Opel Antara opinie, oceny użytkowników, Opel Antara spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Antara

Liczba ocen: 9

Średnia ocena: 7.78/10

Opel Antara spalanie (l/100km)

benzyna / gaz
diesel
miasto
8.00/9.70
9.50
trasa
6.80/8.10
8.35
cykl mieszany
7.70/9.00
9.00

Oceny OPLA ANTARA

2015-10-13

Ogólna ocena:

10/10

Dla mnie rewelacja. Szczególnie chwalę wysokie zawieszenie i wygodę przy wsiadaniu i wysiadaniu. Nie muszę się "wczołgiwać" do auta. Bogate wyposażenie. Zimą sprawdzają się podgrzewane fotele
Opinia o układzie napędowym:
Dla ekonomicznego stylu jazdy osiągi są optymalne.
Opinia o komforcie:
Dość twarde zawieszenie. Szczególnie na naszych dziurawych ulicach odczuwa się mały dyskomfort.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko na swoim miejscu. Jest to mój 11 samochód i pod względem ergonomii i wyposażenia najlepszy.
Opinia o układzie jezdnym:
Bez uwag.

Leszek2010-01-30

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
Brakuje 6 biegu
Opinia o nadwoziu:
Włącznik podgrzewanych siedzeń i gniazdo zasilające umieszczone pod podłokietnikiem (praktycznie brak możliwości obsługi w czasie jazdy), zbyt krótki podłokietnik w dodatku samoczynnie przesuwa się do tyłu
Opinia o układzie jezdnym:
Duży promień skrętu, na plus czujniki parkowania przód i tył

Openus2009-06-26

Ogólna ocena:

8/10

zalety: układ jezdny bardzo dobre prowadzenie i widoczność wady: silnik (ociężały w niskich partiach obrotów) spalanie
Opinia o układzie napędowym:
Brak dołu. Potężna turbo dziura. Ociężały w dolnych partiach obrotów.
Opinia o układzie jezdnym:
Porażka to czujniki parkowania przód i tył. Gdy aktywny przód to tył równocześnie nie działa. Gdy cofamy i pika nam przód to nie włącza się czujnik tylny.

2010-02-19

Ogólna ocena:

8/10


Opinia o układzie napędowym:
ok
Opinia o komforcie:
Wygodne przestronne auto nawet na długich trasach 10 - 13 godzin ok
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze się jeździ stabilny, bardzo dobrze działa kontrola trakcji nawet w zimię nie można go wprowadzić w wymuszony poślizg

2010-07-16

Ogólna ocena:

9/10

Bezstresowa jazda w każdych warunkach.

Średnie oceny OPEL ANTARA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak
33.33%
głosów 3
Raczej tak
44.44%
głosów 4
Trudno powiedzieć
11.11%
głosów 1
Raczej nie
0.00%
głosów 0
Nie
11.11%
głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.6/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
8.2/10
Parkowanie
7.2/10
Napęd
Elastyczność
7.7/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.3/10
Przyspieszenie 0-100km
7.9/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.2/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.3/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.4/10
Wyciszenie
7.0/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.2/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.2/10
Bagażnik
8.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
9.0/10
Karoseria
8.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.3/10
Widoczność w lusterkach
9.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.6/10
Elektronika
7.3/10
Naprawy
Niezawodność
7.1/10
Koszty napraw
5.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy
4
Wentylacja i ogrzewanie
1
Układ jezdny
1
Niezawodność
1
Nadwozie
1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie
4
Inne
1
Wentylacja i ogrzewanie
1
Awaryjność
1
Przydatne informacje

Osoby zainteresowane autem Opel Antara brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chevrolet Captiva.

Opel Antara

Opel Antara

Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva

Zobacz również opinie:

Opel Antara: kombi, terenowy, van

Opel Antara: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Antara: 1.6, 2.0

Opel Antara: 2008, 2007, 1996