Nissan Tino opinie, oceny użytkowników, Nissan Tino spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Nissan Tino

Liczba ocen: 14

Średnia ocena:

8.64/10

Nissan Tino spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.50/10.65 8.07
trasa 6.70/8.95 6.27
cykl mieszany 8.00/9.35 6.93

Tino

OCENY NISSANA TINO


Ogólna ocena:  

10/10


Jedynie nie wiem co do rozrządu owszem jest łańcuch gdzie w innycha autach zapewniają dożywotność. Ale jak moge prosić o fachowca wypowiedz to : arekp405gt@op.pl będe wdzięczny
Opinia o układzie napędowym:
na autostradzie turbina rewelacyjnie podciąga moc tyrbo+intercoler to muzyka
Opinia o komforcie:
co do wyciszenia to nie limuzyna
Opinia o nadwoziu:
ten dział to ideał . Rdzy nie mam
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi sie super , jest sztywny .Tył belka z maximy pochodzi. Jest sztywności jak w hondzie cvic.Słychać jak sie tłucze po dziurach ale nie pochyla sie ani nie pływa.Idzie jak strzała.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Świetny samochód rodzinny. Wygodny na dojazdy do pracy jaki i wypady wakacyjne z rodziną. Samochód praktycznie bez awaryjny i tani w eksploatacji. Niema problemu z dostępem do części zamiennych i są niedrogie. Wadą jest może to, że przy większych prędkościach jest trochę głośny.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
Wrażenie jakby 115KM nie umiało ruszyć tego auta ale wkońcu to auto rodzinne i te przyspieszenie wystarczy by uciec ze skrzyżowania (bez pisków)
Opinia o komforcie:
Brakuje mi jedynie podłkietnika
Opinia o układzie jezdnym:
Zawieszwnie uniwersalne. Jednak przy większym obciążeniu staje się podsterowny.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Generalnie auto ma swoje lata i nie należy liczyć na 100% niezawodność. Pojawiające usterki są średnio dokuczliwe - nawet klimatyzacja - ale w jej przypadku bardzo kosztowna.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


bardzo wygodny dla kierowcy i wszystkich pasażerów
Opinia o układzie napędowym:
odrobinę za mało mocy
Opinia o układzie jezdnym:
super autko dla rodziny, duża przestrzeń bagażowa, idealny na dłuższe wycieczki
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY NISSAN TINO

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 71.43% głosów 10
Raczej tak 28.57% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.1/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
9.1/10
Parkowanie
8.6/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.6/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.4/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.1/10
Wyciszenie
6.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.9/10
Przestrzeń z tyłu
8.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.9/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
8.1/10
Karoseria
7.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.8/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.8/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.3/10
Elektronika
9.3/10
Naprawy
Niezawodność
8.9/10
Koszty napraw
7.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 4
Spalanie 2
Nadwozie 2
Komfort jazdy 1
Wnętrze 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Nadwozie 1
Wnętrze 1
Układ jezdny 1
Spalanie 1
Komfort jazdy 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Nissan Tino brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Scenic.

  Nissan

  Tino

  Renault

  Scenic

Zobacz również opinie:

Nissan Tino: mini-van, van

Nissan Tino: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Nissan Tino: 1.8, 2.2

Nissan Tino: 2004, 2003, 2002, 2001