Opel Agila opinie, oceny użytkowników, Opel Agila spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Agila

Liczba ocen: 26

Średnia ocena:

7.96/10

Opel Agila spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 6.89/8.00 6.00
trasa 5.76/6.00 4.70
cykl mieszany 6.30/7.00 5.30

Agila

OCENY OPLA AGILA


Ogólna ocena:  

8/10


autko oceniam bardzo dobrze, sprawdza się zarówno jako "miejski lew parkietu",jak i rodzinny mini-van do dalekich podróży,przedewszystkim jest niezawodne, po 7-latach zrobiłem z ciekawosci dokładny przegląd, zawieszenie i silnik nadal są w bardzo bobrym stanie. agilkę polecam osob...
Opinia o układzie napędowym:
biegi wrzuca się całkiem przyzwoicie, silnik jest nieco mało dynamiczy jeśli chodzi o 1,2 a 1,0 to już sobie nie wyobrażam chyba staje po górkę załadowany,o przyspieszeniu nie ma co mówić to typowe miejkie autko
Opinia o komforcie:
zawieszenie jest dość komfortowe, elegancko lekko kołysze przy dużym obciążeniu, przy pustym nieco sztywnieje co sprawia bezpieczne wrażenie,fotele przednie są wygodne i nieżle "trzymają" z tyłu jest bardzo wygodnie i wbrew pozorom dużo miejsca,przy dużych prędkościach nieco...
Opinia o nadwoziu:
przestrzeni jest dosć dużo choć z zewnątrz może się wydawać ,że to malutkie autko, wygodne w obsłudze, niestetyty mały bagażnik,ale po złożeniu tylnej kanapy to prawdziwy hangar, materiały są niezłe nic nie "pęka" i nie "skrzypi"
Opinia o układzie jezdnym:
autko dosc małe i wysokie ,ale prowadzi się bardzo dobrze, nieżle wpisuje się w zakręt, dobrze się parkuje na "kopertę" między stojące sam. w miejcu gdzie kierowca "malucha" by zrezygnował, uwaga na hamulce nieprzyzwyczajonym stanie "dęba"
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Doskonały samochód miejski ale w trasie też się nieźle sprawuje. Łatwe parkowanie ! Żadnych problemów z chłodzeniem w korkach. Zużycie paliwa podane dla gazu. W zasadzie bezawaryjne, prosta obsługa, żadnych zbędnych bajerów. Doskonałe autko dla osób mających niewielką wiedzę...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik mimo takiego przebiegu nie wykazuje nieszczelności. Praktycznie jeżdżę od wymiany oleju do wymiany bez dolewek. Dynamika taka sobie ale to nie jest samochód sportowy. Skrzynia biegów zaczyna wykazywać luzy na przełożeniach.
Opinia o komforcie:
Niestety, jest to auto dość głośne. Jeżdżenie bez obciążenia spowodowało konieczność wymiany tylnych amortyzatorów.
Opinia o nadwoziu:
Dość wygodne auto. Dużo miejsca z przodu i tyłu. Wysokie umieszczenie foteli sprawia, że bardzo wygodnie się wsiada i wysiada z samochodu. Niestety mały bagażnik. Jakość plastików raczej słaba.
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo ważny jest właściwy dobór ogumienia. Niewłaściwe opony powodują to, że samochód "pływa" w koleinach. Ja korzystam z opon Dunlop i takie zjawisko nie występuje. Samochód zachowuje się jak "przylepiony" do jezdni bez względu na to czy jest sucha czy mokra.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Rewelacja za rozsądną cenę
Opinia o układzie napędowym:
przyspieszenia wymagać nie można od silnika 1.0, ale też nikt nie powinien oczekiwać cudów. czasem zgrzyta trzeci bieg, pomimo obowiązkowej dla agili wymiany oleju w skrzyni biegów po 30 tys. km
Opinia o komforcie:
fotele bardzo wygodne, tylna kanapa podniesiona wyżej co dodatkowo poprawia widoczność pasażerów. wyciszenie nieciekawe, łańcuch rozrządu pracuje mało komfortowo.
Opinia o nadwoziu:
wnętrze idealne, jak na takie małe pozornie autko jest bardzo pojemny. we wnętrzu mało schowków, z możliwości aranżacji jedynie składana tylna kanapa 2/3, ale za to złożenie proste i tworzy równą podłogę powiększając gabaryt bagażnika, bez problemu można przewozić pralkę, itp. k...
Opinia o układzie jezdnym:
Z uwagi na swoją budowę nie jest mistrzem zakrętów, ale za to bardzo zwrotny, idealny w parkowaniu, doskonała widoczność przez szyby, duże lusterka boczne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

