Mitsubishi Space Star opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Space Star spalanie diesel (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Space Star

diesel

Liczba ocen: 14

Średnia ocena: 8.36/10

Mitsubishi Space Star spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
-.--/-.--
6.87
trasa
-.--/-.--
5.16
cykl mieszany
-.--/-.--
5.96

Oceny MITSUBISHI SPACE STAR

2009-07-08

Ogólna ocena:

9/10

Pozytywne auto dla rodziny 2+2. Bezawaryjne nie licząc turbo, ale nie wiem, czy było właściwie użytkowane.
Opinia o układzie napędowym:
do 20K obrotów zanim turbo zacznie działać moc troche małą
Opinia o komforcie:
trochę zbyt twarde fotele z tyłu
Opinia o nadwoziu:
bardzo dużo miejsca na nogi z przodu i z tyłu. Przy ustawieniu przedniego fotela na b. wysoką osobę. Ja mam 190 i za mną drugi taki jak jak ma miejsca na nogi. Ale... kanapa z tyłu zbyt mało pochyła. Bagażnik - jak na mój gust zbyt mały, ale mogłem kupić kombi. Ale w razei czego tylne ...
Opinia o układzie jezdnym:
jest trochę wysoki, więc nie można wchodzić 150 w zakręty;-)

FRANEK2010-07-13

Ogólna ocena:

9/10

Jak na auto w tej klasie bardzo dobry wybór, swietnie sprawuje się na trasie jak i w mieście- polecam!
Opinia o układzie napędowym:
Silnik w zakresie obrotów pow.2000- elastyczny i dynamicznyponiżej wymaga redukcji biegów i zwiększenia obrotów
Opinia o komforcie:
przy wyższych prędkościach moglo by być w kabinie trochę ciszej w wersji benzynowej jest ok
Opinia o nadwoziu:
w tej klasie auto mogł by być trochę większy bagażnik po za tym ok
Opinia o układzie jezdnym:
łatwy w prowadzeniu ,zwrotny

2011-02-13

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo dobry. Potrafi odwdzięczyć się pod warunkiem przestrzegania zasad eksploatacji - tj wymiana oleju, filtrów - uwzględniania zasad eksploatacji turbosprężarki.
Opinia o komforcie:
Słabym punktem jest wyciszenie wnętrza. Pod dużym obciążeniem pojazd zachowuje się bardzo dobrze. Jak na swoją klasę jest bardzo pojemny i nie boi się załadunku we wnętrzu oraz bagażniku dachowym.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenie wymaga doświadczenia. Układ kierowniczy precyzyjny pod warunkiem dbałości o stan techniczny. Parkowanie - cóż duża średnica zawracania stawia ten samochód w niekorzystnej sytuacji względem o wiele większych konstrukcji.

Michał2008-02-05

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie jezdnym:
Oceniam auto bardzo wysoko. Poprzednio jeździłem Reanult clio, Honda civic. Mitsu jest najwygodniejszy, przestronny, jak narazie bezawaryjny(odpukac)/ Silnik 115KM bardzo elastyczny, ekonomiczny. Nie dałem najwyższych not ponieważ wiadomo, że na zakrętach nie można przesadzać z tego typu na...

2010-10-12

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o nadwoziu:
rdza najpierw atakuje tylną i przednią klapę, uwagę też należy zwracać na piaskowanie progów od przednich kół ponieważ model ten nie posiada nakładek przeciwbłotnych

Średnie oceny MITSUBISHI SPACE STAR

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
78.57%
głosów 11
Raczej tak
21.43%
głosów 3
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.4/10
Skrzynia biegów
7.8/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
8.4/10
Przyspieszenie 80-120km
8.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
8.0/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.1/10
Wyciszenie
6.8/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
7.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
7.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.4/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
8.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.4/10
Naprawy
Niezawodność
6.4/10
Koszty napraw
4.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
4
Komfort jazdy
4
Spalanie
3
Nadwozie
1
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
4
Wentylacja i ogrzewanie
2
Inne
2
Nadwozie
2
Wnętrze
1
Układ jezdny
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Space Star brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda Premacy.

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

Mazda Premacy

Mazda Premacy

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Space Star

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 77

Mitsubishi Space Star 1900 102KM 2003r. mini-van

Ocena ogólna

Pozytywne auto dla rodziny 2+2. Bezawaryjne nie licząc turbo, ale nie wiem, czy było właściwie użytkowane.

Układ napędowy

do 20K obrotów zanim turbo zacznie działać moc troche małą

Widoczność

jak są włozone 3 zagłówki z tyłu to mniej siłą rzeczy widać do tyłu.

Komfort

trochę zbyt twarde fotele z tyłu

Nadwozie

bardzo dużo miejsca na nogi z przodu i z tyłu. Przy ustawieniu przedniego fotela na b. wysoką osobę. Ja mam 190 i za mną drugi taki jak jak ma miejsca na nogi. Ale... kanapa z tyłu zbyt mało pochyła. Bagażnik - jak na mój gust zbyt mały, ale mogłem kupić kombi. Ale w razei czego tylne siedzenie przesuwa się o 15cm do przodu ( i nadal można siedzieć) Poza tym bardzo łądnie się skąłdają siedzenia. przewiozłem prze miasto lodówkę 180cm. BArdzo praktyczny pod tym względem. Wnętrz dość wysokie - minus trochę przy prowadzeniu - plus w użytkowaniu przez wysokie osoby i ew. przewożenie ładunku.

Układ jezdny

jest trochę wysoki, więc nie można wchodzić 150 w zakręty;-)

Naprawy

przejechałem 15000km i żadnych dorbnych usterek. Turbo było do regeneracji. Auto 150tys przejechało we Włoszech i być może tam nie dbali o turbo. POZWÓL AUTU POCHODZIĆ z 15sek JAK SIĘ ZATRZYMASZ ZANIM ZGASISZ SILNIK!;-)Turbo się wychłodzi olejem. WYsokie koszty regeneracji turbo 1800zł, ale pewnie można taniej w innych warsztatach.

Wentylacja i ogrzewanie

wszytko działa fajnie. DOgrzewa, doziębia, ale... nawiew na przednią szybę... szyby parują w pewnych częściach.

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Space Star: hatchback, mini-van, van

Mitsubishi Space Star: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Space Star: 0.6, 1.3, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Mitsubishi Space Star: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1995