Opel Astra opinie, oceny użytkowników, Opel Astra spalanie 1.4 benzyna+gaz (strona 3)

Opinie o samochodach Opel Astra

1.4 benzyna+gaz

Liczba ocen: 82

Średnia ocena:

7.57/10

Opel Astra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.40/9.27 -.--
trasa 6.78/7.53 -.--
cykl mieszany 7.66/8.20 -.--

Astra

OCENY OPLA ASTRA


Ogólna ocena:  

7/10


Doskonałe auto rodzinne i do jazdy po mieście na trasie brak mocy ale do spokojnej jazdy polecam.
Opinia o układzie napędowym:
Do 90 km/h przyspiesza poprawnie później to już dramat i nic nie dają redukcje .
Opinia o komforcie:
Resorowanie z obciążeniem bardzo dobre.
Opinia o nadwoziu:
Niestety korozja to wada z której Astra słynie.Korozje miałem na przedniej klapie i na krawędziach błotników z tyłu. Słabym punktem jest wlew paliwa ale to dzięki gąbce przyklejonej po wewnetrznej stronie nadkola. Po oderwaniu i zwalczeniu korozji jest ok.
Opinia o układzie jezdnym:
Minus to kołysanie na zakrętach.Słabe hamulce jadąc z obciążeniem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Brak klimy,wspomagania kierownicy,słabo zabezpieczony przed korozją. A zalety to-ekonomia,bezawaryjność,brak zawodnej elektroniki,miękki i elastyczny.
Opinia o układzie napędowym:
Jeśli nie masz zamiaru szaleć,to silniczek wystarczy.Przede wszystkim jest on nie do zajechania,zrobiłem 150tys.km na gazie a silnik jak nowy.Nie bierze nic oleju,nigdziej żadnych przecieków.
Opinia o komforcie:
Do 150tys.km musiałem sprawdzać obrotomierzem czy silnik pracuje.Nie było go słychać ani czuć żadnych wibracji.
Opinia o nadwoziu:
Słabo zabezpieczona blacha.Po 15 latach rdza zaczęła pojawiać się w okolicach progów,nadkoli,korka wlewu paliwa,podwoziu.Autko nie było dostatecznie pielęgnowane-brak czasu-ani konserwowane.Codzienna eksploatacja,parkowanie pod chmurką.
Opinia o układzie jezdnym:
Troszkę brakowało wspomagania układu kierowniczego,słabe hamulce,ale samo zachowanie autka i prowadzenie OK.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


ogólnie auto b.dobre.jak na taką markę/składany w gliwicach/
Opinia o układzie napędowym:
co do pszyśpieszeń to ocena słaba,trzeba troszkę go rozbujać ,silnik ogólnie bez zarzutów
Opinia o komforcie:
dobrze wchodzi w zakręty trzyma się drogi,przy 2-osbach zachowywał się jak sportowy przy jeżdzie w 5-osób na falistej jezdni troszke dobijał.wyciszenie względnie dobre
Opinia o nadwoziu:
bagażnik b.duży,słabe plastiki trudno na nich "zawiesić oko"-typowe kształty tapicerka ładna ja miałem pokrowce więc wytrzymałości nie ocenię
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie b.dobre ale sprytnie zamocowana kierownica nie pozwalała na dowolne ułożenie rąk u dołu zmuszało do utrzymywania kierownicy co najmniej na 9-3
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


ogólnie auto b.dobre.jak na taką markę/składany w gliwicach/
Opinia o układzie napędowym:
co do pszyśpieszeń to ocena słaba,trzeba troszkę go rozbujać ,silnik ogólnie bez zarzutów
Opinia o komforcie:
dobrze wchodzi w zakręty trzyma się drogi,przy 2-osbach zachowywał się jak sportowy przy jeżdzie w 5-osób na falistej jezdni troszke dobijał.wyciszenie względnie dobre
Opinia o nadwoziu:
bagażnik b.duży,słabe plastiki trudno na nich "zawiesić oko"-typowe kształty tapicerka ładna ja miałem pokrowce więc wytrzymałości nie ocenię
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie b.dobre ale sprytnie zamocowana kierownica nie pozwalała na dowolne ułożenie rąk u dołu zmuszało do utrzymywania kierownicy co najmniej na 9-3
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


dobre 5- samochod konstrukcyjnie nienamlodszy ale prosty w naprawie i eksploatacji tanie czesci mnostwo zamiennikow spory samochod z duzym bagaznikiem
Opinia o układzie napędowym:
z tym silnikiem głównie małe spalanie a niesportowe zaciecie, ale potrafi zamielic kolami na mokrym asfalcie
Opinia o komforcie:
mało mocy objawia sie wiekszym halasem przy przyspieszaniu ale w 5 osob 130 to nie problem
Opinia o nadwoziu:
miejsca z przodu sporo z tylu troche gorzej ale da sie podrozowaz w 5 osob karoserja niestety nienawyzszego lotu i na 5 latku juz conieco widac:(
Opinia o układzie jezdnym:
brak wspomagania ale przy takim aucie nieodczuwalne zawieszenie twarde
» pełna opinia


ŚREDNIE OCENY OPEL ASTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 58.54% głosów 48
Raczej tak 28.05% głosów 23
Trudno powiedzieć 7.32% głosów 6
Raczej nie 3.66% głosów 3
Nie 2.44% głosów 2
Układ jezdny
Prowadzenie auta
7.7/10
Układ kierowniczy
7.4/10
Hamulce
7.3/10
Parkowanie
7.7/10
Napęd
Elastyczność
6.3/10
Skrzynia biegów
7.2/10
Silnik
7.0/10
Przyspieszenie 0-100km
5.7/10
Przyspieszenie 60-120km
5.7/10
Przyspieszenie 80-120km
5.4/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.5/10
Resorowanie z obciążeniem
6.9/10
Fotele przednie
7.2/10
Fotele tylne
6.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
6.1/10
Wyciszenie
6.5/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
7.7/10
Przestrzeń z tyłu
6.7/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
7.6/10
Bagażnik
8.2/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.1/10
Możliwość aranżacji
6.4/10
Karoseria
6.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
6.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.4/10
Widocznośc do tyłu
7.5/10
Widoczność w lusterkach
7.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.4/10
Elektronika
5.3/10
Naprawy
Niezawodność
5.2/10
Koszty napraw
5.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 32
Spalanie 7
Nic 4
Nadwozie 3
Napęd 2
Układ jezdny 2
Inne 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Komfort jazdy 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 15
Nadwozie 8
Spalanie 7
Wentylacja i ogrzewanie 6
Inne 6
Napęd 4
Awaryjność 2
Układ jezdny 2
Komfort jazdy 1
Widoczność 1
Wnętrze 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Astra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Focus.

  Opel

  Astra

  Ford

  Focus

Zobacz również opinie:

Opel Astra: cabrio, coupe, hatchback, kombi, liftback, sedan (limuzyna)

Opel Astra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Astra: 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 5.6, 8.0

Opel Astra: 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1989, 1988