Nissan Micra opinie, oceny użytkowników, Nissan Micra spalanie (strona 3)

Opinie o samochodach Nissan Micra

Liczba ocen: 66

Średnia ocena: 8.06/10

Nissan Micra spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
6.64/6.98
5.50
trasa
5.42/5.53
4.36
cykl mieszany
6.30/6.00
5.02

Oceny NISSANA MICRA

Kuba2008-02-06

Ogólna ocena:

9/10

to już nasza druga micra.Poprzedniczka to model K11 teraz K12.Ta na razie sprawuje sie b.dobrze.Oby była tak bezawaryjna jak jej poprzedniczka.Właśnie jej bezawaryjność przesądziła o kupnie nowszego modelu.Trochę za dużo plastiku wewnątrz, ale jest miły w dotyku i dobrej jakości.W sumie...
Opinia o układzie napędowym:
wystarczająca moc silnika,który jest też dynamiczny.Wszystko pracuje w zgodnym rytmie.
Opinia o komforcie:
zawieszenie sztywne, z kompletem pasażerów OK.Mogło by być trochę ciszej przy prędkości pow.100 km/h.Przednie fotele OK tylne dla trójki siedzących niezbyt wygodne.
Opinia o nadwoziu:
dobra jakość materiałów wykończeniowych, dużo schowków, przesuwna tylna kanapa bardzo pomocna przy przewożeniu większych bagaży
Opinia o układzie jezdnym:
bardzo lekko pracuje układ kierowniczy z elektrycznym degresywnym wspomaganiem.Zawieszenie trochę twarde.Dobrze trzyma się nawierzchni pomimo stosunkowo dużej wysokości nadwozia.

Jerzy2014-10-26

Ogólna ocena:

9/10

Jak na mini samochód dla jednej osoby 6!
Opinia o układzie napędowym:
Kupiłem po niemieckiej kobiecie, podobno zaraz miałem wymienić całe sprzęgło a jeżdżę ponad cztery lata i nic. Jeżdżę sam więc przyspieszenie powoduje gula u bardzo wielu dużutkich! Silnika nie słychać i nie zużywa w ogóle oleju. Z dużym obciążeniem już nie jest taki bystry (t...
Opinia o komforcie:
Po wymianie tłumika na jakieś polskie gówno odpowiednio około 3,5 tysiąca obrotów buczenie bardzo głośne. Niepotrzebnie nie wymieniajcie jak padnie tylko poszycie oryginalnego Nissan Made in Japan!
Opinia o nadwoziu:
W tym roku wymieniłem progi i pasy podłogi 500,- zł bez malowania. Reszta karoserii igiełka.
Opinia o układzie jezdnym:
Brak wspomagania doskwiera. Ale jakąś gimnastykę uprawiać trzeba.

Darek2008-02-09

Ogólna ocena:

6/10

auto udane ale nie zwala z nóg, typowy mieszczuch, w dalekich trasach nie należy liczyć na zbyt duży komfort podróżowania
Opinia o układzie napędowym:
mała moc silnika przekłada się na średnie przyspieszenie i niepewną sytuację podczas wyprzedzania
Opinia o komforcie:
jazda z kompletem pasażerów nie dostarcza już takiej satysfakcji
Opinia o nadwoziu:
z tyłu nie ma miejsca dla rosłych osób, materiały przeciętnej jakości, bardzo mały bagażnik
Opinia o układzie jezdnym:
brak wspomagania, mocno wychyla się na zakrętach

Bozena2010-07-16

Ogólna ocena:

9/10

samochód jest bardzo fajny, w środku jest większy niż widać to na zewnątrz, bardzo dobry do jazdy w mieście, tylko,że ciągle był naprawiany, a hamulce to mistrzostwo świata (negatyw) 1-sze miejsce!
Opinia o układzie napędowym:
bez żadnych zastrzeżeń, silnik pracuje miękko, mimo małego silnika jest dynamiczny, dobre przspieszenie
Opinia o komforcie:
cich, wygodny, nawet styłu całkiem dobrze się siedzi (o dziwo)
Opinia o nadwoziu:
trochę mały bagażnik, ale w mieście na zkupy jest dobry
Opinia o układzie jezdnym:
dobrze się jeździ, ale hamulce beznadziejne, przy każdym przeglądzie trzeba musiałam wymieniać wszystkie tarcze i klocki!

2008-02-11

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o układzie napędowym:
Niestety trochę mało mocy - ale jak na ten silnik wystarczająco
Opinia o komforcie:
Bardzo dobre prowadzenie nawet przy duzym obciązeniu.Niestety jak w pkt. wyzej za słaby silnik
Opinia o układzie jezdnym:
Najlepszy mały samochodzik pod słońcem. Trzy lata bez żadnych awarii po naszych drogach-nawet zawieszenie bez jakichkolwiek kłopotów. Nic nie stuka itd. Przejechane po naszych drogach 45tys. Polecam,niskie spalanie,niskie ubezpieczenie,duzy bagaznik i sporo miejsca w środku jak na tak małe a...

Średnie oceny NISSAN MICRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
77.27%
głosów 51
Raczej tak
13.64%
głosów 9
Trudno powiedzieć
3.03%
głosów 2
Raczej nie
3.03%
głosów 2
Nie
3.03%
głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.2/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
8.0/10
Parkowanie
9.1/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
7.7/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
6.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.1/10
Fotele przednie
7.7/10
Fotele tylne
6.7/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.1/10
Wyciszenie
6.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.1/10
Przestrzeń z tyłu
6.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.9/10
Bagażnik
6.7/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.2/10
Możliwość aranżacji
6.7/10
Karoseria
7.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.9/10
Elektronika
6.6/10
Naprawy
Niezawodność
7.2/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność
20
Napęd
8
Komfort jazdy
7
Spalanie
7
Inne
4
Nic
3
Wnętrze
2
Nadwozie
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Widoczność
1
Układ jezdny
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
15
Wentylacja i ogrzewanie
8
Spalanie
6
Inne
6
Nadwozie
3
Komfort jazdy
3
Awaryjność
3
Układ jezdny
2
Wnętrze
1
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Nissan Micra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.

Nissan Micra

Nissan Micra

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Zobacz również opinie:

Nissan Micra: coupe, coupe cabrio, hatchback, liftback, sedan (limuzyna)

Nissan Micra: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Nissan Micra: 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5

Nissan Micra: 2015, 2011, 2006, 2005, 2004, 2003, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1989