Mitsubishi Space Star opinie, oceny użytkowników, Mitsubishi Space Star spalanie hatchback (strona 1)

Opinie o samochodach Mitsubishi Space Star

hatchback

Liczba ocen: 8

Średnia ocena: 8.38/10

Mitsubishi Space Star spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.76/9.40
6.20
trasa
6.96/7.40
5.00
cykl mieszany
8.10/7.85
5.50

Oceny MITSUBISHI SPACE STAR

Andrzej2008-08-15

Ogólna ocena:

8/10

Niezłe auto, bezawaryjne, w sumie o sporym komforcie jazdy. Jednak przy rodzinie 2+2 problem stanowi zbyt mały bagaznik ( szczególnie przy małych dzieciach - spróbujcie zapakować wózek i coś jeszcze- porazka)no i jednak w mieście mógłby palic nieco oszczędniej.
Opinia o układzie napędowym:
cóż, "sportowiec" to nie jest, wydaje mi się ze jednak silnik 1,6 przy tej masie auta jest nieco za słaby, takze przy wyprzedzaniu często bezpieczniej jest zredukowac z 5 na 4 ale może to nawyk z poprzednich aut....
Opinia o komforcie:
jazda z kompletem pasazerow i pełnym obciazeniem do najprzyjemniejszych nie nalezy, poza tym -co jak poinformowano mnie w serwisie- jest najczęstszą wada tego auta, zdarza sie że przy pełnym obciażeniu i najechaniu na poprzeczną przeszkodę - wygina się tylni błotnik ( blacha) i później n...
Opinia o nadwoziu:
Niewatpliwie wielki plus za ergonomię- bez najmniejszych zastrzezeń. Natomiast minus i to powazny za bagaznik- jak na auto rodzinne stanowczo za mały i praktycznie ( przy komplecie pasażerów) trudno go powiększyc, chociaż teoretycznie taka możliwość jest.Karoseria- bez zastrzezeń ,za to j...
Opinia o układzie jezdnym:
ze względu na gabaryty auta ( jest wysokie) pojawiaja sie pewne problemy przy silnym wietrze bocznym, trzeba mocniej trzymać kierownicę :)Co do parkowania: no nie jest to auto małe a widok do tyłu w bok pozostawia tez sporo do zyczenia.

2008-05-20

Ogólna ocena:

7/10

Świetnie się jeździ, auto bardzo wygodne i przestronne, ale dużo pali w mieście i ma delikatną skrzynię biegów. Niestety drogie i trudno dostępne części.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dynamiczne auto, bardzo dobry stosunek masy do mocy silnika (lekkie auto). Bardzo dobrze przyspiesza. Wady: Gdy silnik jest jeszcze zimny klekocze jak diesel. Delikatna, francuska skrzynia biegów, którą łatwo uszkodzić. Za delikatna jak na taki mocny silnik.
Opinia o komforcie:
Twarde zawieszenie, które tłucze na nierównościach i przy zjeździe z krawężnika. Wygodne, przestronne wnętrze. Da się go mocno naładować a zawieszenie nie siada.
Opinia o nadwoziu:
Dużo miejsca, tylna dzielona kanapa składa się na płasko bardzo ładowny. We wnętrzu popielate plastiki pomalowane na czarno - to nieporozumienie, czarna farba łatwo się ściera. Uchwyty pokryte gumą którą łatwo zedrzeć (można uszkodzić paznokciem. Karoseria pokryta grubym podkładem i...
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się go doskonale, świetnie trzyma się na zakrętach i nie przechyla się, twarde zawieszenie. Bardzo dobre hamulce, nawet gdy zadziała ABS auto staje jak wryte. Wady: powyżej 150km/h odczuwa się wibracje na kierownicy, powyżej 160km/h auto zaczyna lekko pływać.

2010-02-19

Ogólna ocena:

9/10

jestem bardzo mile zaskoczony ponieważ planowałem kupić inny samochód ale na szczęscie ten model wpadł mi w ręce

2008-08-14

Ogólna ocena:

10/10

Polecam wzsystkim ,auto spisuje się świetnie ,mankamentem jest stosunkowo mały bagażnik jak na tę klasę pojazdów.

Średnie oceny MITSUBISHI SPACE STAR

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
37.50%
głosów 3
Raczej tak
62.50%
głosów 5
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.1/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.9/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
8.9/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.9/10
Resorowanie z obciążeniem
7.6/10
Fotele przednie
8.8/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.0/10
Wyciszenie
6.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.0/10
Bagażnik
6.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.9/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
8.1/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.3/10
Elektronika
6.6/10
Naprawy
Niezawodność
6.5/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
2
Napęd
1
Komfort jazdy
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
2
Awaryjność
1
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Mitsubishi Space Star brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda Premacy.

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

Mazda Premacy

Mazda Premacy

Najciekawsza opinia użytkownika o Mitsubishi Space Star

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 106

Mitsubishi Space Star 2003 1600 98KM 2002r. hatchback

Ocena ogólna

Świetnie się jeździ, auto bardzo wygodne i przestronne, ale dużo pali w mieście i ma delikatną skrzynię biegów. Niestety drogie i trudno dostępne części.

Układ napędowy

Bardzo dynamiczne auto, bardzo dobry stosunek masy do mocy silnika (lekkie auto). Bardzo dobrze przyspiesza. Wady: Gdy silnik jest jeszcze zimny klekocze jak diesel. Delikatna, francuska skrzynia biegów, którą łatwo uszkodzić. Za delikatna jak na taki mocny silnik.

Widoczność

Doskonała widoczność z każdej strony, duże szyby.

Komfort

Twarde zawieszenie, które tłucze na nierównościach i przy zjeździe z krawężnika. Wygodne, przestronne wnętrze. Da się go mocno naładować a zawieszenie nie siada.

Nadwozie

Dużo miejsca, tylna dzielona kanapa składa się na płasko bardzo ładowny. We wnętrzu popielate plastiki pomalowane na czarno - to nieporozumienie, czarna farba łatwo się ściera. Uchwyty pokryte gumą którą łatwo zedrzeć (można uszkodzić paznokciem. Karoseria pokryta grubym podkładem i lakierem - nie rdzewieje.

Układ jezdny

Prowadzi się go doskonale, świetnie trzyma się na zakrętach i nie przechyla się, twarde zawieszenie. Bardzo dobre hamulce, nawet gdy zadziała ABS auto staje jak wryte. Wady: powyżej 150km/h odczuwa się wibracje na kierownicy, powyżej 160km/h auto zaczyna lekko pływać.

Naprawy

Bardzo drogie i trudno dostępne części. Nawet w serwisie mitsubishi czeka się na części, które muszą sprowadzać. Drogie części i brak zamienników.

Wentylacja i ogrzewanie

Auto zbyt hermetyczne, w zimie ciągle zaparowują szyby. Manualna klimatyzacja daje się we znaki - jak w zamrażarce.

Elektryka/elektronika

Żadnych problemów z elektryką, po 4 latach zepsuł się tylko przycisk sterowania lewej szyby.

Zobacz również opinie:

Mitsubishi Space Star: hatchback, mini-van, van

Mitsubishi Space Star: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Mitsubishi Space Star: 0.6, 1.3, 1.6, 1.8, 1.9, 2.0

Mitsubishi Space Star: 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1995