Nissan Murano opinie, oceny użytkowników, Nissan Murano spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Murano

Liczba ocen: 4

Średnia ocena:

8.75/10

Nissan Murano spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 12.50/15.00 9.50
trasa 9.00/11.00 8.00
cykl mieszany 10.75/13.50 9.00

Murano

OCENY NISSANA MURANO


Ogólna ocena:  

9/10


Swietny samochod, niestety jeszcze malo znany w Polsce i niedoceniany, zatem polecam tym ktorzy sie wahaja!
Opinia o układzie napędowym:
Dzieki sporej pojemnosci, silnik V6 bez problemow radzi sobie z tym samochodem, a skrzyni CVT praktycznie nie slychac oraz nie czuc zmian biegow. Bardzo dobry kompromis miedzy osiagami a spalaniem - samochod spala stosunkow nieduzo pozwalajac jednoczesnie na dynamiczna jazde i doskonale radzi sobie ...
Opinia o komforcie:
W aucie jest cicho az do znacznych predkosci (pow 160) kiedy zaczynaja dochodzic do wnetrza dzwieki zwiazane z oplywajacym auto powietrzem. Fotele sa duze i wygodne, mnostwo miejsca jest zarowno z przodu jak i z tylu.
Opinia o nadwoziu:
Mnostwo miejsca zarowno z przodu jak i z tylu. Z przodu poteguje to wrazenie pochylona szyba, sprawiajac wrazenie duzej przestrzeni. Wszystkie przelaczniki sa pod reka a ilosc udogodnien jest niesamowita.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na swoje rozmiary, auto prowadzi sie i zachowuje na drodze bardzo dobrze.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
Fotele przednie mogłyby mieć trzymanie boczne potrzebne przy większych prędkościach,ale ogólnie pełna wygoda.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik mógłby być trochę większy.Tapicerka skóra beż ładna ale dla czyściocha.
Opinia o układzie jezdnym:
Gdyby miał 240 koni byłbym w 100% usatysfakcjonowany,może chip?
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10



Opinia o komforcie:
fatlne wykończenie tapicerek drzwi wiecznie coś w nich zgrzypi
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Niezawodny, wygodny, oszczedny.
» pełna opinia
 
1 z 1
 


ŚREDNIE OCENY NISSAN MURANO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 3
Raczej tak 0.00% głosów 0
Trudno powiedzieć 25.00% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.5/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
7.5/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.8/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
7.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 3
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 3
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Nissan Murano brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Qashqai.

  Nissan

  Murano

  Nissan

  Qashqai

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Murano

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysztof

liczba głosów: 21

Nissan Murano 3500 235KM 2004r. terenowy

Ocena ogólna
Swietny samochod, niestety jeszcze malo znany w Polsce i niedoceniany, zatem polecam tym ktorzy sie wahaja!

Układ napędowy
Dzieki sporej pojemnosci, silnik V6 bez problemow radzi sobie z tym samochodem, a skrzyni CVT praktycznie nie slychac oraz nie czuc zmian biegow. Bardzo dobry kompromis miedzy osiagami a spalaniem - samochod spala stosunkow nieduzo pozwalajac jednoczesnie na dynamiczna jazde i doskonale radzi sobie z pelnym obciazeniem.

Widoczność
Do przodu swietna, do tylu juz gorzej, glownie ze wzgledu na wielkosc auta. Lusterka sa duze i zapewniaja b. dobra widocznosc.

Komfort
W aucie jest cicho az do znacznych predkosci (pow 160) kiedy zaczynaja dochodzic do wnetrza dzwieki zwiazane z oplywajacym auto powietrzem. Fotele sa duze i wygodne, mnostwo miejsca jest zarowno z przodu jak i z tylu.

Nadwozie
Mnostwo miejsca zarowno z przodu jak i z tylu. Z przodu poteguje to wrazenie pochylona szyba, sprawiajac wrazenie duzej przestrzeni. Wszystkie przelaczniki sa pod reka a ilosc udogodnien jest niesamowita.

Układ jezdny
Jak na swoje rozmiary, auto prowadzi sie i zachowuje na drodze bardzo dobrze.

Naprawy
Auto na szczescie jest dosc bezawaryjne, bo naprawa w serwisie nissana nie nalezy do tanich, ale na szczescie mamy w kraju duzo lepszych (niz ASO) specjalistow i do tego znacznie tanszych, a np. silnik Murano jest bardzo populary (rozni sie jedynie specyfikacja mocy itp) i wystepuje np. w samochodach Renault, czy tez Infiniti, czy nissan 350 Z i in.

Wentylacja i ogrzewanie
Szybko sie nagrzewa i chlodzi.

Elektryka/elektronika
Bez zarzutow, zadnych problemow.

Pełna opinia o Nissan Murano 3500 235KM 2004r. terenowy »

Zobacz również opinie:

Nissan Murano: terenowy, van

Nissan Murano: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Nissan Murano: 2.5, 3.5

Nissan Murano: 2010, 2004