Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 1995r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

1995r.

Liczba ocen: 20

Średnia ocena:

8.30/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 9.33/10.92 6.70
trasa 7.03/8.17 5.50
cykl mieszany 8.10/9.59 6.05

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

9/10


Pomimo różnych opinii o samochodach Opel Vectra (na ogół nienajlepszych) muszę stwierdzić, że akurat ten egzemplarz Opla Vectry A V6 2.5l z 1995 roku jest rewelacyjny. Jeżdżę nim już 16 lat i nadal mam w tym wielką przyjemność. Będę trzymał go do samego końca, mojego lub jego.
Opinia o układzie napędowym:
Dałem same 10 bo silnik V6 170KM z automatyczną skrzynią biegów spełnia wszelkie wymagania odnośnie elastyczności, cichobieżności i przyspieszenia.
Opinia o komforcie:
Zawieszenie dość twarde, nie lubi nierównych nawierzchni,stworzony do szybkiej jazdy po asfaltowych drogach.
Opinia o nadwoziu:
Samochód ma już 20-sty rok i jak na Opla trzyma się nieźle choć w znanych miejscach pojawia się korozja. Ale "dziur" jeszcze nie ma. Dbając o wczesne zabezpieczenie można śmiało pojeździć jeszcze z 10 lat.
Opinia o układzie jezdnym:
Hamulce mogłyby być skuteczniejsze. Trzeba mocno naciskać.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
nie trzeba go na biegach trzymać ale powinno się go przytrzymać do 2000 obrotów.
Opinia o komforcie:
Miejsca w środku jest sporo,fotele są naprawde bardzo wygodne. a co do zawieszenia to minusem są napewno przednie simer bloki bo na naszych drogach niezbyt długo wytrzymują jeszcze zalerzy jak sie jeżdzi i ile.
Opinia o układzie jezdnym:
Prowadzi się dobrze,nawet lepiej niż w wersji B. polecam wersje CDX ma ful opcje.Nie psuje się czesto bynajmniej mi może dlatego że był ze Szwajcari sprowadzony.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


nic nie musiałam wymieniać oprócz oleju
Opinia o układzie napędowym:
Uwielbiam go ale muszę mieć większy.
Opinia o komforcie:
jest ok
Opinia o nadwoziu:
Nic bym w nim nie zmieniła.
Opinia o układzie jezdnym:
Pali 5litrów po mieście na trasie 4,8 na 100km nigdy mnie nie zawiódł
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
bardzo elastyczny silnik przy 80km/h 5 bieg bez problemu i ma jeszcze przyspieche
Opinia o komforcie:
fotel kierowcy i pasażera bez zarzutu,tylne w miare
Opinia o nadwoziu:
karoseria w moim jest jak na te lata auta ok ,lekka rdza na nadkolach
Opinia o układzie jezdnym:
trzyma się nawierzchni bardzo dobrze ,na zakrętach stabilny
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10



Opinia o układzie napędowym:
Troszkę za mało mocy jak na taką masę (prawie 1,5t). Ale silnik rewanżuje się za to naprawdę rozsądnym spalaniem w trasie (6,5l/100km). Oczywiście wszystko zależy od stylu. Takie spalanie osiągamy nie przekraczając 3,5 tyś obrotów.
Opinia o komforcie:
Auto naprawdę komfortowe.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 z 4


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 75.00% głosów 15
Raczej tak 20.00% głosów 4
Trudno powiedzieć 5.00% głosów 1
Raczej nie 0.00% głosów 0
Nie 0.00% głosów 0
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.5/10
Hamulce
7.8/10
Parkowanie
8.2/10
Napęd
Elastyczność
7.4/10
Skrzynia biegów
8.0/10
Silnik
8.2/10
Przyspieszenie 0-100km
6.4/10
Przyspieszenie 60-120km
7.0/10
Przyspieszenie 80-120km
7.3/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
8.1/10
Resorowanie z obciążeniem
7.5/10
Fotele przednie
8.0/10
Fotele tylne
7.8/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.4/10
Wyciszenie
7.2/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.0/10
Przestrzeń z tyłu
7.4/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.0/10
Bagażnik
9.1/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
6.8/10
Karoseria
6.6/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.6/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.7/10
Widocznośc do tyłu
8.1/10
Widoczność w lusterkach
8.4/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.2/10
Elektronika
5.4/10
Naprawy
Niezawodność
5.2/10
Koszty napraw
4.8/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Spalanie 3
Niezawodność 3
Komfort jazdy 2
Inne 2
Nadwozie 1
Nic 1
Wnętrze 1
Napęd 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Układ jezdny 3
Inne 3
Nic 3
Nadwozie 2
Wentylacja i ogrzewanie 2
Napęd 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Opel Astra.

  Opel

  Vectra

  Opel

  Astra

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986