5/10


Samochód jest obrotny w mieście.Fotele są bardzo niewygodne i auto ma mały bagażnik oraz mało miejsca w wnętrzu.
Opinia o układzie napędowym:
Nie powiedziałabym , że auto jest elastyczne.Skrzynia biegów jest ok.W silniku ostatnio coś stuka i trzeszczy.Ostatnio nie używałam auta przez 2 dni.Auto przyspiesza dosyć dobrze , ale czasem ma problemy i silnik głośno chodzi.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie jest ok.Fotele są bardzo niewygodne.Gdy W samochodzie znajdują się 4 osoby jest bardzo ciasno.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik jest jest bardzo mały , ale dla mnie może być.Karoseria po 11 latach nie wygląda za dobrze.
Opinia o układzie jezdnym:
Jestem już 15 lat za kierownicą , Agilę prowadzi się średnio , ale lubię ten samochód chociaż czasem zawodzi.Jeśli chodzi o parkowanie to źle mi się parkuje.Hamulce są bardzo mocne auto w mieście spisuje się OK.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Typowo miejski samochod, do pracy i po zakupy. Na dalekie trasy -szczególnie z dzieckiem-absolutnie wykluczone!!! Przy większym obciążeniu często łapie się "gumy". UWAGA!Części do niego-nie do dostania w zwykłych sklepach motoryzacyjnych-bo wszystko jest nietypowe!A w serwisie p...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik praktycznie bezawaryjny, olej należy wymieniać raz w roku bez względu na ilość przejechanych kilometrów.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie twarde...ale nierówności trzeba pokonywać wolniutko, bo pasażerowie z tyłu podskakują pod sufit. To jedyny, aczkolwiek uciążliwy mankament.
Opinia o nadwoziu:
Bagażnik malutki.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 6


ŚREDNIE OCENY OPEL AGILA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 69.23% głosów 18
Raczej tak 15.38% głosów 4
Trudno powiedzieć 7.69% głosów 2
Raczej nie 3.85% głosów 1
Nie 3.85% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.8/10
Hamulce
8.7/10
Parkowanie
9.2/10
Napęd
Elastyczność
7.2/10
Skrzynia biegów
7.0/10
Silnik
8.1/10
Przyspieszenie 0-100km
6.6/10
Przyspieszenie 60-120km
6.8/10
Przyspieszenie 80-120km
6.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
7.3/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.0/10
Wyciszenie
6.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
7.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.1/10
Możliwość aranżacji
7.3/10
Karoseria
8.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.1/10
Widocznośc do tyłu
8.8/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.3/10
Koszty napraw
5.5/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 7
Komfort jazdy 3
Wnętrze 3
Widoczność 2
Wentylacja i ogrzewanie 1
Napęd 1
Spalanie 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Komfort jazdy 5
Wentylacja i ogrzewanie 5
Spalanie 2
Układ jezdny 1
Inne 1
Nadwozie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Agila brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Toyota Yaris.

  Opel

  Agila

  Toyota

  Yaris

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Agila

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Agila

liczba głosów: 21

Opel Agila 1000 12V KM 2003r. van

Ocena ogólna
Rewelacja za rozsądną cenę

Układ napędowy
przyspieszenia wymagać nie można od silnika 1.0, ale też nikt nie powinien oczekiwać cudów. czasem zgrzyta trzeci bieg, pomimo obowiązkowej dla agili wymiany oleju w skrzyni biegów po 30 tys. km

Widoczność
widoczność wokół jak w helikopterze

Komfort
fotele bardzo wygodne, tylna kanapa podniesiona wyżej co dodatkowo poprawia widoczność pasażerów. wyciszenie nieciekawe, łańcuch rozrządu pracuje mało komfortowo.

Nadwozie
wnętrze idealne, jak na takie małe pozornie autko jest bardzo pojemny. we wnętrzu mało schowków, z możliwości aranżacji jedynie składana tylna kanapa 2/3, ale za to złożenie proste i tworzy równą podłogę powiększając gabaryt bagażnika, bez problemu można przewozić pralkę, itp. karoseria również po 10 latach ani śladu korozji, lakier lśni jak nowy, nigdy nie był malowany.

Układ jezdny
Z uwagi na swoją budowę nie jest mistrzem zakrętów, ale za to bardzo zwrotny, idealny w parkowaniu, doskonała widoczność przez szyby, duże lusterka boczne

Naprawy
niezawodny, koszty utrzymania niewysokie. zbiornik paliwa wymieniono na akcji serwisowej - korozja i przeciekanie.

Wentylacja i ogrzewanie
trzeba pamiętać tylko o corocznej wymianie filtra kabinowego, do którego jest bajecznie prosty dostęp (pod nogami pasażera), nie trzeba demontować podszybia, jak w innych pojazdach.

Pełna opinia o Opel Agila 1000 12V KM 2003r. van »

Zobacz również opinie:

Opel Agila: hatchback, inne, kombi, mini-van, van

Opel Agila: benzyna, olej napędowy, benzyna+gaz

Opel Agila: 1.0, 1.2, 1.3

Opel Agila: 2012, 2008, 2007, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000