszenia, współpraca ze skrzynią bez zarzutu.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie sprężyste, głośniejsze przy braku obciążenia. Wygodna podwyższona pozycja za kierownicą. Tylne fotele raczej dla 2 osób ze względu na nierówność podłogi na środku. Wyciszenie w porządku.
Opinia o nadwoziu:
Przestrzeń we wnętrzu przy tak małych gabarytach auta rewelacyjna. Obsługa po japońsku, bez fajerwerków stylistycznych ale wszystko pod ręką. Materiały wnętrza z pominięciem foteli ( jasny szary ) praktyczne w momencie odsprzedaży właściwie bez śladów zużycia. Bardzo praktyczny spos...
Opinia o układzie jezdnym:
Układ jezdny bez zarzutu dla osób, które nie odczuwają potrzeby pokonywać zakręty z maksymalną prędkością.Twardość własciwa do przeznaczenia samochodu. Nawet przy dużym obciążeniu (4 osoby, bagaż i 4 rowery) nie budzi zastrzeżeń.

2011-02-16

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
nie oczekują od niego ścigania się w rajdach, to samochód rodzinny ale ma wystaczająco "poweru" w każdym zakresie żeby np. wyjść szybko z opresji.
Opinia o układzie jezdnym:
Jeździ jak po szynach. Panowanie nad pojazdem znacznie lepsze niż w wyższych klasach samochodów z kontrolą trakcji... Usterkowość - z wiekiem zaczyna się to i owo przycierać - nie ma rzeczy niezniszczalnych' ale koszty w miarę akceptowalne. Żadnych poważnych awarii nigdy nie zawiódł.

2008-02-12

Ogólna ocena:

9/10

jak dotad nie bylo zadnej awarii. Tylko przeglady co 15 kkm!!! brakuje w nim gadgetow, jednakze bardzo dobrze sluzy calej rodzince. JEST GODNY POLECENIA
Opinia o układzie napędowym:
nie nalezy spodziewac sie rekordow poniewaz to nie jest sportowy samochod lecz rodzinny. Stworzony dla rodzinki 2+1
Opinia o nadwoziu:
po 5 latach pierwsze slady na tylnej klapie / to slaby pkt tego samochodu

Średnie oceny MITSUBISHI SPACE STAR

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
63.16%
głosów 12
Raczej tak
31.58%
głosów 6
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
5.26%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.5/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
7.3/10
Silnik
9.1/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.2/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
6.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
8.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.2/10
Elektronika
5.4/10
Naprawy
Niezawodność
5.2/10
Koszty napraw
3.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
5
Napęd
2
Spalanie
1
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
2
Spalanie
2
Awaryjność
1
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Space Star brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda Premacy.

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

Mazda Premacy

Mazda Premacy

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Space Star

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 106

Mitsubishi Space Star 2003 1600 98KM 2002r. hatchback

Ocena ogólna

Świetnie się jeździ, auto bardzo wygodne i przestronne, ale dużo pali w mieście i ma delikatną skrzynię biegów. Niestety drogie i trudno dostępne części.

Układ napędowy

Bardzo dynamiczne auto, bardzo dobry stosunek masy do mocy silnika (lekkie auto). Bardzo dobrze przyspiesza. Wady: Gdy silnik jest jeszcze zimny klekocze jak diesel. Delikatna, francuska skrzynia biegów, którą łatwo uszkodzić. Za delikatna jak na taki mocny silnik.

Widoczność

Doskonała widoczność z każdej strony, duże szyby.

Komfort

Twarde zawieszenie, które tłucze na nierównościach i przy zjeździe z krawężnika. Wygodne, przestronne wnętrze. Da się go mocno naładować a zawieszenie nie siada.

Nadwozie

Dużo miejsca, tylna dzielona kanapa składa się na płasko bardzo ładowny. We wnętrzu popielate plastiki pomalowane na czarno - to nieporozumienie, czarna farba łatwo się ściera. Uchwyty pokryte gumą którą łatwo zedrzeć (można uszkodzić paznokciem. Karoseria pokryta grubym podkładem i lakierem - nie rdzewieje.

Układ jezdny

Prowadzi się go doskonale, świetnie trzyma się na zakrętach i nie przechyla się, twarde zawieszenie. Bardzo dobre hamulce, nawet gdy zadziała ABS auto staje jak wryte. Wady: powyżej 150km/h odczuwa się wibracje na kierownicy, powyżej 160km/h auto zaczyna lekko pływać.

Naprawy

Bardzo drogie i trudno dostępne części. Nawet w serwisie mitsubishi czeka się na części, które muszą sprowadzać. Drogie części i brak zamienników.

Wentylacja i ogrzewanie

Auto zbyt hermetyczne, w zimie ciągle zaparowują szyby. Manualna klimatyzacja daje się we znaki - jak w zamrażarce.

Elektryka/elektronika

Żadnych problemów z elektryką, po 4 latach zepsuł się tylko przycisk sterowania lewej szyby.

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Space Star: hatchback, mini-van, van

Mitsubishi Space Star: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Space Star: 0.6, 1.3, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Mitsubishi Space Star: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1995