Nissan Micra opinie, oceny użytkowników, Nissan Micra spalanie 2004r. (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Micra

2004r.

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 6.33/10

Nissan Micra spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
6.83/-.--
-.--
trasa
5.33/-.--
-.--
cykl mieszany
6.00/-.--
-.--

Oceny NISSANA MICRA

2008-02-25

Ogólna ocena:

9/10

Nie wiem ile pali ,bo nigdy nie sprawdzałem a danych z tabelek nie będę cytował.Zanim je tzn.moje obie micry -kupiłem,sprawdziłem ceny częśći w internecie i wcale mnie nie zaskoczyły poza tym,że był ogromny wybór.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobrze dobrana elastyczność,można spokojnie na piątce przyśpieszyć z 50 do maxa.
Opinia o komforcie:
To już druga moja micra i za każdym razem jestem pod wrażeniem.Oczywiście pozytywnym.
Opinia o nadwoziu:
Im więcej się z nią obcuje,tym większa wyobrażnia przeszczenna a ta jest trochę potrzebna bo przód ma dość duży martwy kąt.Po prostu trzeba uruchomić wyobrażnię a strach ,że się obetrze lakier ,trzeba ciut stłumić.
Opinia o układzie jezdnym:
Ta micra jest jak z salonu,nie tylko wygląda jakby dopiero co z niego wyjechała ale pachnie dosłownie nowością,zresztą już pierwsze metry pokazują ,że to wóz wcale nie zużyty a zauważą to wszyscy ci ,co mają nawet najmniejsze doświadczenie w obcowaniu z autami.

Bozena2010-07-16

Ogólna ocena:

9/10

samochód jest bardzo fajny, w środku jest większy niż widać to na zewnątrz, bardzo dobry do jazdy w mieście, tylko,że ciągle był naprawiany, a hamulce to mistrzostwo świata (negatyw) 1-sze miejsce!
Opinia o układzie napędowym:
bez żadnych zastrzeżeń, silnik pracuje miękko, mimo małego silnika jest dynamiczny, dobre przspieszenie
Opinia o komforcie:
cich, wygodny, nawet styłu całkiem dobrze się siedzi (o dziwo)
Opinia o nadwoziu:
trochę mały bagażnik, ale w mieście na zkupy jest dobry
Opinia o układzie jezdnym:
dobrze się jeździ, ale hamulce beznadziejne, przy każdym przeglądzie trzeba musiałam wymieniać wszystkie tarcze i klocki!

Maciek2017-12-02

Ogólna ocena:

1/10

Wielkie gow**

Średnie oceny NISSAN MICRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
33.33%
głosów 1
Raczej tak
33.33%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
33.33%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
6.7/10
Układ kierowniczy
6.7/10
Hamulce
3.7/10
Parkowanie
6.7/10
Napęd
Elastyczność
7.0/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
6.7/10
Resorowanie z obciążeniem
6.7/10
Fotele przednie
7.0/10
Fotele tylne
6.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.3/10
Wyciszenie
7.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
6.3/10
Przestrzeń z tyłu
6.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
6.7/10
Bagażnik
5.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
6.7/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
6.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
6.3/10
Widocznośc do tyłu
6.3/10
Widoczność w lusterkach
6.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
3.7/10
Elektronika
3.7/10
Naprawy
Niezawodność
1.3/10
Koszty napraw
2.3/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
1
Nic
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Awaryjność
1
Komfort jazdy
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Nissan Micra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.

Nissan Micra

Nissan Micra

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Micra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 101

Nissan Micra STYLIC 1200 1,2 80KM 2004r. hatchback

Ocena ogólna

Nie wiem ile pali ,bo nigdy nie sprawdzałem a danych z tabelek nie będę cytował.Zanim je tzn.moje obie micry -kupiłem,sprawdziłem ceny częśći w internecie i wcale mnie nie zaskoczyły poza tym,że był ogromny wybór.

Układ napędowy

Bardzo dobrze dobrana elastyczność,można spokojnie na piątce przyśpieszyć z 50 do maxa.

Widoczność

Wszystko mi pasuje,po prostu trzeba się przyzwyczaić do tego martwego pola wokół auta - nie jest to problem.To martwe pole to także wielka strefa bezpieczeństwa,gdy wydaje się kierującemu,że np parkuje na styk to po wyjściu okazuje się,że miejsca jest jeszcze mnóstwo.

Komfort

To już druga moja micra i za każdym razem jestem pod wrażeniem.Oczywiście pozytywnym.

Nadwozie

Im więcej się z nią obcuje,tym większa wyobrażnia przeszczenna a ta jest trochę potrzebna bo przód ma dość duży martwy kąt.Po prostu trzeba uruchomić wyobrażnię a strach ,że się obetrze lakier ,trzeba ciut stłumić.

Układ jezdny

Ta micra jest jak z salonu,nie tylko wygląda jakby dopiero co z niego wyjechała ale pachnie dosłownie nowością,zresztą już pierwsze metry pokazują ,że to wóz wcale nie zużyty a zauważą to wszyscy ci ,co mają nawet najmniejsze doświadczenie w obcowaniu z autami.

Wentylacja i ogrzewanie

Klima automatyczna zaskakuje bardzo pozytywnie bo można ustawić wszystko co się chce a ona sobie to spokojnie dodmucha.

Zobacz również opinie:

Nissan Micra: coupe, coupe cabrio, hatchback, liftback, sedan (limuzyna)

Nissan Micra: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Nissan Micra: 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5

Nissan Micra: 2015, 2011, 2006, 2005, 2004, 2003, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1989