Opel Antara opinie, oceny użytkowników, Opel Antara spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Antara

Liczba ocen: 7

Średnia ocena:

7.71/10

Opel Antara spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.00/9.70 11.20
trasa 6.80/8.10 9.90
cykl mieszany 7.70/9.00 10.50

Antara

OCENY OPLA ANTARA


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Brakuje 6 biegu
Opinia o nadwoziu:
Włącznik podgrzewanych siedzeń i gniazdo zasilające umieszczone pod podłokietnikiem (praktycznie brak możliwości obsługi w czasie jazdy), zbyt krótki podłokietnik w dodatku samoczynnie przesuwa się do tyłu
Opinia o układzie jezdnym:
Duży promień skrętu, na plus czujniki parkowania przód i tył
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


zalety: układ jezdny bardzo dobre prowadzenie i widoczność wady: silnik (ociężały w niskich partiach obrotów) spalanie
Opinia o układzie napędowym:
Brak dołu. Potężna turbo dziura. Ociężały w dolnych partiach obrotów.
Opinia o układzie jezdnym:
Porażka to czujniki parkowania przód i tył. Gdy aktywny przód to tył równocześnie nie działa. Gdy cofamy i pika nam przód to nie włącza się czujnik tylny.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
ok
Opinia o komforcie:
Wygodne przestronne auto nawet na długich trasach 10 - 13 godzin ok
Opinia o układzie jezdnym:
Bardzo dobrze się jeździ stabilny, bardzo dobrze działa kontrola trakcji nawet w zimię nie można go wprowadzić w wymuszony poślizg
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Bezstresowa jazda w każdych warunkach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


narazie jest ok
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY OPEL ANTARA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 28.57% głosów 2
Raczej tak 57.14% głosów 4
Trudno powiedzieć 14.29% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
7.1/10
Napęd
Elastyczność
7.9/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.0/10
Przyspieszenie 0-100km
7.6/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.4/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
7.6/10
Jazda z kompletem pasażerów
8.7/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.0/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.7/10
Bagażnik
7.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
8.7/10
Karoseria
8.4/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.9/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
9.0/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.0/10
Elektronika
7.1/10
Naprawy
Niezawodność
6.9/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 2
Układ jezdny 1
Niezawodność 1
Nadwozie 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Awaryjność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Antara brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Chevrolet Captiva.

  Opel

  Antara

  Chevrolet

  Captiva

Zobacz również opinie:

Opel Antara: kombi, terenowy

Opel Antara: olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Antara: 1.6, 2.0

Opel Antara: 2008, 2007, 1996