Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 1992r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

1992r.

Liczba ocen: 19

Średnia ocena:

8.32/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.21/11.24 6.00
trasa 6.51/8.62 5.00
cykl mieszany 7.29/8.82 5.50

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

8/10


Polecam, zmieniam teraz na vectre B ale tylkoz silnikiem 8 zaworowym
Opinia o układzie napędowym:
Silnik elestyczny, trwaly , niezniszczalny i kompletnie bez awaryjny, mimo duzego przebiegu nie bierze oleju, za to spalanie jak w 2.0 i osiagi 1,6
Opinia o komforcie:
Super auto ale na trasy w miescie troche meczy ze wzgledu an gabaryty,
Opinia o nadwoziu:
Gigantyczny bagaznik, przewozilem tym autem wszsytko, nawet betoniarke
Opinia o układzie jezdnym:
Vectra sie prowadzi super, po wymianie amorkow i an sportowych oponach dzieki stabilizatorom montowanym przez Opla z przodu i z tylu jedzie jak po szynach, zdecydowanie lepiej niz np Astra, nawet Rover 216
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


Świetne auto spore wygodne szybkie i bardzo tanie w utrzymaniu polecam na pierwszą fure albo jako tani odpowiednik
Opinia o układzie napędowym:
Silnik c20ne jest bardzo elastyczny można nim jechać jak dieslem od 1500 i wbijać biegi przy 2000 po mieście na 4 biegu przy około 1000 obrotów można spokojnie jechać bez machania wajchą co chwila
Opinia o komforcie:
Jest sztywno jak dla mnie trochę głośno chociaż przy 180 nadal można normalnie rozmawiać
Opinia o nadwoziu:
Woziłem swoją vectrą A hatch szafę 3 drzwiową z zamkniętą klapą a raz nawet motocykl 125 i też dało rade zamknąć klapę więc na moje to niezły dostawczak jest
Opinia o układzie jezdnym:
Ogółem świetnie tylko trzeba inwestować w dobre opony
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jestem bardzo zadowolony z auta. Nie ma żadnych problemów, naprawy jedynie bieżące wynikające z eksploatacji
Opinia o układzie napędowym:
Wiek robi swoje, ale i tak zbiera się całkiem nieźle. Nie ma problemu z wyprzedzaniem. Biegi wchodzą dobrze
Opinia o komforcie:
Komfort bez zarzutu, jedyny minus to niezbyt wygodne fotele jeśli chodzi o dalszą jazdę.
Opinia o nadwoziu:
Jak każdy opel problem z blachą. miejsca wystarczająco dużo zarówno z przodu, z tyłu jak i w bagażniku.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto prowadzi się moim zdaniem bardzo dobrze. Trzyma się na zakrętach. Zawieszenie odpowiednie, jedyny problem to końcówki układu kierowniczego. Reszta bez zarzutu.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Auto jest stworzone do dlugich podrozy . Ma on 16 lat i jest w swietnym stanie.
Opinia o układzie napędowym:
Auto ma 57 km i ptzy tej wielkosci i masie auta nie kozna oczekiwac wiele. Do normalnej jazdy wystarcza.
Opinia o komforcie:
Jazda z kompletem pasazerow jest tylko uciazkliwa ktora siedzi na srodku tylniej kanapy poniewaz jest tam "wybrzuszenie" reszta jest bardzo dobrze.
Opinia o nadwoziu:
Wszystko jest na wysokim poziomie.
Opinia o układzie jezdnym:
Auto ma sietna widocznosc, hamulce itd.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


jak na 4 lata jazdy tym autem i 40.000 przejechanych km na polskch - kiepskich drogach, to nie co narzekac na to auto.sprawdza sie w boju. POLECAM, jakio tanie auto rodzinne.
Opinia o układzie napędowym:
szczegónie mizerny silnik w jeździe pod górkę...:(
Opinia o komforcie:
dosc mięki i elastyczny. ok.
Opinia o nadwoziu:
srodek ok , ale rdza 1 klasa :(
Opinia o układzie jezdnym:
ok
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 94.74% głosów 18
Raczej tak 5.26% głosów 1
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.7/10
Układ kierowniczy
8.3/10
Hamulce
7.7/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
7.5/10
Skrzynia biegów
7.9/10
Silnik
8.4/10
Przyspieszenie 0-100km
6.3/10
Przyspieszenie 60-120km
6.7/10
Przyspieszenie 80-120km
7.1/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.3/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
7.9/10
Fotele tylne
7.4/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.2/10
Wyciszenie
7.3/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.7/10
Przestrzeń z tyłu
7.9/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.3/10
Możliwość aranżacji
6.6/10
Karoseria
5.0/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.5/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.9/10
Widocznośc do tyłu
8.6/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.8/10
Elektronika
5.7/10
Naprawy
Niezawodność
6.2/10
Koszty napraw
6.1/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 5
Niezawodność 3
Spalanie 2
Wnętrze 2
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nadwozie 10
Nic 3
Inne 1
Spalanie 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986