Opel Vectra opinie, oceny użytkowników, Opel Vectra spalanie 2000r. (strona 1)

Opinie o samochodach Opel Vectra

2000r.

Liczba ocen: 44

Średnia ocena:

7.70/10

Opel Vectra spalanie (l/100km)

  benzyna / gaz diesel
miasto 10.30/11.16 7.60
trasa 7.34/8.81 5.50
cykl mieszany 8.63/10.01 6.73

Vectra

OCENY OPLA VECTRA


Ogólna ocena:  

7/10


Moim zdaniem OPEL pozostaje OPLEM jeździłem 1,5 roku. VW Golfem 1.9TDI i powiem szczeże że VW jest bardziej wdzięczny niż Opel. Generalnie jeżeli komuś zależy na kupnie ala limuzyny czyli większego Auta to napewno Vectra nie będzie trfnym wyborem ponieważ wielkością się zgadza ale wł...
Opinia o układzie napędowym:
Jeżeli chodzi o elestyczność to do obrotów 2000obr/min. Mamy pustkę ale powyżej już ciągnie przyzwoicie ale to wada wszystkich oploskich diesli. Wielkim Plusem to długie przełożenia przydaje się przy mijankach można ostro pofolgować na jednym z wybrabych biegów.
Opinia o komforcie:
Jeżeli chodzi o komfort jazdy to szczeże mówiąc umiarkownay jak na tą klase auta porównując chociaż by GOLFA IV to w Golfie jest wyraźnie ciszej. Ale tu kolejny raz pada nam Hasło OPEL...
Opinia o nadwoziu:
Nawiązując do przestrzeni to wielki plus ! jest sporo miejsca na nogi i głowe nawet wysokie osoby swobodnie mogą usiąść na tylnych siedzeniach. Tak samo jeżeli chodzi o Bagażnik naprawde sporo się do niego mieści. Jakość materiałów jest na marnej pozycji dużo twardego i trzeszcząceg...
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


jak dla mnie same zalety,minusow jeszcze nie zauwazylem
Opinia o układzie napędowym:
auto jest bardzo dynamiczne,nie ma najmniejszego problemu z wyprzedzaniem,posiada zapas mocy na kazdym biegu."ciagnie z samego dolu"wiec nie trzeba go zbyt wysoko krecic
Opinia o komforcie:
auto dosc sztywne wygodne fotele z pelna regulacja,jak na swoje lata nie przenosi zwyt wiele chalasu do wnetrza kabiny,silnik wrecz nie slyszalny,tylka kanapa,niegy nie siedzialem ale miejsca jest dosc sporo,wiec podroz nie powinna byc meczaca dla pasazerow,Dwie dorosle osoby beda podrozowac komfort...
Opinia o nadwoziu:
wg mnie auto jest bardzo wygodne,wszystko jest umieszczone na swoim miejscu,obsluga jest intuicyjna,wskazniki czytelne,Jezeli o auto sie dba nic nie stuka,nie trzeszczy we wnetrzy,tapicerka jest trwala,milo wieku w moim aucie nie ma przetarc itp rzeczy,jedynie szybko wyciera sie skora na kierownicy,...
Opinia o układzie jezdnym:
uklad kierowniczy jest dosc precyzyjny,auto bardzo dobrze sie prowadzi,dobrze trzyma w zakretach,jest dosc sztywne,co nie kazdy lubi ale dla mnie jest to plus,Parkowanie?hmm nie wprawni kierowcy moga miec klopot z powodu malej widocznoSci do tylu,malutkie lusterka boczne
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

8/10


Jestem zadowolony. Miałem kupić A4 lub passata z 2000r, jednak padło na vectrę i po 4 latach jazdy mogę powiedzieć, że nie żałuję tej decyzji. Samochód ekonomiczny, tani w utrzymaniu, a przy tym wygodny.
Opinia o układzie napędowym:
Jeśli chodzi o silnik dti jak na ten rocznik oceniam go bardzo dobrze. Oprócz regeneracji pompy paliwa nie było więcej usterek. Silnik ekonomiczny, spala w granicach 6-6,5l/100km. Jeśli chodzi o skrzynie biegów to biegi wchodzą pewnie i nie miałem z nią żadnych problemów.
Opinia o komforcie:
W wersji sport którą posiadam zawieszenie jest lekko obniżone. Jak na tą klasę i rocznik komfort z jazdy oceniam jako bdb.
Opinia o nadwoziu:
Wnętrze zaprojektowane bardzo ergonomicznie bez zbędnych i niepotrzebnych rzeczy. Wszystko jest na miejscu i jest łatwe w obsłudze.
Opinia o układzie jezdnym:
Dobrze się prowadzi. Przez 4 lata użytkowania nie wymieniłem ani jednej części zawieszenia, nic nie stuka nie puka. Zmieniłem tylko tarcze i klocki hamulcowe.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

10/10


Polecam to autko jest naprawde niezłe odpukać mało awaryjne, komfortowe i bardzo szybkie. Jeżdże również mercedesem e clasą 3l turbo disel i powiem Wam że wole Vectre- zdecydowanie.
Opinia o układzie napędowym:
Uwielbiam się ściagać i zawsze jestem pierwsza ma niesamowite przyspieszenie, a biegi wchodzą niezawodnie.
Opinia o komforcie:
Ople są autami bardzo wyciszonymi, wersja mojego to sport oczywiście bez rzadnych tiuningów itp. więc jazda jest naprawdę komfortowa.
Opinia o nadwoziu:
Mój model jest sprowadzany z Francji więc z karoserią wszystko w porządku, poprzednio posiadałam również opla kupionego z salonu wyprodukowanego w Polsce i po 3 latach rdza go zjadła. Co do przestrzeni to nie jest limuzyna aczkolwiek moi pasażerowie nie narzekają.
Opinia o układzie jezdnym:
Jeżdże ok 50 km dziennie tym samochodem i muszę przyznać że jak do niego wsiadam to nie chce się wysiadać poza pięknym wyglądem przynajmiej mojego to jest wygodne a kierownicą kręcę z wielkim komfortem.
» pełna opinia


