Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 1989r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

1989r.

Liczba ocen: 6

Średnia ocena:

8.33/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 7.75/11.38 -.--
trasa 6.15/8.88 -.--
cykl mieszany 6.70/10.25 -.--

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

10/10


Jest to dobre, małoproblemowe auto,pod warunkiem,że się o auto /bez przesady/ dba.
Opinia o układzie napędowym:
Bardzo dobra i sprawna automatyczna skrzynia biegów, idealnie dopasowana do silnika.silnik bardzo dobry, nie "bierze oleju" Przyspieszenie -nie mierzyłem, ale chyba około 10sek od 0-100km/godz.
Opinia o komforcie:
Nie ma żadnych problemów, trochę twardy.Przednie fotele regulowane, tył dzielony- składany. Welur. Ilość pasażerów nie stanowi różnicy w czasie jazdy.
Opinia o nadwoziu:
Auto bardzo wygodne, typowo dla 5-cio osobowej rodziny.Duży bagażnik /chyba 500 l/w kórym swobodnie się mieści 60l. butla gazowa,pozostawiając jeszcze dużo miejsca na bagaż. Praktycznie jedynym mankamentem tego auta to podatność na korozję- progi, zakola i podłoga- ale z tym można s...
Opinia o układzie jezdnym:
Ta strona auta bez zarzutu
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


silnik bez kolizyjny wiec obecnie juz po 2 zerwaniach paska rozrzadu moge dalej smigac ;D tylne nadkola rdzewiejace to akurat uroki takich aut... co jakis czas psuja sie jakies pierdulki ale z uwagi na niski koszt czesci nie jest to az tak dotkliwe finansowo, prostota konstrukcji samemu mozna dokony...
Opinia o układzie napędowym:
Silnik ma swoje lata a przede wszystkim przebieg ktory i tak pewnie byl skrecony ze 100tys wiec dawaloby prawie 400tys km ;D wiec i tak niezle wypada hehe
Opinia o komforcie:
Mamy taie drogi ze ciezku tu obiektywnie ocenic zawieszenie szczegolnie na niskim profilu... wnetrze zbyt glosne moze kiedys byly cichsze
Opinia o układzie jezdnym:
Fajne autko, dobrze sie prowadzi
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Samochód super tani w eksplatacji 1 wada blacharka niestety o silnik dbam więc mam zaskoczony jestem dynamiką samochodu jak na 1,6 to potwór.
Opinia o układzie napędowym:
autko jest bardzo zadbane, wystarczy dbać i jazda do przodu
Opinia o komforcie:
wkońcu to nie limuzyna co można więcej wymagać od Vectry z 89
Opinia o nadwoziu:
niestety karoseria jak w każdym oplu przed 96 bez ocynku. Korozja na tylnych błotnikach i na progach z tyłu.
Opinia o układzie jezdnym:
jak na wiek samochodu uważam że jego stan jest bardzo dobty pod tym wzglkędem
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


JAK NA SWOJE LATKA, A MIAŁA ICH TROCHĘ TO GDYBY NIE PRACA ( WYMAGANY TERENOWY)NIGDY BYM JEJ NIE SPRZEDAŁ
Opinia o układzie napędowym:
TO TYLKO 135 KM NIE MOŻNA BYŁO WYMAGAĆ CUDÓW
Opinia o komforcie:
JAK KTOŚ ZADBA O AUTKO TO SUPER SIĘ SPRAWUJE
Opinia o nadwoziu:
OGÓLNIE SUPER JAKBY NIE NADKOLA TYLNE
Opinia o układzie jezdnym:
WIEK ROBI SWOJE
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10



Opinia o układzie jezdnym:
samochód bardzo dobry nadwozie tylko na nasze dziurawe drogi na gazie chodzi wspaniale odpala przy - 30C boski sprzęt
» pełna opinia
 
1 2 z 2


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 50.00% głosów 3
Raczej tak 33.33% głosów 2
Trudno powiedzieć 16.67% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
9.0/10
Układ kierowniczy
8.2/10
Hamulce
6.0/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.3/10
Silnik
8.8/10
Przyspieszenie 0-100km
7.2/10
Przyspieszenie 60-120km
7.5/10
Przyspieszenie 80-120km
7.7/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.7/10
Fotele przednie
8.7/10
Fotele tylne
8.0/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.5/10
Wyciszenie
7.7/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.0/10
Przestrzeń z tyłu
8.3/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.7/10
Bagażnik
8.5/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.5/10
Możliwość aranżacji
8.0/10
Karoseria
5.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.3/10
Widocznośc do tyłu
8.7/10
Widoczność w lusterkach
9.2/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
4.0/10
Elektronika
4.3/10
Naprawy
Niezawodność
4.2/10
Koszty napraw
4.7/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 1
Napęd 1
Spalanie 1
Wnętrze 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 2
Inne 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986