Opel Astra opinie, oceny użytkowników, Opel Astra spalanie 2004r. (strona 3)

Opinie o samochodach Opel Astra

2004r.

Liczba ocen: 30

Średnia ocena:

8.43/10

Opel Astra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.56/7.87 5.80
trasa 6.76/7.08 4.90
cykl mieszany 7.69/7.40 5.40

Astra

OCENY OPLA ASTRA


Ogólna ocena:  

8/10


Zalety - mało pali w stosunku do wielkości samochodu, stosunkowo tanie naprawy - dużo niedrogich zamienników części, niezawodny - nie zdarzyło się, żeby nie zapalił nawet w mrozy powyżej 20 stopni. wady - wolno nagrzewa się wnętrze, dosyć głośne wnętrze.
Opinia o komforcie:
Przy właczonym nawiewie, jest dosyć głośno.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Mała awaryjność,ładna sylwetka, bagażnik 370 l wystarczajacy dla 2,3 osób w podróży.Hamulce bębnowe z tyłu są trochę za słabe, ale hamulec ręczny jest ok.Autko tanie w eksploatacji.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
Kupiłem Astre II w BELGI miało 13 tyś przebiegu. Przy przebiegu ok 85 tyś. padł moduł w alternatorze, Bardzo ekonomiczne i bezawaryjne autko polecam.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10



Opinia o układzie napędowym:
j.w.
Opinia o komforcie:
jw
Opinia o nadwoziu:
jw
Opinia o układzie jezdnym:
zawsze moze byc lepiej :) ale jestem zadowolony dlatego nie 10
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


mała ilość i zbyt małe kieszenie i miejsca na drobiazgi, brak uchwytu na kubki
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY OPEL ASTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 73.33% głosów 22
Raczej tak 20.00% głosów 6
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 6.67% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.9/10
Układ kierowniczy
8.9/10
Hamulce
8.1/10
Parkowanie
8.3/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
7.5/10
Przyspieszenie 60-120km
7.9/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.5/10
Resorowanie z obciążeniem
8.2/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.5/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.7/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.4/10
Możliwość aranżacji
7.4/10
Karoseria
8.3/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.0/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
7.5/10
Elektronika
7.4/10
Naprawy
Niezawodność
7.9/10
Koszty napraw
6.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 6
Napęd 5
Niezawodność 4
Spalanie 2
Układ jezdny 2
Wnętrze 2
Nic 1
Nadwozie 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 6
Inne 5
Wnętrze 3
Spalanie 3
Nadwozie 2
Widoczność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Astra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Focus.

  Opel

  Astra

  Ford

  Focus

Zobacz również opinie:

Opel Astra: cabrio, coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Opel Astra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Astra: 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 5.6, 8.0

Opel Astra: 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989, 1988