Ogólna ocena:  

9/10


duży komfort jazdy za niewielkie pieniądze; trzeba uważać przy wymianie filtra paliwa, aby nie zapowietrzyć układu - można wtedy mieć niespodziewane problemy po środku drogi i uszkodzić pompę paliwa (a to już są bardzo duże koszty); przyśpieszenie nie jest mocną stroną tego silnika,...
Opinia o układzie napędowym:
przy wyprzedzaniu z prędkością ok.80-90 km/h jest trochę "mułowaty"
Opinia o komforcie:
jazda tym autem na dłuższych odcinkach jest wspaniała, w mieście, przy ciągłym ruszaniu i zatrzymywaniu się, jest gorzej, ale i tak komfort, jak na tak stare auto jest super.
» pełna opinia
 
1 2 3 4 5 z 9


ŚREDNIE OCENY OPEL VECTRA

Czy z perspektywy czasu to był dobry zakup?
Tak 40.91% głosów 18
Raczej tak 36.36% głosów 16
Trudno powiedzieć 6.82% głosów 3
Raczej nie 2.27% głosów 1
Nie 13.64% głosów 6
Układ jezdny
Prowadzenie auta
8.4/10
Układ kierowniczy
8.0/10
Hamulce
7.9/10
Parkowanie
8.0/10
Napęd
Elastyczność
7.3/10
Skrzynia biegów
7.6/10
Silnik
7.7/10
Przyspieszenie 0-100km
7.1/10
Przyspieszenie 60-120km
7.6/10
Przyspieszenie 80-120km
7.8/10
Komfort jazdy
Resorowanie bez obciążenia
7.8/10
Resorowanie z obciążeniem
7.8/10
Fotele przednie
8.2/10
Fotele tylne
8.1/10
Jazda z kompletem pasażerów
7.4/10
Wyciszenie
7.4/10
Nadwozie i wnętrze
Przestrzeń z przodu
8.4/10
Przestrzeń z tyłu
7.6/10
Wygoda obsługi (ergonomia)
8.3/10
Bagażnik
8.6/10
Jakość materiałów i wykończenia
7.7/10
Możliwość aranżacji
7.2/10
Karoseria
6.8/10
Wentylacja i ogrzewanie
Wentylacja i ogrzewanie
7.8/10
Widoczność
Widoczność do przodu
8.6/10
Widocznośc do tyłu
7.7/10
Widoczność w lusterkach
7.6/10
Elektryka/Elektronika
Elektryka
5.0/10
Elektronika
4.8/10
Naprawy
Niezawodność
4.4/10
Koszty napraw
3.9/10
Co pozytywnie zaskoczyło oceniających?
Komfort jazdy 8
Niezawodność 7
Spalanie 7
Napęd 3
Układ jezdny 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Nadwozie 1
Widoczność 1
Inne 1
Co negatywnie zaskoczyło oceniających?
Napęd 6
Nic 5
Nadwozie 3
Komfort jazdy 3
Wentylacja i ogrzewanie 2
Inne 2
Spalanie 1
Układ jezdny 1
Widoczność 1

PRZYDATNE INFORMACJE

Osoby zainteresowane autem Opel Vectra brały także pod uwagę zakup innego samochodu. Najczęściej był to samochód: Ford Mondeo.

  Opel

  Vectra

  Ford

  Mondeo

Najciekawsza opinia użytkownika o Oplu Vectra

Zdjęcie użytkownika

użytkownik:

liczba głosów: 100

Opel Vectra Sport 2000 16V 134KM 2000r. sedan (limuzyna)

Ocena ogólna
Polecam to autko jest naprawde niezłe odpukać mało awaryjne, komfortowe i bardzo szybkie. Jeżdże również mercedesem e clasą 3l turbo disel i powiem Wam że wole Vectre- zdecydowanie.

Układ napędowy
Uwielbiam się ściagać i zawsze jestem pierwsza ma niesamowite przyspieszenie, a biegi wchodzą niezawodnie.

Widoczność
Nie mam nic więcej do dodania jest ok.

Komfort
Ople są autami bardzo wyciszonymi, wersja mojego to sport oczywiście bez rzadnych tiuningów itp. więc jazda jest naprawdę komfortowa.

Nadwozie
Mój model jest sprowadzany z Francji więc z karoserią wszystko w porządku, poprzednio posiadałam również opla kupionego z salonu wyprodukowanego w Polsce i po 3 latach rdza go zjadła. Co do przestrzeni to nie jest limuzyna aczkolwiek moi pasażerowie nie narzekają.

Układ jezdny
Jeżdże ok 50 km dziennie tym samochodem i muszę przyznać że jak do niego wsiadam to nie chce się wysiadać poza pięknym wyglądem przynajmiej mojego to jest wygodne a kierownicą kręcę z wielkim komfortem.

Wentylacja i ogrzewanie
Mam wersję z klimatyzacją więc ok, aczkolwiek w oplach jest problem z parowaniem szyb.

Pełna opinia o Opel Vectra Sport 2000 16V 134KM 2000r. sedan (limuzyna) »

Zobacz również opinie:

Opel Vectra: coupe, hatchback, kombi, liftback, roadster, sedan (limuzyna)

Opel Vectra: benzyna, olej napędowy, turbo diesel, benzyna+gaz

Opel Vectra: 1.4, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.2, 2.3, 2.5, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2

Opel Vectra: 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991, 1990, 1989, 1987, 1986