Nissan Maxima opinie, oceny użytkowników, Nissan Maxima spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Maxima

Liczba ocen: 21

Średnia ocena:

9.14/10

Nissan Maxima spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.73/13.97 -.--
trasa 9.38/9.73 -.--
cykl mieszany 10.93/12.03 -.--

Maxima

OCENY NISSANA MAXIMA


Ogólna ocena:  

9/10


Jesli wysokie spalanie nie jest przeskoda, polecam to auto goraca. To juz moja druga Maxima, poprzednia jezdzila bezawaryjnie przez ladnych pare lat, ta, na razie, jest rownie udana. Linia auta jest bardzo ladna, wnetrze ogromne i bardzo wygodne. System audio brzmi swietnie. Gdyby nie skrzynia CVT, ...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik jest bardzo elastyczny, jednak autmatyczna skrzynia CVT skutecznie ogranicza osiagi, przy naglym przyspieszanie przy duzej predkosci powoduje szybki wzrost halasu. Gdyby nie ta skrzynia, wszystkie powyzszerubryczki mialyby 10!
Opinia o komforcie:
Resorowanie zapewnia wygode, jednoczesnie bezpieczenstwo. Fotele przednie troche zbyt obszerne, nie trzymaja tak, jak w autach sportowych, jednak wygodne bardzo. Kanapa tylna bardzo obszerna i wygodna.Gdyby nie skrzynia CVT, wyciszenie byloby wiecej, niz wystarczajace, jednak nagly wzrost predkosci ...
Opinia o nadwoziu:
To najmocniejsze, obok silnika, punkty Maximy. Ogromne wnetrze umozliwia komfortowa jazde ludziom o wzroscie 2 m zarowno z przodu, jak i z tylu. Materialy o bardzo wysokiej jakosci, zero skrzypienia, skora przyjemna w dotyku, plastiki miekkie, choc mogloby byc ich troszke mniej (cala ogromna deska r...
Opinia o układzie jezdnym:
Auto idelanie prowadzi sie po prostej, na zakrtach jednak jest delikatnie zbyt podsterowny, trzeba uwazac, by nie wypasc z zakretu. Wspomaganie dziala doskonale, ani za mocno ani za slabo. Zawieszenie dosc twarde, ale zapewnia bardzo wysoki komfort
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Świetne auto, polecam wszystkim, ceniącym komfort, dużą przestrzeń i dobre osiągi. Spalanie jest minusem, niestety.
Opinia o układzie napędowym:
Fantastyczny silnik, brzmi dobrze, a jego praca jest równomierna i bardzo przyjemna. Automat bezstopniowy pracuje spokojnie, może trochę za spokojnie, przyspieszenie mogłoby być trochę lepsze, ale narzekać i tak nie można.
Opinia o komforcie:
Nie ma komentarza, komfort wręcz idealny!
Opinia o nadwoziu:
To bardzo duże auto, z wygodnymi fotelami i dużym bagażnikiem. Nie wiem, jaką ma pojemność, ale z pewnością co najmniej 500l. Niestety, auto występuje tylko w 2 odmianach: SE (bardziej sportowa wersja) i SL (luksusowa). Za to kilka opcji można sobie wybrać i kupić SE z pakietem luksusowy...
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo przyjemne zawieszenie, na pewno nie sportowe. Na szybkich zakrętach troszkę przód ucieka. Jednakże auto generalnie bardzo stabilne. Siła wspomagania dobrana jak należy.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


mialem juz sporo aut, ale jak narazie z tego jestem zadowolony najbardziej. podobał mi sie jeszcze mercedes S klasy w140.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik V6 wiec bardzo elastyczny i przyjemny w eksploatacji.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie bardzo dobrze radzi sobie z polskimi drogami :) Fotele bardzo wygodne i z niezłym trzymaniem bocznym.
Opinia o nadwoziu:
Bardzo dużo miejsca z przodu jak i z tylu, na pewno więcej niż w przypadku zachodnich konkurentów. Jakość materiałów bardzo dobra, dobra ergonomia.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzenia auta bardzo latwe, uklad kierowniczy precyzyjny. Hamulce bardzo dobre. Jedynym problemem moze byc parkowanie bo to limuzyna wiec potrzeba troche wiecej miejsca.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


pierwsze auto które posiadam tak długo bo nie wiem na co mógłbym zmienic w tym segmencie cenowym aut.
Opinia o układzie napędowym:
silnik naprawde bardzo dobry, skrzynia automatyczna z opcją tiptronic optymalna do tego auta
Opinia o komforcie:
typowe auto z USA trochę za miękkie
Opinia o nadwoziu:
mam najlepsza wersję wyposażenia, niczego w zasadie mi nie brakuje
Opinia o układzie jezdnym:
auto produkowane na rynek USA co dokładnie przekłada się na możliwości wykorzystania samochodu w Europie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


