Opel Astra opinie, oceny użytkowników, Opel Astra spalanie coupe (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Astra

coupe

Liczba ocen: 21

Średnia ocena:

8.19/10

Opel Astra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.95/10.98 6.25
trasa 7.02/8.66 5.08
cykl mieszany 8.73/10.10 5.50

Astra

OCENY OPLA ASTRA


Ogólna ocena:  

1/10


NIE KUPUJCIE OPLA Z TEGO ROCZNIKA I O TAKIM PRZEBIEGU TO SZCZERUP I TYLE . NIE WYMIENIŁEM WSZTSTKICH WAD TEGO AUTA BO DUŻO NAPRAWDE JESZCZE BY PISAĆ .AUTO NADAJE SIĘ NA ZŁOM SORY ZA BŁĘDY
Opinia o układzie napędowym:
po 225000 km z gazem od 4 lat silnik do wymiany chyba że ma się dobrego mechanika koszt naprawi ok 3000- 4000zł
Opinia o komforcie:
po takim przebiegu zawieszenie do wymiany koszt ok 1000 zł ale jeśli zawieśenie ( amory itd ) zą dobre to nawet można pośmigać 3MA SIĘ DROGI DOBRZE
Opinia o nadwoziu:
przestrzeń i nateriały kwestia względna. karoseria hmm no cóż wypadaja w niej pomału dzióry szczegulnie błotniki.
Opinia o układzie jezdnym:
auto prowadzi sié dobrze hamuje nieźle ale jeśli się naprawi naprawi hamulce w szczegulności przód poniewarz lubią się blokować klocki co dla mniej doświadczonych kierowców grozi pożarem mówię powarznie w tym roczniku układ hamulcowy jest awaryjny ale morzna kupić tanio zaciski prze...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Auto jest na prawdę bardzo udane. Wspaniale się prowadzi, bezpieczne, jest cicho i przyjemnie, muzyczka płynie czyściusieńko, bez skrzypienia plastików i strzałów zawieszenie. Mógłby palić trochę mniej ale konkurencja w tych kwestiach nie jest w ogóle lepsza (patrz golf V 1,6; patrz foc...
Opinia o nadwoziu:
jak na auto w wersji coupe uważam że ilość przestrzeni jest bardzo dobra. Mojemu koledze (ma 195 cm wzrostu) w ogóle nie przeszkadza jak jedzie z tyłu.
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie oraz układ kierowniczy są po prostu niesamowite, wydaje się jakby się po torach jechało. Obniżona punktacja za parkowanie z powodu małej widoczności do tyłu jednak można się do tego przyzwyczaić.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Przy takiej mocy przydałby się tylny napęd ale przedni jeszcze daje tutaj rade.(moja astra ma podkręcony silnik do 220KM)
Opinia o komforcie:
Zawieszenie w tym modelu jest seryjnie utwardzone więc na próżno szukać tu komfortu limuzyny ,za to trzyma się drogi nadzwyczaj dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Modele Bertone posiadają raczej bogatsze wyposażenie od popularnych modeli hatchback czy kombi.W większości przypadków można znalezc tu skórę reg. wysokości foteli przód czy sterowanie radia z koła kierownicy.
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce mogły by być ciut lepsze a widoczność przy parkowaniu jest troche ograniczona z uwagi na linię coupe ale nie powinna sprawiać większych problemów.Przy ograniczonym miejscu do parkowania może być problem z otwarciem drzwi z racji na ich długość.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

6/10


Jak wiadomo OPEL to niemiecka wersja poloneza. Autko do jazdy, części dosyć tanie, awaryjność przeciętna.
Opinia o układzie napędowym:
Takie autko z taką mocą i momentem spisuje się świetnie.
Opinia o komforcie:
Proszę pamiętać, że nie jest to limuzyna tylko autko pseudo sportowe.
Opinia o nadwoziu:
Auto bardzo ładnie się prezentuje, utrudniony dostęp do bagażnika, nie polecam dla młodych rodziców (problem z dobraniem wózka).
Opinia o układzie jezdnym:
Dosyć stabilny na nierównościach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


