Nissan Rogue opinie, oceny użytkowników, Nissan Rogue spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Rogue

Liczba ocen: 3

Średnia ocena: 9.00/10

Nissan Rogue spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
11.50/14.10
-.--
trasa
10.05/11.90
-.--
cykl mieszany
10.50/12.40
-.--

Oceny NISSANA ROGUE

Krzysztof2013-01-02

Ogólna ocena:

10/10

WADĄ TEGO AUTA SĄ GABARYTY KTÓRE MOGĄ W MIEŚCIE SŁAPSZEMU KIEROWCY TROSZKE PRZESZKADZAĆ. ZALETĄ NAPEWNO JEST NIETUZINKOWA SYLWETKA I NIE ZNANY W POLSCE MODEL ZA KTÓRYM WIELE LUDZI SIĘ OGLĄDA I BUDZI RESPEKT NA DRODZE.NIEKTÓTYCH LUDZI MOŻE ZNIECHĘCIĆ SŁABY DOSTĘP DO CZĘŚCI ZAMIENN...
Opinia o układzie napędowym:
SILNIK BARDZO DOBRZE WSPÓŁGRA ZE SKRZYNIĄ CVT. PRZY SPOKOJNEJ JEŹDZIE SKRZYNIA UTRZYMUJE SILNIK NA MOŻLIWIE MAŁYCH OBROTACH WYKOŻYSTUJĄC DOBRY MOMENT OBROTOWY , CO DOBRZE WPŁYWA NA SPALANIE. PRZY WCIŚNIĘCIU PEDAŁU CAŁOŚĆ REAGUJE NATYCHMIAST DAJĄC DOBRE PRZYŚPIESZENIE TEGO AUTKA.
Opinia o komforcie:
ZAWIESZENIE TROSZKE ZA TWARDE BEZ OBCIĄŻENIA , GDY JEST ZAPAKOWANY JEST OK. FOTELE BARDZO WYGODNE CHOĆ BRAK REGULACJI WYSOKOŚCI PRZEDNICH FOTELI, BRAK TYLNEGO PODŁOKIETNIKA. SILNIK WYCISZONY BARDZO DOBRZE ,NIEWIELKIE GWIZDY PO PRZEKROCZENIU 150 Km/h
Opinia o nadwoziu:
WNĘTRZE BARDZO PRZESTRONNE NAWET NAD GŁOWĄ NA TYLNYCH SIEDZENIACH .ŻADNE PLASTIKI NIE TRZESZCZĄ , BAGAŻNIK PRZESTRONNY Z DUŻĄ ILOŚCIĄ SCHOWKÓW POD PODŁOGĄ BAGAŻNIKA .
Opinia o układzie jezdnym:
ZAWIESZENIE JAK I CAŁY UKŁAD JEZDNY DOBRZE DOPASOWANY DO GABARYTÓW TEGO AUTKA , JEST SOLIDNY DOŚĆ DOBRZE TŁUMI POLSKIE NIERÓWNOŚCI.JAK NA SWOJE GABARYTY DOBRZE TRZYMA SIĘ NA OSTRYCH ZAKRĘTACH, KONTROLA TRAKCJI,ABS, I UKŁAD KIEROWNICZY WSPÓŁDZIAŁA IDEALNIE.SŁABYM PUNKTEM SĄ ŁĄCZNIKI...

pixie2011-12-14

Ogólna ocena:

9/10

fajny, super wyposażony, w miarę dynamiczny, nie za wielki, bezpieczny, nie ma strachu że pójdą wtryski, turbina albo jeszcze coś co psuje obraz tanich diesli,
Opinia o układzie napędowym:
cvt daje radę, auto ostro przyśpiesza ja się je porządnie pogoni od zera, silnik prosty,ładnie brzmi jak na 4 cylindry,
Opinia o komforcie:
komfort jazdy bardzo dobry, czasem przy dużym wietrze słychać gwizdy zza drzwi, na tylnym siedzeniu mógłby być podłokietnik,
Opinia o nadwoziu:
bardzo fajny, ustawny,
Opinia o układzie jezdnym:
wspomaganie miękkie, mogłoby dawać lepsze uczucie kontaktu z drogą, słaba widoczność do tyłu, prowadzenie jak na taki czołg bardzo dobre, hamulce ostre, choć abs załącza dosyć późno,

Tonifive2010-09-06

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
gdy pedał dotyka podłogi - lece
Opinia o komforcie:
jazda super
Opinia o układzie jezdnym:
solidny,dobrze sie prowadzacy czołg z zacieciem

Średnie oceny NISSAN ROGUE

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
66.67%
głosów 2
Raczej tak
33.33%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
10.0/10
Układ kierowniczy
9.0/10
Hamulce
9.7/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.3/10
Skrzynia biegów
8.7/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.7/10
Resorowanie z obciążeniem
9.7/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
9.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.3/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
9.3/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.7/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
8.7/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.3/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
8.7/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
9.3/10
Koszty napraw
9.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny
1
Spalanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Inne
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Nissan Rogue brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Nissan Qashqai.

