Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 1993r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

1993r.

Liczba ocen: 17

Średnia ocena:

8.47/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 8.30/11.45 7.00
trasa 7.63/8.69 5.00
cykl mieszany 8.33/10.04 6.00

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

8/10


Tanio, bezawaryjnie i w miare wygodnie. Dostępnośc części chyba ciężko o lepszą, mało skomplikowanie jeżeli chodzi o całokształt obsługi auta.
Opinia o układzie napędowym:
Silnik nie zapewnia sportowych osiągów, ale w zeupełności wystarczający do normalnego codziennego uzytku, zadbany odwdziecza sie bezawaryjnością, niskim zużyciem i dobra współpracą z najprostrzymi instalacjami LPG.
Opinia o komforcie:
Dla czterech osób w swojej klasie auto w zupełności spełnia swoje zadanie.
Opinia o nadwoziu:
Niemiecka niezawoda technologia, dośc prosto ale niezawodnie i solidnie.
Opinia o układzie jezdnym:
Zadbane zawieszenie odwdzięcza się wieloletnia bezawaryjnościąm nie jest skomplkowane, tanie elementy (polecam części oryginalne), jeżeli nie mnóstwo jeszcze tańszych zamienników. w/g mnie dobre wypośrodkowanie między komfortem a bezpieczeństwem prowadzenia.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


Ekonomiczne , przestronne auto do spokojnej jazdy.
Opinia o układzie napędowym:
Czasem /źle wchodzi/ 1 bieg (poprzedni właściciel dojeżdżał do pracy , do centrum dużego miasta)
Opinia o komforcie:
Hałas w kabinie 1.przy dużych prędkościach 2.jazda po drodze kamiennej (brukowanej)
Opinia o nadwoziu:
Szybko pojawiają się 1.poprzeczne pęknięcia deski wzdłuż szyby 2.korozja podproży i pod gumową uszczelką na progach
Opinia o układzie jezdnym:
W hatchbacku cofanie bardzo ułatwia tylny spoiler (z odrobiną wprawy do 1 metra od przeszkody)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

7/10


gdyby nie ta blacha!!to auto rewelacja a tak to dziuta na dziurze i tylko na złom ale po 8 latach to koszt napraw jest prawie żaden prakytcznie tylko bierząca eksploatacja.
Opinia o układzie napędowym:
silnik jak na tz moc to rewelacyjny do tego na gażniku!
Opinia o nadwoziu:
bardzo złe zabezpieczeniue antykorozyjne szczególnie tyłu auta możliwe że egzemplarze "na kraj" są o wiele gorsze blachowo niz "zachodnie"
Opinia o układzie jezdnym:
prowadzenie auta rewelacja hamulce raczej średnie
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10



Opinia o układzie napędowym:
w ciągu roku zrobiłem 40 tyś kilometrów i ani razu nie naprawiałem samochodu:) tylko tankować i jeździć:D
Opinia o komforcie:
Bardzo komfortowe auto biorąc pod uwage dość stary rok produkcji samochód może konkurować z samochodami z wyższej półki:D
Opinia o układzie jezdnym:
Świetne autko doskonale sie prowadzi nie mam nic do zarzucenia:)
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Auto bardzo przyjemne, wygodne, ciche , bezawaryjne - jestem bardzo zadowolony
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 88.24% głosów 15
Raczej tak 11.76% głosów 2
Trudno powiedzieć 0.00% głosów 0
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.8/10
Układ kierowniczy
8.6/10
Hamulce
8.6/10
Parkowanie
8.5/10
Napęd
Elastyczność
8.0/10
Skrzynia biegów
8.1/10
Silnik
8.5/10
Przyspieszenie 0-100km
7.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.8/10
Przyspieszenie 80-120km
7.9/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.0/10
Resorowanie z obciążeniem
8.3/10
Fotele przednie
8.5/10
Fotele tylne
8.2/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.8/10
Wyciszenie
7.6/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
9.1/10
Przestrzeń z tyłu
8.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.5/10
Bagażnik
8.9/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.6/10
Możliwość aranżacji
7.9/10
Karoseria
7.2/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
8.1/10
Widoczność
Widoczność do przodu
9.0/10
Widocznośc do tyłu
8.5/10
Widoczność w lusterkach
8.9/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.5/10
Elektronika
5.6/10
Naprawy
Niezawodność
5.6/10
Koszty napraw
5.4/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Niezawodność 6
Spalanie 3
Nadwozie 2
Komfort jazdy 2
Widoczność 1
Napęd 1
Nic 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Nic 5
Nadwozie 3
Układ jezdny 1
Inne 1
Spalanie 1
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986