jak dla mnie to niezły samochód (spalanie rewelka)świetny według mojej żony ,wyciszenie kabiny i przyspieszenia wcześniej miała golfika 1.9 model 4
Opinia o układzie napędowym:
dosyć zrywny chociaż często trzeba zmieniać biegi, za długa 4 po zmianie na 5 trzeba utrzymywać dużą prędkość (za dużą jak na taki mały sam.a dosyć duży silnik )
Opinia o komforcie:
dobrze trzyma się drogi ,doskonały dla 2 dorosłych i 2 dzieci (za wysokim kierowcą 180+,będzie problem z miejscem na tylnej kanapie) poza tym przy 4 dorosłych osobach zdecydowanie gorzej się prowadzi
Opinia o nadwoziu:
mało miejsca na tylnej kanapie raczej dla 4 niż 5 osób
Opinia o układzie jezdnym:
Dobrze się prowadzi elastyczny silnik,dobrze przyspiesza
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 5


ŚREDNIE OCENY OPEL ASTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 80.95% głosów 17
Raczej tak 9.52% głosów 2
Trudno powiedzieć 4.76% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 4.76% głosów 1
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.4/10
Hamulce
8.5/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.2/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.7/10
Przyspieszenie 0-100km
8.1/10
Przyspieszenie 60-120km
8.1/10
Przyspieszenie 80-120km
8.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.7/10
Resorowanie z obciążeniem
7.3/10
Fotele przednie
8.1/10
Fotele tylne
7.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.3/10
Wyciszenie
7.1/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.8/10
Przestrzeń z tyłu
7.8/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.6/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.0/10
Możliwość aranżacji
7.1/10
Karoseria
8.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.7/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
6.9/10
Widoczność w lusterkach
8.1/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.4/10
Elektronika
6.5/10
Naprawy
Niezawodność
6.7/10
Koszty napraw
5.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 2
Nic 2
Układ jezdny 2
Nadwozie 1
Spalanie 1
Komfort jazdy 1
Inne 1
Niezawodność 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Wentylacja i ogrzewanie 3
Spalanie 2
Inne 1
Awaryjność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Astra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Focus.

  Opel

  Astra

  Ford

  Focus

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Astra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Bartek

liczba głosów: 18

Opel Astra astra 1600 16V 105KM 1998r. coupe

Ocena ogólna
NIE KUPUJCIE OPLA Z TEGO ROCZNIKA I O TAKIM PRZEBIEGU TO SZCZERUP I TYLE . NIE WYMIENIŁEM WSZTSTKICH WAD TEGO AUTA BO DUŻO NAPRAWDE JESZCZE BY PISAĆ .AUTO NADAJE SIĘ NA ZŁOM SORY ZA BŁĘDY

Układ napędowy
po 225000 km z gazem od 4 lat silnik do wymiany chyba że ma się dobrego mechanika koszt naprawi ok 3000- 4000zł

Widoczność
widoczność z przodu utrudniają słupki można się nadziać przy ścinaniu...

Komfort
po takim przebiegu zawieszenie do wymiany koszt ok 1000 zł ale jeśli zawieśenie ( amory itd ) zą dobre to nawet można pośmigać 3MA SIĘ DROGI DOBRZE

Nadwozie
przestrzeń i nateriały kwestia względna. karoseria hmm no cóż wypadaja w niej pomału dzióry szczegulnie błotniki.

Układ jezdny
auto prowadzi sié dobrze hamuje nieźle ale jeśli się naprawi naprawi hamulce w szczegulności przód poniewarz lubią się blokować klocki co dla mniej doświadczonych kierowców grozi pożarem mówię powarznie w tym roczniku układ hamulcowy jest awaryjny ale morzna kupić tanio zaciski przednie używane z nowszego modelu ok (50 zł) a i lubi się zepsuć pąpa wspomagania (elektryczna rzebrowana) użuwana kosztuje ok 600-900 zł nowa wolę nie mówić

Naprawy
wieksze niż w japońcach

Wentylacja i ogrzewanie
średnie klima zaczyna głośniej chodzić jeszcze rok bez remątu i po niej

Elektryka/elektronika
co ty durzo mówić komputer wariuje jak by nie instalacja gazowa która ma własne sterowanie to auto nie chciało by mi jechać (łapie błędy) (wtryski)

Pełna opinia o Opel Astra astra 1600 16V 105KM 1998r. coupe »

Zobacz również opinie:

Opel Astra: cabrio, coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Opel Astra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Astra: 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 5.6, 8.0

Opel Astra: 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989, 1988