Nissan Primera opinie, oceny użytkowników, Nissan Primera spalanie sedan (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Primera

sedan

Liczba ocen: 99

Średnia ocena:

8.48/10

Nissan Primera spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.08/10.26 8.04
trasa 7.04/8.19 6.20
cykl mieszany 8.20/8.87 7.48

Primera

OCENY NISSANA PRIMERA


Ogólna ocena:  

7/10


Na 13 lat i ćwierć miliona przebiegu auto ma doskonałą kondycje. Rozrząd na łańcuch, proste zawieszenie, nieskomplikowany silnik, mało wodotrysków = niskie koszty. Primery są dobrze wyposażone i wygodne, wdzięczne jak sie wszystko robi na czas. Wielkim atutem Primer w porównaniu z autam...
Opinia o układzie napędowym:
Silniki japońskie lubią wysokie obroty, dopiero od 5000 obrotów diabeł się w nich budzi. Mimo tego nie odbija sie to na spalaniu. Skrzynia wiekowa, chodzi nieraz ciężko ale bez większych problemów
Opinia o komforcie:
Z pełną obsadą trochę prowadza ale i same auto trochę waży. Silnik daje radę, trochę go słychać powyżej 3 tyś obrotów
Opinia o nadwoziu:
W kabinie przestronnie, ergonomia - jak to u japońca, wszystko pod ręką i tam gdzie ma być - intuicyjna obsługa. Zaaranżować można sobie tylko uchwyt na telefon bądź navi...
Opinia o układzie jezdnym:
Z hamulcami jest problem z zapiekaniem się tylnych no i czasami szwankuje czujnik ABS-u - u mnie tylko zapiekły się cylinderki - koszt z robocizną -100 PLN
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


nie zamienię!!! za tą cenę nawet nie mażę o lepszym aucie. Samochód ma według mnie cofnięty licznik około 100.000km. wedle licznika ma 180.000- w co trudno uwierzyć :( ,pomimo przebiegu i wieku wszystko działa :) a silnik czyściutki.
Opinia o układzie napędowym:
diesel bez turbo- dla mnie wystarczy :)
Opinia o komforcie:
wolę wygodnie niż szybko
Opinia o nadwoziu:
miejsca sporo, w środku przyjemny welur, wszystko pod ręką, brakuje elektrycznych szyb i klimy, ale tylko w lecie :)
Opinia o układzie jezdnym:
Jeżdżę autkiem codziennie do pracy, spalanie około 6-7 l/100km, w trasie na jednym baku (50litrów) zrobiłem 1100km. Z racji wieku \\\\\\"bierze\\\\\\" go miejcami korozja. silnik extra, zero wycieków, choć można zapomnieć o paleniu gumy :), mnie to nie przeszkadza. rozpędzam go...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Dobry japończyk zmontowany w GB.Auto w miarę dynamiczne jak na potrzeby dwóch osób i okazjonalnych wyjazdów spisuje się bez zastrzeżeń.Polecam dla niezdecydowanych bo w porównaniu do niektórych europejskich wyrobów może sprawić wiele przyjemności pod warunkiem że poprzednicy uczciwie ...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ze skrzynią b.dobrze zgrane.Razem dają dobre efekty dynamiki i elastyczności.
Opinia o komforcie:
Odczuwalne tzw. dobijanie na nierównościach.Przy szybkości pow.90 km/g.wnętrze staje się hałaśliwe.Są tacy co w tym wypadku polecają pogłośnić radio.Może to i jest sposób.
Opinia o nadwoziu:
Fotele przednie dość wygodne.Dobrze trzymają w zakrętach z tyłu dość dużo miejsca nawet dla wysokich osób.Mam 187 cm wzrostu więc wiem jak to jest kiedy pole wskaźników staje się ograniczone a głowa oparta jest o sufit.Tutaj jest wszystko O.K.
Opinia o układzie jezdnym:
Dobre wspomaganie,auto dobrze trzyma się drogi,hamulce tak na 4.Z parkowaniem przy mizernym promieniu skrętu bywa czasem uciążliwe.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


