Oldsmobile Bravada opinie, oceny użytkowników, Oldsmobile Bravada spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Oldsmobile Bravada

Liczba ocen: 1

Średnia ocena: 8.00/10

Oldsmobile Bravada spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
16.00/-.--
-.--
trasa
11.50/-.--
-.--
cykl mieszany
13.50/-.--
-.--

Oceny OLDSMOBILA BRAVADA

2011-08-04

Ogólna ocena:

8/10

Samochód bardzo dobry na drogi, trochę za miękki w ciężki teren.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik bardzo elastyczny, zresztą jak w automacie, czasem brakuje trochę ostrzejszego przyspieszenia, zresztą wszystko zależy od wagi nogi.
Opinia o komforcie:
Komfort jazdy jak w dobrym samochodzie osobowym
Opinia o nadwoziu:
Samochód bardzo wygodny zarówno dla pasażerów jak i dla kierocy. Obsuga prosta i poręczna. Wszystko może wykonywać kierowca bez spoglądania na przyciski. Wszystko jest pod ręką
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze trzyma się nawierzchni, jest miękki niczym limuzyna ale jak się jeździ łównie po szosach to wielka zaleta, nie wynosi na zakrętach ani nie przechyla się-jest stosunkowo niski, na gwałtownych uskokach potrafi dobić, układ kierowniczy precyzyjny-prowadzi się głównie jedną ...

Średnie oceny OLDSMOBILE BRAVADA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
0.00%
głosów 0
Raczej tak
100.00%
głosów 1
Trudno powiedzieć
0.00%
głosów 0
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
0.00%
głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.0/10
Układ kierowniczy
10.0/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
9.0/10
Silnik
9.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.0/10
Przyspieszenie 60-120km
8.0/10
Przyspieszenie 80-120km
8.0/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
10.0/10
Resorowanie z obciążeniem
10.0/10
Fotele przednie
9.0/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.0/10
Wyciszenie
9.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
10.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
10.0/10
Bagażnik
9.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
10.0/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
9.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
7.0/10
Widocznośc do tyłu
8.0/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
9.0/10
Elektronika
9.0/10
Naprawy
Niezawodność
8.0/10
Koszty napraw
10.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Wentylacja i ogrzewanie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Oldsmobile Bravada brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Renault Clio.

Oldsmobile Bravada

Oldsmobile Bravada

Renault Clio

Renault Clio

Najciekawsza opinia użytkownika o Oldsmobilu Bravada

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 59

Oldsmobile Bravada 4300 v6 190KM 2000r. terenowy

Ocena ogólna

Samochód bardzo dobry na drogi, trochę za miękki w ciężki teren.

Układ napędowy

Silnik bardzo elastyczny, zresztą jak w automacie, czasem brakuje trochę ostrzejszego przyspieszenia, zresztą wszystko zależy od wagi nogi.

Widoczność

Widoczność jak w terenówkach mniejsza niż w samochodach osobowych, ale jest wystarczająca

Komfort

Komfort jazdy jak w dobrym samochodzie osobowym

Nadwozie

Samochód bardzo wygodny zarówno dla pasażerów jak i dla kierocy. Obsuga prosta i poręczna. Wszystko może wykonywać kierowca bez spoglądania na przyciski. Wszystko jest pod ręką

Układ jezdny

Bardzo dobrze trzyma się nawierzchni, jest miękki niczym limuzyna ale jak się jeździ łównie po szosach to wielka zaleta, nie wynosi na zakrętach ani nie przechyla się-jest stosunkowo niski, na gwałtownych uskokach potrafi dobić, układ kierowniczy precyzyjny-prowadzi się głównie jedną jedną ręką. Automatyczne przełączanie napędu na 4 koła to duża wygoda i nie zauważa się miejsc śliskich i śniegu.

Naprawy

Koszty napraw w stosunku do innych samochodów są bardzo niskie. Części są bardzo tanie, oczywiście sprowadzane z USA bo w kraju zdzierają. Ja kupuję przez paypala na eBayu. Wtedy ceny są pporównywalne z cenami części np do Opla

Wentylacja i ogrzewanie

Posiada świetną klimatyzację. Jedyne czego brak to nawiew na tylne siedzenia.

Elektryka/elektronika

Dotychczas po usunięciu awarii które odziedziczyłem po poprzednikach niemam kłopotu z elektryką czy elektroniką. Czujniki nad wszystkim czuwają i ewntualne błędy pokazują.

Zobacz również opinie:

Oldsmobile Bravada: terenowy

Oldsmobile Bravada: benzyna

Oldsmobile Bravada: 4.3

Oldsmobile Bravada: 2000