Nissan Murano opinie, oceny użytkowników, Nissan Murano spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Murano

Liczba ocen: 4

Średnia ocena: 8.75/10

Nissan Murano spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
12.50/15.00
9.50
trasa
9.00/11.00
8.00
cykl mieszany
10.75/13.50
9.00

Oceny NISSANA MURANO

Krzysztof2008-05-28

Ogólna ocena:

9/10

Swietny samochod, niestety jeszcze malo znany w Polsce i niedoceniany, zatem polecam tym ktorzy sie wahaja!
Opinia o układzie napędowym:
Dzieki sporej pojemnosci, silnik V6 bez problemow radzi sobie z tym samochodem, a skrzyni CVT praktycznie nie slychac oraz nie czuc zmian biegow. Bardzo dobry kompromis miedzy osiagami a spalaniem - samochod spala stosunkow nieduzo pozwalajac jednoczesnie na dynamiczna jazde i doskonale radzi sobie ...
Opinia o komforcie:
W aucie jest cicho az do znacznych predkosci (pow 160) kiedy zaczynaja dochodzic do wnetrza dzwieki zwiazane z oplywajacym auto powietrzem. Fotele sa duze i wygodne, mnostwo miejsca jest zarowno z przodu jak i z tylu.
Opinia o nadwoziu:
Mnostwo miejsca zarowno z przodu jak i z tylu. Z przodu poteguje to wrazenie pochylona szyba, sprawiajac wrazenie duzej przestrzeni. Wszystkie przelaczniki sa pod reka a ilosc udogodnien jest niesamowita.
Opinia o układzie jezdnym:
Jak na swoje rozmiary, auto prowadzi sie i zachowuje na drodze bardzo dobrze.

Janusz2010-11-28

Ogólna ocena:

10/10


Opinia o komforcie:
Fotele przednie mogłyby mieć trzymanie boczne potrzebne przy większych prędkościach,ale ogólnie pełna wygoda.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik mógłby być trochę większy.Tapicerka skóra beż ładna ale dla czyściocha.
Opinia o układzie jezdnym:
Gdyby miał 240 koni byłbym w 100% usatysfakcjonowany,może chip?

2008-08-18

Ogólna ocena:

6/10


Opinia o komforcie:
fatlne wykończenie tapicerek drzwi wiecznie coś w nich zgrzypi

Tadeusz2014-01-21

Ogólna ocena:

10/10

Niezawodny, wygodny, oszczedny.

Średnie oceny NISSAN MURANO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
75.00%
głosów 3
Raczej tak
0.00%
głosów 0
Trudno powiedzieć
25.00%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
8.8/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
9.3/10
Skrzynia biegów
9.5/10
Silnik
9.3/10
Przyspieszenie 0-100km
8.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.8/10
Przyspieszenie 80-120km
8.5/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
7.5/10
Fotele tylne
8.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.8/10
Wyciszenie
9.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.5/10
Przestrzeń z tyłu
9.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.8/10
Możliwość aranżacji
7.5/10
Karoseria
9.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.8/10
Widocznośc do tyłu
7.8/10
Widoczność w lusterkach
9.3/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
9.5/10
Koszty napraw
7.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
3
Napęd
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic
3
Wnętrze
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Nissan Murano brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda CX-7.

Nissan Murano

Nissan Murano

Mazda CX-7

Mazda CX-7

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Murano

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysztof

liczba głosów: 122

Nissan Murano 3500 235KM 2004r. terenowy

Ocena ogólna

Swietny samochod, niestety jeszcze malo znany w Polsce i niedoceniany, zatem polecam tym ktorzy sie wahaja!

Układ napędowy

Dzieki sporej pojemnosci, silnik V6 bez problemow radzi sobie z tym samochodem, a skrzyni CVT praktycznie nie slychac oraz nie czuc zmian biegow. Bardzo dobry kompromis miedzy osiagami a spalaniem - samochod spala stosunkow nieduzo pozwalajac jednoczesnie na dynamiczna jazde i doskonale radzi sobie z pelnym obciazeniem.

Widoczność

Do przodu swietna, do tylu juz gorzej, glownie ze wzgledu na wielkosc auta. Lusterka sa duze i zapewniaja b. dobra widocznosc.

Komfort

W aucie jest cicho az do znacznych predkosci (pow 160) kiedy zaczynaja dochodzic do wnetrza dzwieki zwiazane z oplywajacym auto powietrzem. Fotele sa duze i wygodne, mnostwo miejsca jest zarowno z przodu jak i z tylu.

Nadwozie

Mnostwo miejsca zarowno z przodu jak i z tylu. Z przodu poteguje to wrazenie pochylona szyba, sprawiajac wrazenie duzej przestrzeni. Wszystkie przelaczniki sa pod reka a ilosc udogodnien jest niesamowita.

Układ jezdny

Jak na swoje rozmiary, auto prowadzi sie i zachowuje na drodze bardzo dobrze.

Naprawy

Auto na szczescie jest dosc bezawaryjne, bo naprawa w serwisie nissana nie nalezy do tanich, ale na szczescie mamy w kraju duzo lepszych (niz ASO) specjalistow i do tego znacznie tanszych, a np. silnik Murano jest bardzo populary (rozni sie jedynie specyfikacja mocy itp) i wystepuje np. w samochodach Renault, czy tez Infiniti, czy nissan 350 Z i in.

Wentylacja i ogrzewanie

Szybko sie nagrzewa i chlodzi.

Elektryka/elektronika

Bez zarzutow, zadnych problemow.

Zobacz również opinie:

Nissan Murano: terenowy, van

Nissan Murano: benzyna, turbo diesel, benzyna+gaz

Nissan Murano: 2.5, 3.5

Nissan Murano: 2010, 2004