Opel Senator opinie, oceny użytkowników, Opel Senator spalanie (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Senator

Liczba ocen: 11

Średnia ocena:

8.64/10

Opel Senator spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 15.50/17.33 -.--
trasa 8.86/12.08 -.--
cykl mieszany 11.98/14.83 -.--

Senator

OCENY OPLA SENATOR


Ogólna ocena:  

8/10


spalanie podałem w litrach gazu, w benzynie wypada więcej, ale komfort jazdy i przyjemność wynagradza wydatki na paliwo(zawsze można kupić sobie toyotę yariz). Duży wygodny samochód, na trasie sprawdza się pięknie,po 400 km wysiada się jak z domowego fotela, wyprzedzanie to przyjemność...
Opinia o układzie napędowym:
elastyczność nie dotyczy-automat przy wymianie oleju w skrzyni co 30 tys jazda wspaniała. Najlepsze przyspieszenie od 110 do 170, auto zaczyna frunąć
Opinia o komforcie:
bardzo dobre wyciszenie wnętrza, dobre nagłośnienie niewielka głośność radia dobrze słyszalna.
Opinia o nadwoziu:
Nadwozie oplowskie- kiepska blacha- trzeba pilnować, konserwować, wnętrz w limuzynie się nie aranżuje, tym się jeździ, klimatyzowany schowek, kieszenie i schowki typowe dla lat 90-tych, więcej nie trzeba.
Opinia o układzie jezdnym:
Gabaryty wymuszają ilość miejsca do parkowania, automatyczna skrzynia biegów ułatwia bardzo wolną jazdę przy manewrach.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o komforcie:
najbardziej kofortowe auto jakie miałem a miałem BMW e-32 7. Mercedese 126 S- klassa, 124 E-klase, senator wypada naj lepiej!
Opinia o nadwoziu:
ja miałem wersje bez skóry, ale latem w tyłek nie parzylo :-P full wypas! bajerów bez liku!
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


uczciwie to mniej sie nalezy za gnicie ale kocham te auto i kupilem miga dobry zestaw hehe,polecam auto zamiast bemki duzej czy audika wiem co mowie ale nie gadam na tamte auta
Opinia o nadwoziu:
niestety rdza
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
możliwość regulacji twardości zawieszenia pozwala dobrać według preferencji komfort jazdy od sportowego do bardzo miękkiego
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie jezdnym:
musisz go miec zeby zobaczyc
» pełna opinia
 
1 2 3 z 3


ŚREDNIE OCENY OPEL SENATOR

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 63.64% głosów 7
Raczej tak 36.36% głosów 4
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.5/10
Układ kierowniczy
9.5/10
Hamulce
9.0/10
Parkowanie
7.8/10
Napęd
Elastyczność
9.1/10
Skrzynia biegów
9.1/10
Silnik
9.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.8/10
Przyspieszenie 60-120km
8.3/10
Przyspieszenie 80-120km
8.6/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
9.3/10
Resorowanie z obciążeniem
9.0/10
Fotele przednie
9.6/10
Fotele tylne
9.9/10
Jazda z kompletem pasażerów
9.1/10
Wyciszenie
9.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
10.0/10
Przestrzeń z tyłu
9.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
9.5/10
Bagażnik
10.0/10
Jakość materiałów i wykończenia
8.3/10
Możliwość aranżacji
7.0/10
Karoseria
6.5/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
9.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.7/10
Widocznośc do tyłu
9.1/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
6.1/10
Elektronika
5.8/10
Naprawy
Niezawodność
6.0/10
Koszty napraw
6.0/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 8
Napęd 2
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Inne 2
Nadwozie 2
Awaryjność 1
Wentylacja i ogrzewanie 1
Układ jezdny 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Senator brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Audi V8.

  Opel

  Senator

  Audi

  V8

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Senator

Zdjęcie użytkownika

użytkownik: Jacek Barczyk

liczba głosów: 107

Opel Senator 3000 6R 24V 205KM 1990r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
spalanie podałem w litrach gazu, w benzynie wypada więcej, ale komfort jazdy i przyjemność wynagradza wydatki na paliwo(zawsze można kupić sobie toyotę yariz). Duży wygodny samochód, na trasie sprawdza się pięknie,po 400 km wysiada się jak z domowego fotela, wyprzedzanie to przyjemność. Jak na samochód kupiony za 7000 pln, to warto.

Układ napędowy
elastyczność nie dotyczy-automat przy wymianie oleju w skrzyni co 30 tys jazda wspaniała. Najlepsze przyspieszenie od 110 do 170, auto zaczyna frunąć

Widoczność
jest to limuzyna, trzeba się nauczyć patrzeć.

Komfort
bardzo dobre wyciszenie wnętrza, dobre nagłośnienie niewielka głośność radia dobrze słyszalna.

Nadwozie
Nadwozie oplowskie- kiepska blacha- trzeba pilnować, konserwować, wnętrz w limuzynie się nie aranżuje, tym się jeździ, klimatyzowany schowek, kieszenie i schowki typowe dla lat 90-tych, więcej nie trzeba.

Układ jezdny
Gabaryty wymuszają ilość miejsca do parkowania, automatyczna skrzynia biegów ułatwia bardzo wolną jazdę przy manewrach.

Wentylacja i ogrzewanie
wentylacja wymuszona jak to w oplach, dzięki temu wóz w miarę szczelny, ogrzewanie i klima dzielone na boki oraz tył i przód. Grzanie wymaga czasu, ale jest dość dobre. Klimę niestety mam na freon, ciekawe co zrobię jak mi siądzie??

Pełna opinia o Opel Senator 3000 6R 24V 205KM 1990r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Opel Senator: hatchback, sedan (limuzyna)

Opel Senator: benzyna, benzyna+gaz

Opel Senator: 2.6, 3.0

Opel Senator: 1996, 1993, 1992, 1991, 1990, 1988