Nissan Rogue

Nissan Rogue

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Najciekawsza opinia użytkownika o Nissanie Rogue

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Krzysztof

liczba głosów: 48

Nissan Rogue S 2500 QR25DE CVT 172KM 2008r. hatchback

Ocena ogólna

WADĄ TEGO AUTA SĄ GABARYTY KTÓRE MOGĄ W MIEŚCIE SŁAPSZEMU KIEROWCY TROSZKE PRZESZKADZAĆ. ZALETĄ NAPEWNO JEST NIETUZINKOWA SYLWETKA I NIE ZNANY W POLSCE MODEL ZA KTÓRYM WIELE LUDZI SIĘ OGLĄDA I BUDZI RESPEKT NA DRODZE.NIEKTÓTYCH LUDZI MOŻE ZNIECHĘCIĆ SŁABY DOSTĘP DO CZĘŚCI ZAMIENNYCH , GDYŻ AUTO NIE WYSTĘPUJE W WIĘKSZOŚCI KATALOGACH ALE TAK NAPRAWDĘ TO NIC INNEGO JAK MIESZANKA NISSANA QASHQAJA Z X-TRIALEM. POZDRAWIAM

Układ napędowy

SILNIK BARDZO DOBRZE WSPÓŁGRA ZE SKRZYNIĄ CVT. PRZY SPOKOJNEJ JEŹDZIE SKRZYNIA UTRZYMUJE SILNIK NA MOŻLIWIE MAŁYCH OBROTACH WYKOŻYSTUJĄC DOBRY MOMENT OBROTOWY , CO DOBRZE WPŁYWA NA SPALANIE. PRZY WCIŚNIĘCIU PEDAŁU CAŁOŚĆ REAGUJE NATYCHMIAST DAJĄC DOBRE PRZYŚPIESZENIE TEGO AUTKA.

Widoczność

WIDOCZNOŚĆ Z PRZODU PRZY PARKOWANIU OGRANICZONA WYSOKĄ MASKĄ , Z TYŁU SŁABA JAK W INNYCH NISSANACH TEGO KSZTAŁTU. JA ZARADZIŁEM TYM PROBLEMOM MONTUJĄC CZUJNIKI W KOLORZE NADWOZIA Z PRZODU I Z TYŁU , KOSZT NIEWIELKI A CZUJE SIĘ OTOCZENIE

Komfort

ZAWIESZENIE TROSZKE ZA TWARDE BEZ OBCIĄŻENIA , GDY JEST ZAPAKOWANY JEST OK. FOTELE BARDZO WYGODNE CHOĆ BRAK REGULACJI WYSOKOŚCI PRZEDNICH FOTELI, BRAK TYLNEGO PODŁOKIETNIKA. SILNIK WYCISZONY BARDZO DOBRZE ,NIEWIELKIE GWIZDY PO PRZEKROCZENIU 150 Km/h

Nadwozie

WNĘTRZE BARDZO PRZESTRONNE NAWET NAD GŁOWĄ NA TYLNYCH SIEDZENIACH .ŻADNE PLASTIKI NIE TRZESZCZĄ , BAGAŻNIK PRZESTRONNY Z DUŻĄ ILOŚCIĄ SCHOWKÓW POD PODŁOGĄ BAGAŻNIKA .

Układ jezdny

ZAWIESZENIE JAK I CAŁY UKŁAD JEZDNY DOBRZE DOPASOWANY DO GABARYTÓW TEGO AUTKA , JEST SOLIDNY DOŚĆ DOBRZE TŁUMI POLSKIE NIERÓWNOŚCI.JAK NA SWOJE GABARYTY DOBRZE TRZYMA SIĘ NA OSTRYCH ZAKRĘTACH, KONTROLA TRAKCJI,ABS, I UKŁAD KIEROWNICZY WSPÓŁDZIAŁA IDEALNIE.SŁABYM PUNKTEM SĄ ŁĄCZNIKI STABILIZATORA ALE PASUJĄCE ZAMIENNIKI OD QASHQAJA CZY KALEOSA SĄ BARDZIEJ DOSTĘPNE WIĘC ŻADEN PROBLEM.

Naprawy

DO TEJ PORY BEZ ZARZUTU.

Wentylacja i ogrzewanie

AUTO NAGŻEWA SIĘ BARDZO SZYPKO JAK NA TAKI MOTOR. KLIMA W MOIM MODELU JEST NIESTETY RĘCZNA WIĘC WIADOMO ALE WUDAJNOŚĆ BDB.

Elektryka/elektronika

JAK DO TEJ PORY Z ELEKTRONIKĄ NIC SIĘ NIE DZIEJE. JDYNIE JESLI CHODZI O RADIO MA CZESTOTLIWOSC AMERYKANSKĄ WIĘC NIE ŁAPIE LUB SŁABO ŁAPIE STACJI Z CZĘSTOTLIWOŚCIĄ PARZYSTĄ ALE ODTWARZACZ CD I DZWIĘK SUPER

Zobacz również opinie:

Nissan Rogue: hatchback, van

Nissan Rogue: benzyna, benzyna+gaz

Nissan Rogue: 2.5

Nissan Rogue: 2008