po 10 latach wskazana konserwacja progów i podwozia.
Opinia o układzie napędowym:
silnik, bardzo elastyczny,dynamiczny , jak na tą moc i pojemnośc to ekonomiczny można smiało zmieniać co drugi bieg i płynie przyspiesza
Opinia o układzie jezdnym:
jest to moja trzecia maxima i z wszystkich jestem zadowolony,poza wymianą klocków chamulcowych ,filtrów ,oleju i tylnich amortyzatorów,w zadnym z aut nie miałem nic do roboty
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY NISSAN MAXIMA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 90.48% głosów 19
Raczej tak 9.52% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
9.1/10
Skrzynia biegów
8.5/10
Silnik
9.6/10
Przyspieszenie 0-100km
9.0/10
Przyspieszenie 60-120km
9.0/10
Przyspieszenie 80-120km
9.2/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.9/10
Resorowanie z obciążeniem
8.7/10
Fotele przednie
9.1/10
Fotele tylne
9.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
8.9/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.8/10
Przestrzeń z tyłu
9.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.6/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
9.3/10
Możliwość aranżacji
8.2/10
Karoseria
8.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.5/10
Widocznośc do tyłu
8.2/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.3/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.6/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 10
Niezawodność 6
Spalanie 1
Układ jezdny 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 10
Wentylacja i ogrzewanie 1
Nadwozie 1
Widoczność 1
Układ jezdny 1
Inne 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Nissan Maxima brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Camry.

  Nissan

  Maxima

  Toyota

  Camry

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Maxima

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Jacek Cymbrykiewicz

liczba głosów: 107

Nissan Maxima 3,5 SE 3500 255KM 2007r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Świetne auto, polecam wszystkim, ceniącym komfort, dużą przestrzeń i dobre osiągi. Spalanie jest minusem, niestety.

Układ napędowy
Fantastyczny silnik, brzmi dobrze, a jego praca jest równomierna i bardzo przyjemna. Automat bezstopniowy pracuje spokojnie, może trochę za spokojnie, przyspieszenie mogłoby być trochę lepsze, ale narzekać i tak nie można.

Widoczność
Mała szybka z tyłu i wysoko podniesiona linia bagażnika ogranicza widoczność do tyłu bardzo poważnie. Do lusterek trzeba się przyzwyczaić, lewe przybliża, prawe nie. Dziwny system...

Komfort
Nie ma komentarza, komfort wręcz idealny!

Nadwozie
To bardzo duże auto, z wygodnymi fotelami i dużym bagażnikiem. Nie wiem, jaką ma pojemność, ale z pewnością co najmniej 500l. Niestety, auto występuje tylko w 2 odmianach: SE (bardziej sportowa wersja) i SL (luksusowa). Za to kilka opcji można sobie wybrać i kupić SE z pakietem luksusowym. Silnik jest tylko jeden, różnice są głównie w wielkości kół (18 - SE, 17 -SL), w SE jest spoiler, w SL nie ma, oraz w wyposażeniu wnętrza.

Układ jezdny
Bardzo przyjemne zawieszenie, na pewno nie sportowe. Na szybkich zakrętach troszkę przód ucieka. Jednakże auto generalnie bardzo stabilne. Siła wspomagania dobrana jak należy.

Naprawy
Nie mam żadnych usterek, więc nie było napraw. Koszty serwisu Nissana w Polsce wydają się w górnych rejestrach stanów średnich. Niestety, Maximy w Europie nie sprzedają, więc serwisy nie mają części i oprogramowania jak należy. Dlatego nemieckie serwisy, choć sporo tańsze, Maximy nie obsłużą. Ale Polak potrafi!

Wentylacja i ogrzewanie
Szybko się ogrzewa, szybko się chłodzi. B. wydajny system

Elektryka/elektronika
Dużo elektroniki, doskonała jakość, mechanik, gdy zobaczył ilość odczytów w swoim komputerze, za głowę się złapał. Mówi, że żadne niemeckie auto nie ma takich możliwości kontroli pracy podzespołów.

Pełna opinia o Nissan Maxima 3,5 SE 3500 255KM 2007r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Nissan Maxima: sedan (limuzyna)

Nissan Maxima: benzyna, benzyna+gaz

Nissan Maxima: 2.0, 3.0, 3.5

Nissan Maxima: 2007, 2005, 2002, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1992