W tej klasie jest to jedno z lepszych aut dynamiczne, wygodne, dobrze wyposażone, ergonomiczne, ekonomiczne, a osobiście nie stwarza wrażenia ciężkiego czołgu i przytłoczenia plastikiem we wnętrzu. Kupując go wiedziałem, że nie będę się martwił o naprawy i koszty eksploatacji. Może k...
Opinia o układzie napędowym:
Jedyne co zauważyłem to to, że na 15 calowych seryjnych kołach porusza się bardziej dystyngowanie niż drapieżnie.
Opinia o komforcie:
Trudno mi określić dokładnie jakiej jakości są fotele z tyłu z tego względu, że zazwyczaj siedzę za kierownicą, ale pasażerowie się nie skarżą.
Opinia o nadwoziu:
Jedynym problemem jest aranżacja wnętrza, ze względu na fakt, że jest to sedan nie jest tak pakowny jak hatchback, ale w końcu ma coś w sobie z limuzyny.
Opinia o układzie jezdnym:
Jest to już moja druga Primera i coraz bardziej mnie zaskakuje. Auto jak na swoją klasę mogę zaliczyć do górnej półki wygodne, bezpieczne, choć brakuje mu zęba agresji.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Samochód nudny stylistycznie ale posiada wszelkie atuty dla samochodu rodzinnego, ekonomicznego, bezawaryjnego. Oczywiście też nie lubią tego samochodu złodzieje. Nie martwię się, że po wyjściu z marketu będę go szukał i nie znajdę. Jeszcze raz polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Jednostka napędowa nie jest w tym modelu optymalna ale za to jakościowo bez zarzutu!
Opinia o komforcie:
W tej kategorii samochód według mnie wypada zdecydowanie dobrze a nawet bardzo dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Samochód w tej kategorii prawie idealny gdyby nie malutka przestrzeń bagażowa po złożeniu tylnych oparć. Niestety konstruktorzy nie przewidzieli, że w Polsce auta służą nie tylko do jazdy ale również do przewożenia większych gabarytowo rzeczy. Muszę nieraz korzystać z udogodnień du...
Opinia o układzie jezdnym:
Ogólnie samochód prowadzi się pewnie, nie zaskoczy nieprzewidywalnym zachowaniem na łuku jezdni czy też podczas ostrego hamowania. Troszkę niepokojąca jest zbyt długa droga hamowania ale można wybaczyć.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 20


ŚREDNIE OCENY NISSAN PRIMERA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 73.74% głosów 73
Raczej tak 22.22% głosów 22
Trudno powiedzieć 1.01% głosów 1
Raczej nie 3.03% głosów 3
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.7/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.4/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.2/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.9/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
8.4/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.2/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.2/10
Elektronika
6.2/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
4.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 28
Komfort jazdy 27
Spalanie 10
Napęd 6
Nadwozie 3
Układ jezdny 3
Wnętrze 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nic 1
Widoczność 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 25
Spalanie 11
Nadwozie 9
Wentylacja i ogrzewanie 8
Inne 8
Napęd 6
Komfort jazdy 4
Układ jezdny 3
Widoczność 2
Wnętrze 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Nissan Primera brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Mazda 626.

  Nissan

  Primera

  Mazda

  626

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Primera

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: roman

liczba głosów: 20

Nissan Primera visa 1900 dci 120KM 2005r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Korzystam z pojazdu 3 lata i jestem bardzo zadowolony. Przejechałem autem 70 tys km w 3 lata. Silnik bomba. Poza wtryskami nie zepsuło się nic! Ogólnie polecam. Zmieniam na młodszy model.

Układ napędowy
skrzynia posiada zbyt długi skok przy zmianie, silnik rewelacja jeśli chodzi o elastyczność, natomiast naprawa wtrysków po 120 tys koszmar - 2000zł

Widoczność
Nie ma większych problemów z widocznością z przodu i na boki, natomiast z tyłu - nie dziwi mnie kamera cofania w standardzie

Komfort
zawieszenie dość twarde, wyciszenie jak na taką klasę pojazdu marne w porównaniu z innymi pojazdami.

Nadwozie
duże, przestrzenne auto, jakość wykończenia nie powala na nogi - złe dopasowanie elementów powoduje charakterystyczne skrzypienie. Bagażnik ogromny, natomiast przeszkadza wysoki próg przy załadunku.

Układ jezdny
Bardzo dobre prowadzenie auta, doskonale trzyma się drogi, zastrzeżenia co do hamulców - w porównaniu z konkurencją wypadają słabo, parkowanie - gdyby nie kamera ...

Naprawy
Gdyby nie wtryski pojazd bezawaryjny. Auto posiadam 3 lata więc stawiam na średnie koszty ( 2000zł na 3 lata). Po naprawie pracuje jak zegarek. Nie można narzekać.

Wentylacja i ogrzewanie
Klima bez uwag, natomiast dość długo się nagrzewa.

Elektryka/elektronika
Bez problemów, wszystko działa.

Pełna opinia o Nissan Primera visa 1900 dci 120KM 2005r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Nissan Primera: hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Nissan Primera: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Nissan Primera: 0.6, 0.65, 0.7, 0.8, 0.9, 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8, 2.9, 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8, 3.9, 4.0, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.6, 4.7, 4.8, 4.9, 5.0, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 5.7, 5.8, 5.9, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4, 6.5, 6.6, 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5, 7.6, 7.7, 7.8, 7.9, 8.0

Nissan Primera: 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991